Hvordan lage lettsaltet torsk?

Skrap den ferske torsken for skjell, og fileter. Dryss et godt lag grovt salt på kjøttsiden og la torsken ligge slik å “marinere” i 20 minutter. Skyll av saltet og klapp fisken tørr med kjøkkenpapir. Skjær torsken i jevne stykker og krydre med kvernet hvit pepper.

Hvor mye lettsaltet torsk per person?

Salte torsken i forkant

Skyll av med kaldt vann og tørk godt med tørkepapir. Behold gjerne fiskeskinnet på når du trekker fisken. Om du bruker en hel filet, kan du godt dele den i porsjonsstykker. Beregn 200-250 g torsk pr person.

Hvor lenge skal torsken trekke?

Kok opp vann i en vid kjele, og tilsett 2 ss salt per liter vann. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter.

Hvordan lage lettsaltet torsk? – Related Questions

Når går torsken grunt?

Når vi kommer ut i de aller kaldeste månedene (januar og februar) blir vannet så kald (under 4 grader) så grunt (0-5 meter) at torsken oftest trekker dypere igjen for og finne trivselstemperaturen sin igjen. I denne perioden vil torsken ofte befinne seg på 30-60 meter dyp, gjerne i fordypninger eller renner.

Hvorfor blir torsken seig?

En velfødd sommertorsk kan oppleves som tørr og på grensen til seig i kjøttet, noe som til dels skyldes lavere pH i musklene etter slakting av fisken. PH er et mål på surhetsgrad. I levende fisk er pH i muskelen over 7. Når fisken dør, synker muskel-pH til mellom 6,8 og 6,2 avhengig av hvor velfødd torsken er.

Hvor lenge skal fisken trekke?

lenge skal fisken trekke

Trekketiden kommer an på tykkelsen på filetene, her er ca tiden du bør beregne: Hel og halv fisk: ca 20-25 minutter. Skiver: ca 8-10 minutter. Filet: ca 6-10 minutter.

Hvordan få torsken fast?

Det er viktig å salte torsken i forkant av steking slik at fiskekjøttet trekker seg sammen og gjør torsken fastere. Dette gjør det enklere å varmebehandle fisken. Salt torskefileten godt og la den ligge i 10 minutter.

Hvor lenge kan torsken leve?

Kysttorsken er en utpreget bunnfisk, mens den vandrende torsken lever mer pelagisk. Torsken livnærer seg av lodde, sild og brisling, men den spiser også egen yngel. Den kan bli 40 år gammel.

Hvor lenge er torsken fredet?

Det er forbod mot alt fiske i gyteperioden for torsk innafor 14 definerte gyteområder frå Lindesnes langs Skagerrakkysten, i Oslofjorden og til grensa mot Sverige. Forbodet gjeld frå og med 1. januar til og med 30. april.

Når skal man ikke fiske torsk?

Torsk kan spises året rundt, også om sommeren. Myten om at man ikke skal spise torsk fra mai til august er gammel, og det mest sannsynlige opphavet for myten går på smaken. Mange mener torsken ikke smaker så godt på sommerstid. Den blir bokstavelig talt litt ”slapp i fisken”.

Hvor er det ikke lov å fiske torsk?

Hele året er det forbudt å fiske torsk fra grensen mellom Telemark/Vestfold og Agder til grensen mot Sverige. Forbudet gjelder også hele Oslofjorden. Det er forbudt å fiske med bunnsatte gam. Fangst av levedyktig torsk, skal settes skånsomt tilbake til sjøen.

Er det lov å fiske på søndag?

Det er forbudt å drive fiske fra midnatt til midnatt på søndager og andre helligdager. Helligdagsfredningen gjelder ikke 2. påskedag, Kristi himmelfartsdag og 2. pinsedag.

Hvor kan man fiske gratis?

Det er gratis å fiske i sjøen og havet, så lenge du bruker fiskestang eller håndsnøre. Det er takket være allemannsretten. Fisking er en super måte å kombinere en fin naturopplevelse med matauk! Vet du hvilke regler som gjelder når du skal på fisketur?

Kan pensjonister fiske gratis?

Alle under 20 år fisker gratis etter innlandsfisk med stang og håndsnøre. Denne ordningen gjelder også alle over 67 år.

Leave a Comment