Hvordan bruke UltraPro?

Du kan bruke UltraPro for å marinere og fryse kjøttet noen dager før. Når du skal servere lunsjen, legger du UltraPro i mikrobølgeovnen og forkoker kjøttet, og så setter du UltraPro i ovnen for å steke ferdig retten.

Hvor mange grader tåler UltraPro?

Lag uforglemmelige måltider til hele familien på kort tid. Tilbered først retten i mikrobølgeovnen, for å kutte ned på tilberedningstiden og avslutt tilberedningen i ovnen, for å bevare den gode smaken og konsistensen. UltraPro er en ultralett og moderne kjøkkenserie som tåler temperaturer fra -25°C til +250°C.

Hvordan steke ribbe i UltraPro?

  1. Hell ca.
  2. Damp i 20-30 min på 240 ºC midt i ovnen med lokket på.
  3. Sett deretter temperaturen ned til 210 ºC, snu.
  4. Ta av lokket og hell sjyen over i en gryte (brukes til saus).
  5. Om ikke svoren er sprø overalt, øk temperaturen til 230 grader og stek videre til den er det, ca 10-15 min.

Hvordan bruke UltraPro? – Related Questions

Skal Ultrapro i kald ovn?

UP skal settes på kald plate og begge deler settes inn i varm ovn.

Kan ribba tines i romtemperatur?

Tin ribba noen timer på kjøkkenbenken, og rut svoren når den er halvtint. Tin ribba videre, helst i kjøleskap til neste dag.

Hvordan steke ribbe Hellstrøm?

Legg ribba i en ildfast form med svorsiden ned, og hell på vann til det dekker svoren. Ha i sjalottløk og hvitløk. Sett ribba inn i ovnen på 180 grader. Snu den etter én time og stek ytterligere én time med svorsiden opp.

Hvordan varme opp ribbe med sprø svor?

Det er viktig at du da får sprø svor, ellers blir den heller ikke sprø ved oppvarming. Avkjøl på benken, ikke dekk til før den er avkjølt. Skjæres opp kald i serveringsstykker og varmes sammen med medisterkaker og pølser ca 30 min. på 200 grader.

Hvordan varme opp ribba dagen etter?

Avkjøl ribba på benken, og ikke dekk den til før den er avkjølt. Skjær ribba opp i serveringsstykker når den er kald og la den stå kaldt natten over. Varm ribbebitene dagen etter sammen med medisterkaker og pølser i ca. 30 minutter på 200 °C.

Hvor lenge før skal man krydre ribba?

For best mulig resultat bør du krydre ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking.

Kan jeg steke ribba dagen før?

Ribba kan stekes tidlig på julaften eller dagen før. For å få sprø svor dagen etter er det er viktig at svoren er sprø etter du har stekt ribba. Ikke pakk den inn i plast eller aluminiumsfolie før den er blitt kald. Skjær den i serveringsstykker etter at den er avkjølt.

Kan man krydre ribba samme dag?

For best mulig resultat til julemiddagen bør du krydre ribba senest 24 timer før du skal spise den. Det funker å gjøre det rett før også, men det blir mye bedre hvis du gir den god tid. Da setter krydderet smak på ribba, og saltingen gjør at kjøttet blir saftigere.

Hvor mye ribbe til 9 personer?

Vi beregner 300 g ribbe per person. Skal du servere ribbe med medisterkaker og julepølse kan du redusere til 250 g per person. Vil du ha nok ribbe til at du også kan servere kald ribbe til julefrokost/julelunsj, beregn ca. 450 g per porsjon.

Skal svoren ligge ned?

Legg ribben med svoren ned i en langpanne, hell på 2-3 dl vann (det skal dekke litt opp på svoren), og legg folie over. Pass på at folien sitter tett rundt kanten på langpannen, slik at ikke noe av vannet fordamper. Damp gjerne ribben i en time, da vil svoren blåse seg skikkelig opp og blir lett og sprø.

Hva er godt å drikke til ribbe?

Sødmefullt tilbehør til juleribba eller svinesteika smaker godt sammen med fruktige smaker i glasset.

Drikketips

  • Riesling fra Tyskland eller Frankrike.
  • Albarinho, Spania.
  • Chenin Blanc, Sør-Afrika eller Loire.

Leave a Comment