Hvordan bruke potesokker?

Når du tar på potesokker bør du stå over hunden din, slik at den står mellom beina dine. Deretter løfter du en pote om gangen. Denne posisjonen gir deg god kontroll, samtidig som du hjelper hunden å holde balansen.

Når bør man bruke potesokker?

Potesokker er praktiske for å beskytte poter mot kulde, salt, fukt og skarpt underlag. Hvis hunden din er ekstra følsom på potene sine gjennom vinteren eller dere går lange turer på snø eller når det blir sikkelig kaldt ute, vil vi anbefale deg å investere i noen gode potesokker til din firbeinte venn.

Når er det for kaldt for hunden?

En generell regel kan være at når gradestokken kryper under -10, bør hundene få på dekken, selv når de er i aktivitet. Mange raser bør imidlertid trenge påkledning lenge før det blir så kaldt.

Hvordan smøre på potesalve?

Slik bruker du potesalve

Smør inn tredeputene og huden mellom disse med en god potesalve. Dette må gjøres i god tid før du skal på tur for å sikre at salven trekker seg godt inn mens potene fortsatt er tørre. Pass på at hunden din ikke slikker av seg potesalven før den har fått tørket godt inn.

Hvordan bruke potesokker? – Related Questions

Hva kan man smøre på poter?

Om hunden har tørre poter, kan du smøre inn tredeputene med en fet salve for å forebygge problemet med sprekker. Det finnes også egne potesalver som selges i mange dyrebutikker. Husk å smøre inn potene i god tid før du skal ut, så salven rekker å trekke godt inn mens potene fortsatt er tørre innendørs.

Skal man klippe håret mellom potene?

Kun på settere og andre hundetyper som iser fryktelig, er det nødvendig å klippe også nede mellom tråputene. Fordelen med å klippe bort pelsen under potene er at det vanskeligere fester seg snø, is, rusk og rask der.

Kan man bruke vaselin på hundepoter?

(Mange hunder har for eksempel svømmehud). Bruk potevoks på tredeputene, ikke minst om vinteren når disse er mest utsatt. (Spenol og vaselin benyttes også av mange, men ikke bruk andre fuktighetskremer beregnet på deg selv). Andre forbehold du kan ta er å bruke potesokker.

Hva kan brukes istedenfor potesalve?

Det finnes et rimligere alternativ som virker like bra og som finnes i de fleste daglivarebutikker, nemlig Spenol. Spenol er i tillegg desinfiserende, det er ikke de fleste potesalver. En flaske med spenol 1000 ml (dobbelt så stor som vanlig flaske) koster rundt 100 kr.

Hva hjelper mot såre poter?

Potestell
  1. Rengjør potene etter turer der salt, grus eller annet har festet seg på potene.
  2. Smør potene for å holde potene myke og forebygge skader.
  3. Klipp eller barber bort hår mellom potene (aktuelt hos noen hunderaser).
  4. Bruk potesokker når dette er nødvendig.
  5. Sørg for at klørne ikke er for lange.

Kan vaselin ødelegge vippene?

Det er ikke å anbefale å smøre vaselinvipper og bryn. Det er ikke skadelig men man kan få det i øynene og det kan være plagsomt fordi man da får en slags hinne på øyet som kan gjøre at man ser uklart.

Hvordan få hunden til å holde apporten?

Når du skal prøve å få hunden til å bære, går du foran hunden med kobbelet. Styr hunden forsiktig mot deg med kobbelet. Idet hunden begynner å bevege seg fremover, må du straks slippe opp presset fra kobbelet. Hunden skal stå oppreist med apporten i noen sekunder.

Hvordan hilse på en hund?

Gå i en halvsirkel med rolige bevegelser når du skal hilse på hunden, og unngå og se den direkte i øynene. Ikke gå bestemt og direkte mot den, da dette kan virke truende. Vær avslappet, rolig og avbalansert! Gir hunden deg dempende signaler, begynner du forfra igjen.

Hva kan man bruke som potesalve?

Bruk en god potesalve

Hard skare, is, smuss og veisalt sliter på tredeputene. En god potesalve beskytter godt. Smør eller spray potene i god tid før dere skal på tur slik at det rekker å trekke godt inn. Bruk gjerne potesokker når dere er på tur.

Kan man bruke vaselin på hunder?

Stell av potene om vinteren

En daglig smøring med vaselin er lindrende hvis valpen får tørre eller sprukne poter.

Kan man bruke Pattesalve på hund?

Den har en bløtgjørende og desinfiserende virkning og kan brukes til å lege småsår, rifter og atopisk eksem hos både to og firbeinte!

Leave a Comment