Hvordan bruke Nemaslug?

Fyll opp med cirka en desiliter øl blandet med Nemaslug®. Sneglene kommer inn i boksen og drikker det infiserte ølet. Etterpå forlater de boksen fulle av nematoder og vil naturlig dø i løpet av kort tid. Deretter blir de spist opp og nematodene tar livet av den nye sneglen.

Hva er Nemaslug?

Nemaslug® er et biologisk preparat mot brunskogsnegler. Preparatet inneholder nematoder (små rundormer) av arten Phasmarhabditis hermaphrodita. Sammen med bakterier kan disse ta livet av snegler. De minste sneglene (under 1 cm) dør, mens de større sneglene tåler smitten.

Hvordan holde snegler unna kjøkkenhagen?

Slik holder du sneglene unna kjøkkenhagen
  1. Ha en kant rundt bedet.
  2. Bruk en sneglekant, en skarp metallist rundt karmene.
  3. Klipp gresset!
  4. Grav ned en kopp med øl i bedet, slik at kanten ligger på nivå med jorda.
  5. Nematoder er et naturlig og miljøvennlig middel mot snegler.
  6. Strø kaffegrut rundt bedene.

Hvordan bruke Kobbertape mot snegler?

Hindrer effektivt mordersnegler fra å klatre opp i planter og potter. Snurr tapen rundt pallen, potten eller blomsterkasser. Det oppstår et svakt elektrisk støt mellom kobberet og sneglens slim, og sneglen snur umiddelbart. Effekten varer i flere sesonger.

Hvordan bruke Nemaslug? – Related Questions

Hva dreper snegler?

Man kan lage barrièrer av blant annet kaffegrut, sagmugg, eller kalk, aske i bedene, grovt salt, tang, furunåler, hønsegjødsel eller jernfosfat, for å hindre at sneglene kommer inn i hagen. Sneglene liker ikke å bevege seg på fersk bark, fersk kakaoflis, kalk, eller jordforbedringsmiddelet alginat.

Hva tåler ikke snegler?

Velg planter som ikke frister

Prøv planter som brunsneglene ofte unngår som for eksempel femtunge (Scaevola), Astilbe, tårer (Fuchsia), lavendel ‘Hidcote’, prydgress (Festuca), pelargonia, flittiglise, løvemunn, begonia, blomskarse, ringblomst og roser.

Hva er best mot snegler?

Kaffegrut, sagmugg, aske, tang, furunåler og kakaoflis kan også brukes som barrierer mot brunsnegler. Barrierer kan holde sneglene unna grønnsak eller andre plantebed.

Hvilke snegler skal man drepe?

– Alle snegler som får i seg nok gift vil dø, men hvis du har mye brunskogsnegler, vil det gå hardest ut over dem, sier forskeren.

Kan man drukne snegler?

Kan man drukne snegler? Å salte snegler rundt blomster kan skade blomstene,og det ligger jo døde kropper etter sneglene! Å brenne snegler funker heller ikke,det funker ikke å drukne dem i varmt vann heller.

Hvor trives snegler?

Snegler er viktige i nedbrytningsprosessen av plantemateriale i naturen. Noen ganske få arter kan opptre som skadedyr på planter i jord- og hagebruk. Områder med høy fuktighet, moderate temperaturer og milde vintre utgjør ideelle omgivelser for snegler.

Hvor mange år kan en snegle bli?

Noen snegler kan leve mange år, men det er vanlig at de lever kun ett år. Den arten vi kjenner som lever lengst av de norske er krattsneglen. I fjellet er det påvist at de kan bli opp til sju år gamle. I lavlandet blir den bare fire år.

Hvilke grønnsaker liker ikke snegler?

Dette liker de og dette liker de ikke
LikerLiker ikke
LupinerRoser
LøvetannStikkelsbær
PotetKjempevalmue
Påskeliljer og andre liljerKrypfredløs

Har snegler følelser?

Snegler er virvelløse og har ikke så utviklede sanseorgan som andre dyr. Men de har nervesystem, tentakler og følehorn, og vi kan regne med at de har en form for smertefølelse, sier fagleder Arnodd Håpnes.

Kan snegler bite?

De har ikke tenner, men en raspetunge som kan minne litt om beltet på en tanks. De kan derfor ikke bite, sier Hatteland til Dagbladet.

Hvorfor dør snegler av salt?

Å avlive snegler med salt anbefales ikke. Salt utsetter sneglene for unødvendige påkjenninger. I tillegg til å jakte på sneglene i hagen, kan du samtidig legge merke til hvor de gjemmer seg om dagen. Går du ut tidlig om kvelden, kan du legge merke til gjemmestedene sneglene kommer fram fra.

Leave a Comment