Hvordan blande en god GT?

Hvor mye gin i en gin tonic?

Hell i 4-5 cl gin . Fyll resten av glasset med Schweppes tonic (ca. – 12 cl) – det må være kvalitetstonic. Gni en frisk limebåt rundt glasskanten, før du legger den i glasset – du skal ikke bruke sitron.

Hva blander jeg gin med?

Sitron, appelsin, grapefrukt eller lime er de mest vanlige. Sitron fungerer til de aller fleste gin-typer, så det bør være en trygg start.

Hvilken gin er best til gin og tonic?

Hvilken gin skal man velge? En klassisk London Dry-type er det som egner seg best til en klassisk gin og tonic.

Hvordan blande en god GT? – Related Questions

Hvilken Schweppes til gin?

Schweppes Indian Tonic Water Zero er en lavkalori-tonic som fungerer utmerket til tørre gin som for eksempel Beefeater, London Hill, Boodles, og Gordon’s.

Skal gin stå kaldt?

Ideelt sett bør brennevin lagres uåpnet, mørkt og ved temperaturer under 20 grader.

Hva er beste gin?

Beste norske gin i hver kategori (oppdatert 2022)
  • Bareksten Botanical Gin. (
  • Brennevinsgrova Navy Strength Gin. (
  • Bareksten Double Gin. (
  • Brennevinsgrova Premium Gin (Bilde: Produsenten)
  • Lyng Norwegian Botanical Gin.
  • Bareksten Old Tom Gin (Bilde: Produsenten)
  • Elsker Dry Pink Gin (Bilde: Produsenten)

Hva smaker gin and tonic?

Gin & Tonic kan være en forfriskende drink med balanse mellom sødme og aroma fra gin og bitterhet og friskhet fra tonic-vann.

Hva betyr double gin?

Navnet kommer av at denne er destillert i to omganger. Først er einebær destillert separat. Deretter har de 8 andre ingrediensene blitt destillert sammen, før det hele blir blandet sammen til det som utgjør innholdet av flasken.

Hva smaker Pink gin?

Gordon’s Pink Distilled Gin er en gin smaksatt med jordbær, bringebær og rips. Server gjerne med lemonade, is og prosecco.

Hva er godt å blande med rosa gin?

Den anbefales servert som en rosa Spritz med lemonade og en splash prosecco. Server med masse is og pynt med skiver av jordbær. Denne serveringen fungerer bra. Et annet alternativ er å bruke bitter lemon som blandevann.

Hvordan blande elsker gin?

Gin og Tonic med Elsker Dry Pink Gin og skogsbærblanding er utrolig frisk og godt!

Slik går du frem

  1. Mål opp gin og tonic.
  2. Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken.
  3. Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic.

Hvilket krydder i gin?

EINEBÆR. Den viktigste ingrediensen i gin. Reglene sier at einebær må være det mest dominante krydderet. Smaksmessig gir einebær en rundhet og en bra, stabil grunn.

Er gin sunt?

Men i moderate mengder kan gin stimulere blodsirkulasjonen, og det kan forlenge livet. Einebær bidrar også med flavonoider som har en hel bøtte med fordeler for din kardiovaskulære helse som forebygging av aterosklerose (åreforkalkning) og blodpropp.

Hva er forskjellen på gin og vodka?

Hva skiller gin og vodka? Svaret er einebær. Egentlig kan man si at gin er vodka smaksatt med einebær.

Hvilke glass til gin tonic?

I dag er det mer og mer vanlig at man får servert Gin og Tonic som er laget med entusiasme og pasjon, og fylt med spennende garnityr og nok is. Sannsynligheten er stor for at en slik drink serveres i et copa de balon glass. Disse kalles gjerne bare for copaglass eller balongglass.

Hva består gin tonic av?

Gin and tonic (GT, gin tonic) er en cocktail bestående av gin og tonic, ofte garnert med en skive av lime eller sitron og servert over is.

Hvordan drikke gin?

De fleste gin som har tilbragt litt tid på et fat kan gjerne drikkes slik du vil drikke en whisky eller en Cognac. Til dette bruket serveres den gjerne i et tulipanglass lik det man bruker for nettopp Cognac eller whisky. Noen liker å putte en isbit eller to oppi, andre mener at dette nærmest er en blasfemisk handling.

Hvordan holde et glass?

Den korrekte måten å holde et vinglass på er i stilken. Stilken er det tynne bindeleddet mellom stetten (som glasset står på) og klokken (som vinen er i). På denne måten setter du ikke fingermerker eller varmer opp vinen i klokken. Mange snobber har perfeksjonert kunsten å holde glasset i stetten.

Skal glass stå opp eller ned i skapet?

– Vi råder alle å la glassene stå med åpningen (klokka) opp. – Dersom du setter glassenened” etter vask, vil noe av fuktigheten bli innestengt i glassene og du kan risikere at glassene blir grå. Csirmaz understreker at det også helt klart ser penere ut med glass stående i skap med klokken riktig vei.

Leave a Comment