Hvordan bevare tomater?

Hva kan jeg gjøre med grønne tomater?

De grønne tomatene har en særlig syrlig smak, nettopp fordi de ikke har fått nok tid til å modne. Derfor er det ikke alle retter den grønne tomaten egner seg i, men grønn tomat chutney, syltede grønne tomater og stekte grønne tomater er tre gode bud på der den grønne tomaten er velsmakende.

Hva kan jeg gjøre med tomater?

Modne tomater har utviklet mye sødme og egner seg veldig godt til varmebehandling. Du kan koke eller ovnsbake tomatene, og fylle fryseren med gode supper og sauser. Riktig oppbevaring av tomater er viktig. Tomater trives ikke så godt i kjøleskapet, men bør helst oppbevares i romtemperatur.

Er søte tomater sunt?

Tomater er kalorifattige, men rike på kostfiber. I tillegg er de en kilde til bl. a. vitamin C og betakaroten.

Hvordan bevare tomater? – Related Questions

Er tomater slankende?

Tomater har vist seg å være et spesielt godt valg. I tillegg er de svært kalorifattige. Én porsjon med kokte, røde tomater inneholder bare 43 kalorier, men smaker helt fantastisk.

Hvilken tomat er sunnest?

Vi har tidligere skrevet at tomaten Lycoplus er den sunneste typen du kan velge, på grunn av sitt høye innhold av antioksidanter.

Hvorfor er cherrytomater sunt?

Cherrytomaten får rødfargen sin fra plantestoffet lykopen. Jo mer rødfarge, desto mer lykopen. Videre er den kalorifattig, men rik på kostfiber og vitamin C. Den er også en kilde til kalium.

Er det sunt med soltørkede tomater?

Soltørkede tomater inneholder mye A- og C-vitamin og har mest av antioksidanten lykopen, som beskytter huden og immunforsvaret, og som kan forebygge blant annet kreft og hjerte- og karsykdom. Mengden lykopen øker når tomater varmes opp. Vær klar over at soltørkede tomater også er kaloririke.

Er Plommetomat sunt?

Plommetomaten får rødfargen sin fra plantestoffet lykopen. Jo mer rødfarge, desto mer lykopen. Ellers er den kalorifattig, men rik på kostfiber. Den er også en kilde til vitamin C og kalium.

Hva er bra med tomatpure?

Tomater som er varmet opp slik tomatene i tomatpure, boksetomater, og tomatsauser har blitt, er nemlig sunnere enn ferske tomater. Tomater er fulle av antioksidanten lykopen, og når tomatene er varmet opp øker tilgjengeligheten av lykopen og antioksidantnivået i blodet.

Hvordan få tykkere tomatsaus?

Du kan også bruke maisennamel eller pulverjevning (maizena), som du rører inn etter anvisning på pakken. En annen variant er å tilsette små kalde smørterninger i den varme sausen, slik at den blir blankere, glattere og jevnere. Tykkelsen på sausen er en smakssak, og avhenger av hvor mye jevning som tilsettes.

Blir tomatpuré gammelt?

Det fins en rekke sauser som likner på tacosaus, tomatpuré, pesto og andre kryddersauser, som alle har det til felles at de har svært god holdbarhet i uåpnet tilstand, men holder seg dårlig etter at du har åpnet dem.

Hvor lenge holder tomatpuré seg i kjøleskap?

Kjøp heller tomatpure på tube når du kun trenger en liten mengde – den kan holde seg opptil 1 år! Kan holde seg i flere år i kjøleskap.

Hvorfor skal ikke tomater i kjøleskap?

Tomater. Synes du smakløse tomater er noe av det kjedeligste som finnes, bør du unngå å oppbevare dem kaldt. Tomater som har ligget i kjøleskapet mister nemlig smak, og kan i tillegg bli melne. Den kalde luften i kjøleskapet bremser modningsprosessen og modning er det som gir tomater mer smak.

Kan man fryse ned tomatpuré?

Frys tomatpuréen i isbitposer og ta opp så mye som du trenger – når du trenger det.

Leave a Comment