Hvor mye koster en bryllupskake?

Prisen på en bryllupskake avhenger av type kake, størrelse på kaken, hvordan den skal pyntes osv. En enkel bryllupspyntet marsipankake kan koste rundt kr 1.000,-, mens en større kake i flere etasjer koster fra kr 3.500,-.

Hvordan pynte kake med ekte blomster?

Skal du i et selskap og skal pynte kaken med friske blomster, la blomstene stå i vann så lenge som mulig og legg dem på som pynt rett før kaken skal serveres. Kandiserte blomster er også fint å bruke. Teknikken går ut på å pensle kronbladene med eggehvite, deretter strø på fint sukker, før de skal tørke.

Hvordan skjære bryllupskake?

Det første stykket skjæres opp av brudeparet. De holder kniven eller sabelen. Brudgommen fører brudens hånd, og det første stykket spiser brudeparet sammen. Opprinnelig skulle brudgommen kaste kakebiter over hodet på bruden, og jo flere biter desto flere barn ville paret få.

Når bør man bestille bryllupskake?

De fleste bakerier og konditorier ser helst at du bestiller minst et par måneder før du skal ha den. Så ikke vent til siste øyeblikk før du skal velge bryllupskake. La kaken bli en del av bryllupsplanleggingen som er tenkt på tidlig, hvis ikke kan det hende dere klare dere uten!

Hvor mye koster en bryllupskake? – Related Questions

Hvor mange kaker i et bryllup?

Generelt kan vi si at en rund kake på 24-26 cm diameter gir 12-16 kakestykker og at man bør beregne 1,5 stykker per gjest.

Hvor stor bryllupskake trenger man?

Normalt trenger du ikke beregne mer enn ett stykke per person, men dette avhenger litt av type kake og du får hjelp med dette på bakeriet.

Hvor mange kaker til 50 personer?

Tommelfingerreglen ifølge min tante er 7-8pers pr kake. Så man trenger strengt talt bare 3-4 kaker + bryllupskaken med ca 50 gjester.

Hvor mange kaker til 60 personer?

En standard kake deles som oftest i 12 eller 16. Om du regner med 12 så får du i prinsippet 6 gjester pr kake. Dette er nok. 60 gjester blir da ca 10 kaker.

Hvor stor kake til 30 personer?

Antall biter i en kake
RUND KAKEFORMFIRKANTET KAKEFORM
DiameterBiter
25 cm20 biter25×25 cm
30 cm28 biter 30×30 cm
35 cm36 biter35×35 cm

Hvor bør kake oppbevares?

Kaker uten fyll lagd av smør eller fløte oppbevares som brød – i en plastikkpose. Kaker med ferskt fyll, som gulrotkaker, oppbevares i kjøleskap, men smaker bedre hvis den spises ved romtemperatur. Ta den ut en time eller to i forkant.

Hvordan dele en kake i to?

Oppdeling av kaken

Bruk en stor kniv til å skjære med. Hver deles deretter lett opp igjen i 3 – 4 like store stykker. Store kaker kan gjerne deles opp slik at det dannes en sirkel i midten.

Hvor lenge kan en kake stå?

De fleste kaker vil være gode i to til tre dager, men de kan holde seg opptil en uke hvis de oppbevares i kjøleskap. Ønsker du å lagre en kake lenger enn en uke, kan du fryse den ned. Kaker som fryses vil vare i to til tre måneder.

Hva slags kaker til konfirmasjon?

Pavlova
  • Pavlova i langpanne.
  • Pavlova med sjokolade.
  • Daimiskake.
  • Ostekake med gelélokk.
  • Sjokolademoussekake.
  • Suksessterte.
  • Sable med vaniljekrem.
  • Verdens beste – Kvæfjordkake.

Hvor stor er en vanlig kakeform?

Den mest typiske formen er nok runde kaker, og vi har selvfølgelig en rekke forskjellige størrelser for dine behov. Enten det er en mindre springform på 15 cm, en middels på 20 cm, eller en stor springform på 24 cm, så finner du den her hos oss.

Skal kake stå i kjøleskap?

Kaker. – Her varierer det hva som er best oppbevaring. Kaker uten fyll lagd av smør eller fløte oppbevares som brød – i en plastikkpose. Kaker med ferskt fyll, som gulrotkaker, oppbevares i kjøleskap, men smaker bedre hvis den spises ved romtemperatur.

Leave a Comment