Hvor mange masker legges opp til sitteunderlag?

Legg opp rundt 250 masker. Det er lurt å prøvestrikke et sitteunderlag først sånn at du kan tilpasse størrelsen. Husk å strikke liggeunderlaget lenger enn ønsket lengde da det vil krympe en del mer enn sitteunderlaget på grunn av størrelsen.

Hvordan lage tova sitteunderlag?

Legg på flere lag med ull, minst fire til seks stykker, til et sitteunderlag. Bruk sprayflaske og spray varmt grønnsåpevann på filten. Når selve toveprosessen er ferdig, bruker du sunlight-såpe og varmt vann (cirka 45 °C) til toving av arbeidet. Bruk gjerne et vaskebrett til å gni ullen på.

Hvor mye ull til sitteunderlag?

UTSTYR
  • Kardet ull (eller ull og karder), ca. 160 g til hvert sitteunderlag.
  • Baljer (en til hver speider, evnt kan to dele på)
  • Flytende grønnsåpe (uten fosfat)
  • Sprayflaske til såpevann.
  • Bobleplast eller vaskebrett.
  • Saks.
  • Håndklær.
  • Tilgang til vask.

Hvordan Tove sitteunderlag i vaskemaskin?

Toving: Rull det strikkede underlaget inn i et stort håndkle eller bomullsstoff i lignende farge. Vask i vaskemaskin i 40 °C. Velg et vanlig program for kulørt vask (ikke ullprogram eller lignende) og vask med vanlig vaskemiddel, gjerne sammen med noen andre plagg eller håndklær i lignende farger.

Hvor mange masker legges opp til sitteunderlag? – Related Questions

Hvor mange grader skal man Tove på?

Ull tover mellom 30° og 60°C. Det har ingen hensikt å øke temperaturen ut over 60°. Da risikerer du bare at fargen påvirkes. Til 1 kg strikketøy kan du bruke 1 dl grønnsåpe eller flytende Milo.

Kan man tove på 30 grader?

Legg strikketøyet i vaskemaskinen sammen med et annet plagg (for eksempel en dongeribukse). Det tover mer når du har flere plagg i maskinen samtidig. Sett maskinen på 30-40 grader og et kortprogram – rundt 30 minutter. Bruk vanlig vaskemaskinsåpe, Milo, eller dropp såpe helt.

Hvilken såpe til toving?

For hånd kan det være greit med grønnsåpe eller milo for å få god gli og gni. Unngå Zalo og grønnsåpe i vaskemaskinen – da blir den lei seg. Vanlig vaskemidler kan og brukes på ull, men noen hvitvasker har blekemidler og enzymer i seg som hindrer toving.

Hvilket garn kan brukes til toving?

Animalske fibre som ull, alpakka, kamel, kasjmir og angora vil tove seg. Blandinger av dette vil også tove. Alpakka garn egner seg svært godt til toving, og det blir veldig myke plagg av dette. Vegetabilske fibre som bomull, lin og hamp vil ikke tove seg.

Hvordan Tove ullpledd?

Enkelte litt større plagg som bare skal toves litt eller lett, kan toves på vaskemaskinens finvaskprogram, 30 eller 40 grader. Votter og luer som skal tove mer, kjøres igjennom på vanlig vaskeprogram 40 eller 60 grader. Jeg bruker som regel enten litt grønnsåpe eller ullvaskemiddel når jeg tover.

Hvordan tove med grønnsåpe?

Toving foregår ved å ha en del ull, gjerne flere farger sammen. Dette skal ha varmt vann og grønnsåpe over seg. Det skal så arbeides lenge ved å gni, rulles sammen i plast. Plast brukes for å ha mellom ullen slik at ikke alt blir en ball.

Hvorfor ikke vaske med grønnsåpe?

Grønnsåpe anbefales ikke til rengjøring av badet. Da risikerer du å få sopp lettere, fordi grønnsåpen har mye fettstoffer i seg. Disse fettstoffene gjør at soppen kan få gode vekstforhold.

Hvilken grønnsåpe til toving?

grønnsåpe (fast eller flytende, uten furunål e.l.) Eddik 5 eller 7 %. Ull tover best under 20 C og over 49 C, bruk derfor godt varmt vann. Gjennomfukt plagget i det varme vannet og tilsett en god klump med grønnsåpe.

Hva kan man ikke bruke grønnsåpe til?

– Til lakkert parkett anbefaler jeg ikke grønnsåpe. Men jeg anbefaler heller ikke mye vann. Grønnsåpen gjør at vannet løser seg bedre opp og trekker seg mer inn i treverket. Det betyr at dersom du har små sprekker i parketten, kan vannet trekke inn og skade eventuelt treverk under, eller parketten selv.

Kan man bruke Ajax på gulv?

Ajax universalrengjøring er svanemerket og passer til alle typer overflater som parkett, laminat og fliser.

Kan man bruke zalo til å vaske gulv?

Zalo er noe av det beste du kan bruke for å fjerne fett, så i tillegg til å bruke Zalo i oppvasken, passer den også til å vaske over over benker og bord. Du kan også bruke Zalo til å vaske bort stekeos og annet matsøl fra gulvet. Ta noen dråper på en klut, vask over og tørk godt etterpå.

Leave a Comment