Hvor mange masker for å strikke genser?

En genser har maskeantall på 140 masker rundt livet, og strikkefasthet 16 masker/10 cm. Hvis du er usikker på om genseren passer: Formel: Maskeantall/strikkefasthet per cm = omkrets i cm. Eksempel: 140m/1,6 = 87,5 cm i omkrets.

Hva gjør man med ferdig strikket genser?

Men selv om det kan være fristende å ta på seg den myke gode genseren du nettopp har strikket, bør du faktisk vaske den først. Først og fremst for å bli kvitt eventuelle rester av ullfett og talg fra sauen, såkalt lanolin. – Det lønner seg å vaske nystrikkede plagg, og spesielt garn med mye lanolin.

Hvordan gjøre en genser til jakke?

Fra genser til jakke

På en jakke må det legges opp 1 m ekstra ( slik at mønsteret skal bli symmetrisk midt foran) I tillegg legges det opp 6 ekstra masker, oppklippsmasker, midt foran. SÅ – for å lage en jakke må du legge opp 1 maske ekstra + oppklippsmaskene.

Hvor mange masker for å strikke genser? – Related Questions

Hvordan unngå at strikkegenser røyter?

Fryseren

Kulden sørger for at strikkegenseren verken røyter eller blir nuppete. Minustemperaturen holder på fibrene i materialet. Du kan også legge strikkegenseren i fryseren for å fjerne dårlig lukt eller uønskede bakterier. På den måten unngår du en hard maskinvask og unødvendig slitasje på genseren.

Hvor mange garn for en genser?

Et tettstrikket plagg krever flere meter garn enn et plagg i samme størrelse strikket med luft mellom maskene. En genser i strl M kan veie 200g i en tråd silk mohair, strikket på litt store pinner, mens en annen genser med samme mål kan veie 800g strikket tett med masse mønsterstruktur i glatt alpakka.

Hvordan få en genser til å krympe?

Slik gjør du det. Fyll vasken med kaldt vann og bland inn 1/4 kopp balsam. Legg genseren så flatt som mulig i vannet og la den ligge i 15 minutter. Tapp ut vannet og skyll genseren i rent, kaldt vann til all balsam er ute.

Hvordan strekke ut en genser?

Utvide krympede ullplagg
 1. Legg ullplagget i et badekar fylt med vann eller i en vask, og tilsett hårbalsam.
 2. Tøm så ut vannet mens genseren fortsatt ligger i badekaret eller vasken.
 3. Legg genseren så på et håndkle i et kjølig rom.
 4. Strekk så plagget ut til sin opprinnelige størrelse.
 5. La ullplagget tørke helt.

Hvordan blokke en genser?

Våt blokking:
 1. Legg plagget i varmt vann i omtrent 15 minutter – du kan tilsette litt tøymykner hvis du vil. Skyll med kaldt vann.
 2. Bruk håndduker for å tørke plagget.
 3. Strekk plagget på en puteformet overflate til du oppnår målene oppgitt i mønsteret, med hjelp av knappenåler og målebånd.
 4. La det tørke helt.

Hvordan bli kvitt LO genser?

Sånn fjerner du lo fra ullgenseren din:
 1. Begynn med å rulle godt over ullplagget med klesrullen.
 2. Pakk plagget inn i plastposen.
 3. Ha plagget i fryseren i minimum 12 timer, gjerne over natten.
 4. Rist plagget godt når du tar det ut av fryseren – og så enkelt har du fjernet lo fra ullplagget ditt!

Hvordan få strikkegensere til å slutte å Loe?

Du skal nemlig; legge genseren i fryseren! Ifølge nettstedet eHow er dette trikset en effektiv måte å unngå at genseren din loer på – og da spesielt angoraplagg. Når angora blir utsatt for kulde, vil nemlig fibrene i genseren hekte seg sammen, noe som igjen vil forhindre loing, skriver nettstedet.

Hvorfor blir genser nuppete?

Nupper dannes av kortere, løse fibre. Disse henger seg lett opp og danner en klump, forklarer tekstileksperten. – En annen forutsetning for nupping er en gjentakende bevegelse, legger hun til. – For eksempel vil folk som kjører mye bil, ofte få nupper der bilbeltet har vært.

Hva nupper mest?

Matte, bløte og «korte» fibre nupper mer enn lange, blanke og spenstige fibre. Dette gjelder spesielt for ull, men også for noen bomullsplagg. – I dag er det også veldig populært med strikkeplagg som skal være myke og bløte.

Hvordan unngå nupper på gensere?

Vask alltid ullplagget før førstegangsbruk for å fjerne overflatefiber før de rekker å nuppe seg. Ull skal alltid vaskes med ull for å unngå at andre tekstiler skaper friksjon under vaskingen og bidrar til nupper på plagget.

Hvordan bli kvitt nupper på genser?

En nuppekam er lett å ta med seg i veska og lett å dra over genseren ved akutt behov. Den kan brukes både til strikkeprodukter, andre tekstiler og møbler. Kammen har en metalldel med små, tette tagger som du forsiktig drar over stoffet for å ta bort nuppene. Du får tak i den på garn- og stoffbutikker.

Leave a Comment