Hvor mange kalorier er det i en stor tomat?

Kalorier i forskjellige slags tomater
TomatVekt Kalorier (ca.)
1 mellem alm. tomatVejer 75 g16 kcal
1 stor bøftomatVejer 150 g32 kcal
1 dåse flåede tomaterVejer 400 g84 kcal
Kilde: DTU Fødevareinstituttet

Hvor tung er en tomat?

Slik kan 800 gram grønnsaker se ut:

12,3 tomater, en tomat veier omtrent 65 gram.

Er tomater slankende?

Tomater har vist seg å være et spesielt godt valg. I tillegg er de svært kalorifattige. Én porsjon med kokte, røde tomater inneholder bare 43 kalorier, men smaker helt fantastisk.

Hvor mange kalorier er det i en stor tomat? – Related Questions

Blir man tjukk av grønnsaker?

Fordi den inneholder lite kalorier, og vi bruker mange kalorier på å fordøye den, så går det så og si opp i opp. Det går ikke å legge på seg vekt av å spise grønnsaker.

Blir man feit av knekkebrød?

Takk for at du stiller spørsmål til ung.no! Knekkebrød er en matvare som inneholder veldig lite kalorier, man kan derfor spise kjempemange knekkebrød i løpet av en dag uten å legge på seg.

Er det sunt å spise tomater?

Tomater er en god kilde til både beta-karoten, vitamin C, og kostfiber. Beta-karoten omdannes til vitamin A i kroppen som bidrar til å opprettholde normal hud og hår, mens vitamin C bidrar til å opprettholde et normalt immunsystem og til å øke opptaket av jern fra andre matvarer.

Er tomater på boks sunt?

Du trenger ikke å kjøpe friske tomater for å få helsegevinstene tomaten gir. Hermetiske tomater er en langtidsholdbar sunnhetsbombe. Rent ernæringsmessig overgår den konserverte maten nesten enn sine friske slektinger i grønnsaksdisken. Forklaringen er at tomatene blir varmebehandlet før de hermetiseres.

Er tomater vanndrivende?

Tomater. Først og frem er tomater en vanndrivende matvare som burde være i alles måltidsplan. Tomater er en naturlig kilde til essensielle næringsstoffer som hjelper med væskeansamlinger. De er mer enn 90% vann.

Hvor mye kalorier er det i en cherrytomat?

Kalorier og viktig næringsinnhold i Cherrytomat, importert, rå
DataMengdeEnhet
KJ71kilojoule
Kcal17kalorier
Protein0.6gram
Karbo2.5gram

Hvor mange kalorier er det i 1 gulrot?

Næringsinnhold i gulrot
InnholdIndhold pr 100 g
Kalorier i gulrot (kcal)38
Protein i gulrot (g)0,8
Karbohydrat i gulrot (g)9,0
Fett i gulrot (g)0,4

Hvor mye tomater går det med for å lage 1 kg Idun?

Frisk, god smak av solmodne tomater. Visste du at Idun bruker 2 kg tomater til 1 kg ketchup.

Har agurk kalorier?

Den inneholder 96 % vann og er så og si fri for kalorier. Agurken kan brukes til så mye, og er derfor en av Norges mest spiste grønnsaker. Agurk spises ofte rå, stekt, som tilbehør, som snacks i staver med rømmedip eller i salater.

Hvilken frukt har færrest kalorier?

1. Fersken. Denne herlige og søte frukten inneholder faktisk bare 58 kalorier per frukt, og likevel har de hele to gram med rent fiber.

Er det sunt å spise paprika?

Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør. Vitenskapelig sagt: Det skal bare fem paprikaringer til for å dekke hele dagsbehovet for C-vitamin. Det er den røde paprikaen som inneholder aller mest C-vitamin, faktisk inneholder denne mer enn tre ganger så mye C-vitamin som appelsin.

Hva er kalorifattig mat?

Ifølge Bugge handler det i hovedsak om å velge mat med lav energitetthet, altså mat som inneholder lite kalorier per gram, som frukt, grønnsaker og bær. – De inneholder mye vann – som er uten kalorier, samt lite fett.

Leave a Comment