Hvor lenge holder hjemmelaget konfekt?

TIPS! Hjemmelaget konfekt trukket med sjokolade oppbevares best i en lufttett boks ved ca. 12 – 18 grader. Holdbarheten er ganske lang – opptil 4 uker.

Hvordan farge konfekt?

Uansett hvilken metode du ønsker å bruke må du først smelte kakaosmøret og ha i ønsket farge. Stivner fargen underveis kan det være praktisk å ha en varmepistol eller hårføner klar for å gi litt varme mens du holder på. Legger du flere lag med farge bør du la ett lag stivne før du begynner på neste.

Hvordan få sjokoladen ut av formen?

Hvis sjokoladen er riktig temperert, krymper den litt når den stivner – og er lett å få ut av formen. Velg en form, helst i plast, og tørk den godt med bomull, slik at den er helt ren og tørr. Ikke ta inni selve formen med fingrene. Formen skal være romtemperert, hvis ikke stivner sjokoladen for raskt.

Hvor lenge holder hjemmelaget konfekt? – Related Questions

Kan man smelte sjokolade to ganger?

Temperering av sjokolade

Smelt sjokoladen i vannbad, men pass på at sjokoladen ikke kommer i kontakt med vannet. Sjokoladen kan smeltes om igjen så mange ganger du vil.

Hvordan få perfekt smeltet sjokolade?

Sjokolade skal aldri utsettes for direkte kontakt med varmekilden, men smeltes i vannbad. Fyll en kjele med tre centimeter vann og bruk en stålbolle stor nok til at den kan «henge» inni kjelen. Varm vannet til like under kokepunktet. Ha finhakket sjokolade i bollen og plasser den oppi kjelen.

Hvordan tynne ut smeltet sjokolade?

Blir den smeltede sjokoladen litt for tykk kan du ha i litt kokosfett (delfiafett). Det gjør den tynnere (ekte kuvertyre tynnes ut med kakaofett). Ha overflødig sjokolade i en bolle og la stivne – den kan brukes senere.

Hvordan hakke sjokolade?

For nøtter og sjokolade er glatt, og når du skal hakke dem med en kniv, fyker det rundt overalt. Eller? Løsningen er faktisk veldig enkel: Bruk en sagtakkete kniv. Gjerne en lang konditorkniv, men en brødkniv gjør nøyaktig samme nytten.

Hvorfor blir sjokoladen klumpete når jeg smelter den?

Smelt aldri sjokolade direkte på komfyren, men benyttet vannbad eller mikrobølgeovn. Sjokolade med melk (melkesjokolade og hvit sjokolade) inneholder et protein (kasein) som koagulerer ved for høy temperatur og gjør sjokoladen trådete/klumpete.

Hvordan smelte sjokolade til dypping?

Du kan også kjøpe spesiell lettsmeltet sjokolade for fondue eller dypping. Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Bruk for eksempel en stålbolle oppi en kjele med varmt vann. Ikke la vannet fosskoke, men småboble.

Hvorfor bruke vannbad?

Vannbad er en kjele eller panne med kokende vann der man setter en form med en matrett som skal varmes opp. Hensikten er å varme opp mat som ikke skal varmes over kokepunktet, eller ikke skal komme i nær kontakt med kokeplate eller stekeovn.

Hvordan få smeltet sjokolade til å ikke stivne?

For å til perfekt temperering er tid viktig. Lar du sjokoladen stivne ukontrollert etter oppvarming vil resultatet bli dårlig og du får en sjokolade som smelter for lett og får hvite flekker. Temperering starter med at du først smelter sjokoladen til en høy temperatur slik at alle bindingene i kakaosmøret brytes.

Hvor lang tid tar det å smelte sjokolade i vannbad?

Sett en glasskål over vannbadet og legg 2/3 av sjokoladen i skålen. Smelte sjokoladen under omrøring i ca. 10 minutter til den når en temperatur på 40-45 grader.

Hvordan smelte sjokolade i ovn?

Sett ovnen på 100 grader. Smelt sjokoladen i ovnen i 5 minutter. Følg med. Ta sjokoladen ut av ovnen og bruk en spisepinne til å lage ønsket mønster.

Hvordan smelte sjokolade med delfiafett?

1 ss delfiafett

Brekk sjokoladen og ha det i en bolle sammen med delfiafett . Sett bollen over en kjele med vann og smelt sjokoladen og fettet. Rør det sammen når alt har smeltet, slik at du får en glatt masse.

Leave a Comment