Hvilket brød er best for diabetikere?

Brød er en av basismatvarene i kostholdet vårt. Ved å velge et grovt brød med et høyt fiberinnhold fra sammalt mel og dermed et lavere innhold av siktet mel, vil du oppnå mindre blodsukkerstigning og bedre kontroll på blodsukkeret.

Hva kan jeg spise for å få ned blodsukkeret?

Noen matvarer som senker blodsukkeret
 • Kanel. Forskning har vist at 1-1.5 gram kanel(ca.
 • Eddik. Årsaken til at eddik har en blodsukkersenkende effekt, er at syreholdig mat senker PH-verdien i magesekken.
 • Belgfrukter.
 • Nøtter.
 • Stevia.
 • Blåbær.
 • Løk og hvitløk.
 • Middelhavskostholdet.

Kan diabetikere spise pizza?

Har man diabetes bør man derfor være spesielt flink til å unngå å spise for mye av matvarer med mye sukker og raske karbohydrater da dette fører til en rask blodsukkerstigning. Eksempler på slike matvarer er pizza (med fin hvetebunn) og godterier som jo inneholder mye sukker.

Hvilket brød er best for diabetikere? – Related Questions

Er banan bra for blodsukkeret?

Banan, mango og grønne druer er de fruktene som har høyest karbohydratinnhold og som diabetikere bør være mest forsiktig med. Det betyr ikke at diabetikere må unngå disse, men begrense mengdene.

Er banan bra for diabetikere?

Personer med diabetes bør spise like mye – gjerne mer. Men en større andel bør være grønt og bær. – Begrens inntak av banan, mango og (grønne) druer – samt poteter. Bær er som hovedregel bedre enn frukt, da bær har et lavere innehold av karbohydrater.

Hva bør man ikke spise når man har diabetes 2?

Det er særlig tre ting som du som har diabetes type 2 bør være litt ekstra bevisst på; Maten du spiser.
 • Brus med sukker.
 • Juice og saft.
 • Søtsaker og godteri.
 • Boller og fint brød.
 • Frokostblandinger med mye sukker.
 • Søte melkeprodukter (for eksempel yoghurt med mye sukker)
 • Hvit pasta, hvit ris og poteter.

Er det usunt å spise pizza?

En pizza i ny og ne skader ikke

– En frossenpizza gir mindre næring enn andre middagsalternativer, som for eksempel fisk og grønnsaker. Det er et argument for at frossenpizzaen ikke er spesielt sunn. Men har vi et normalt variert kosthold får vi allikevel i oss det meste av næring, forteller Hervik.

Hva burde man spise hvis man har diabetes?

Hva er de generelle rådene?
 1. rikelig med grønnsaker.
 2. daglig inntak av bær og frukt.
 3. rikelig med belgvekster (bønner, erter og linser)
 4. fullkornsprodukter med mye fiber, hele korn og kjerner.
 5. fisk/sjømat og fugl i større grad enn rødt kjøtt, og rene råvarer framfor farse-produkter.
 6. magre meieriprodukter.

Hva kan ikke en diabetiker spise?

Begrens inntaket av karbohydratrike matvarer med en høy andel av sukker og/eller stivelse. Velg matvarer som gir en langsom blodsukkerstigning som for eksempel fullkornsprodukter, belgvekster, grønnsaker og eventuelt kunstig søtede produkter. God måltidsrytme er viktig.

Er havregryn bra for blodsukkeret?

Havre er også det kornslaget som inneholder mest fett av alle kornslagene, noe som er positivt for blodsukkeret. Det samme gjelder med havregryn. Du får altså bra grove brød med bruk av havremel, tilsett gjerne også litt havrekli for ekstra fiber, eller hakkede nøtter og frø.

Er gulrot bra for diabetikere?

Diabetesforbundet tilføyer: Gulrot har et noe høyere karbohydratnivå enn en del andre grønnsaker. Mange med diabetes kan derfor oppleve at gulrot påvirker blodsukkeret i større grad enn andre grønnsaker. Gulrot inneholder derimot mye fiber, som bidrar til en jevnere blodsukkerstigning.

Kan diabetikere spise poteter?

Du trenger ikke å holde deg helt borte fra poteter, men velg kokte eller bakte poteter, i stedet for pommes frites og stekte poteter. Bruk godt med grønnsaker til både middag og andre måltider, og bytt gjerne en del av poteter med grønnsaker, så vil du ikke få så rask blodsukkerstigning.

Er det mulig å bli kvitt diabetes type 2?

Kan du bli kurert? Mange håper de kan bli kvitt diabetes type 2. Dessverre finnes det ingen kur, men det er mulig å bli symptomfri.

Er nøtter bra for diabetikere?

Nøtter er fint å ty til som snacks, men man må være obs på at det inneholder mye kalorier. Velg usaltede nøtter, gjerne hasselnøtter eller valnøtter. Makadamianøtter er verstingen i denne kategorien, sier Anne- Marie Aas. Oliven gir ingen blodsukkerstigning og inneholder sunt fett.

Kan diabetikere spise tomat?

Tomater er helt uproblematisk for diabetikere. De påvirker ikke blodsukkeret, men ferdigkjøpte tomatsauser og lignende som er tilsatt sukker bør man unngå. Når det gjelder frukt, er det noen frukttyper som er mindre heldige for diabetikere hvis man spiser det ofte og mye, for eksempel moden banan.

Er egg bra for diabetikere?

Egg er både velsmakende og allsidig, og egner seg utmerket som frokostmat for personer med diabetes. De inneholder cirka 6 gram protein og 70 kalorier per egg. De inneholder også lite karbohydrater.

Kan diabetikere spise brunost?

Husk at det er like mye kalsium i to skiver gulost (skiver á 10 gram) som i ett glass melk, noe som også gjør ost til en viktig kalsiumkilde. Brunost og prim inneholder store mengder melkesukker, og bør unngås.

Leave a Comment