Hvilken vin passer til torsk?

Torsk – er et godt bekendtskab, hvis den får følgeskab af en vin, der passer til tilberedningen. Til kogt torsk vil en Sauvignon Blanc være god. Er torsken stegt, vil en oversøisk Chardonnay med lidt mere fylde være et godt bud.

Hvilken vin er god til fisk?

Umiddelbart er hvidvin den oplagte ledsager til fisk og gerne en med syre. Jo mere fed fisken er, jo mere mere syre i vinen. Der er nogle typer af fisk, der godt kan passe med en rødvin. I disse tilfælde bør rødvinen være med begrænset garvesyre og fadpræg og i stedet være let og frugtig.

Hvad drikker man pinot gris til?

En dejlig frisk hvidvin med masser af smag og god balance mellem syre og sødme, hvilket gør vinen velegnet både som aperitif, men også som tilbehør til fisk og lyst kød.

Hvad passer Chardonnay til?

Chardonnay og mad

De mere fyldige varianter kan være skønne med ost eller til retter med fede saucer som hollandaise, mens de mere lette og friske vine skal spises til mere let og frisk mad.

Hvilken vin passer til torsk? – Related Questions

Hvad er forskellen på Sauvignon Blanc og Chardonnay?

Chardonnay og sauvignon blanc står for mange af verdens mest populære hvidvine. De er lige berømte og repræsenterer tidløse klassikere og moderne vine. Den ene drue (sauvignon blanc) er aromatisk, den anden drue (chardonnay) er ikke-aromatisk. En chardonnay og en sauvignon blanc fra samme producent.

Hvad passer Pinot Noir til?

Det kunne være en god andesteg eller en lækker lammekølle. Hvis man er mere til fisk, er laks det perfekte match med Pinot Noir. Ellers er typiske franske klassiskere som Coq au Vin og Boeuf Bourguignon også sikre valg.

Er Spätburgunder og Pinot Noir det samme?

Der er reelt tale om den samme druesort, som allerede i 900-tallet blev registreret i Tyskland.

Er Chardonnay rødvin?

Chardonnay er et internationalt brand

Ordet chardonnay er slet og ret det største brand inden for hvidvin. Druen er yderst populær og findes i mange afskygninger i hele verden. Man kan næsten glemme, at navnet blot dækker over en druesort, ikke en hel familie af vin.

Er Bourgogne altid Pinot Noir?

Som oftest er røde Bourgogne vine fremstillet på 100% Pinot Noir, og de bedste hvide Bourgogner er næsten altid 100% Chardonnay.

Kan Chardonnay være rødvin?

Chardonnay er en alsidig drue

De fleste druer har også en egen smagsaromatik, som går igen i vinen, uanset hvor den kommer fra, eller hvordan den fremstilles. Sauvignon blanc og riesling er gode eksempler på dette. Men med chardonnay er det lige omvendt. Chardonnay er faktisk i stand til at give hvidvin af enhver type.

Hvad kendetegner en Chardonnay?

Chardonnay er den mest udbredte druesort i Californien, hvor den dyrkes i kystområderne. Det er en meget alsidig drue og giver fremragende, rige og komplekse hvide vine. Californisk Chardonnay, der er lagret på egetræsfade, har en rig, intens frugtsmag af pære, æble, melon og fersken med undertoner af eg.

Hvordan smager en Chardonnay?

Chardonnay smager mere af, hvor og hvordan man laver vin af den end af druen i sig selv. Vine fra kølige områder som Chablis har noter af citron og mineralitet, Chardonnay fra varme klimaer kan have noter af ananas, banan, majs og vanilie fra fadlagringen.

Hvad smager Chardonnay af?

Chardonnay kan smage tropisk af mango og ananas fra varme steder som Napa Valley i USA. I det kølige franske Champagne viser druens kridt-, æble-, pære- og citronnoter sig. Chardonnay kan være høj på syre eller bred og blød som olie. Sødmefuld som kokos og vanilje eller stram og bitter som grapefrugt.

Hvad feder mest rød eller hvid vin?

Hvidvin gør det lettere for dig at tabe dig

Desuden indeholder hvidvin væsentligt færre kalorier end dens røde ven. Så den er altså et mere kalorielet valg til både maden og festen.

Hvad passer Chablis til?

Chablis Grand Calcaire, Gruhier & Delaunay

Harmonisk og mineralsk fransk hvidvin på chardonnay druen. God til fisk, skaldyr, muslinger, stenbiderrogn og østers.

Leave a Comment