Hvilken vin passer til sjokolade?

La gjerne søt vin være dessert i seg selv, men er du en sjokoladeelsker, blir sjokoladen enda bedre med et glass god vin til. Til både sjokoladedesserter, fylt konfekt og naturlig mørk sjokolade, bør vinen være søt og rød.

Hva drikker man til dessert?

Grovt sett kan de søte vinene vi vanligvis bruker til dessert, deles i to hovedgrupper: sterkvin og svakvin. STERKVIN Sterkvin er sterk fordi den er tilsatt brennevin. Portvin, sherry, madeira og marsala er eksempler på sterkvin.

Hva passer Tokaji til?

Nøttebaserte kaker og tørket frukt er flott følge til madeira og portvin av typen tawny. Men igjen passer også Tokaji fint til tørket frukt, det samme gjelder dessertviner lager på riesling druen fra Tyskland og Østerrike.

Hvilken vin passer til sjokolade? – Related Questions

Hva passer Gewurztraminer til?

Aromatiske viner. Høy alkohol, svært fyldig og moderat/lav syre og bitterhet i ettersmaken. Passer til kraftig krydret eller søtlig mat fra Østen. I Alsace drikkes den blant annet til diverse røkte slaktervarer.

Hva passer til Syrah?

Syrah fra kjøligere klima, som Frankrike og Sonoma-kysten, har rask syre, moderat tannin, rød og svart frukt og jordnære, røykfylte smaker. Disse vinene passer bra til vilt, and, sopp, lapskaus, kalvekjøtt og pasta med kjøttrago.

Hvilken vin passer til hva?

Ta hensyn til tilberedningen

Til lagret ost og spekemat passer vin med lagret preg fra berme (bunnfall av døde gjærceller), fat eller flaske. Det samme gjelder langtids varmebehandlet mat som kjøttgryte, skank eller stek. Ferske viner passer bedre til fersk mat som salat, kylling, fisk eller reker.

Hva passer til Eiswein?

EISWEIN (FROSNE DRUER)

Vannet presses så ut av den slushartige druemassen. Resultatet blir en konsentrert fruktig vin men en viss grad syre. Passer godt til: jordbær, fruktsalate og ost.

Hvilken vin til Smalahovet?

Smalahove (samt røkt pinnekjøtt)

En fruktig og litt fyldig Riesling passer supert, eventuelt en konsentrert tysker med litt restsødme. Ønsker man rødvin er ung frukt, konsentrasjon og friskhet stikkord.

Hva slags vin passer til and?

Drikke til (and i) appelsinsaus
  • Hvitvin. Hvitvin er det beste valget for å framheve sausen.
  • Rødvin. Rødvin, og kanskje spesielt av Pinot Noir, er godt til andebryst, men velger du det, må du også akseptere at sausen kommer i andre rekke.
  • Alkoholfritt. En blanding av ingefærøl og limonade er både leskende og spennende.

Skal vin stå opp eller ligge ned?

Vin bør oppbevares svalt ved jevn temperatur mellom 7 og 18 grader. 10 – 13 grader regnes som ideelt. Luftfuktigheten bør ligge mellom 60 og 70 prosent. Flasker med naturkork bør lagres liggende.

Hva slags mat passer til Pinot Noir?

Pinot noir til mat

Pinot noir-vinene er friske og matvennlige. De passer til fransk entrecôte og andebryst, italiensk salami, norsk torsk og kinesisk peking-and. Samt retter med hvit fisk, kylling og lyst kjøtt.

Hva drikker man til panna cotta?

Hvite recioto-viner fra Italia, god Sauternes og Barsac fra Bordeaux, Beerenauslese fra Tyskland og Østerrike – valgene er mange!

Skal dessertvin være kald?

En enkel regel for serveringstemperatur er at en ung og enkel vin skal være noe avkjølt. For eldre og mer komplekse viner er serveringstemperaturen noe høyere. Dette gjelder for både hvite og røde viner. En søt og halvtørr hvitvin gjør seg best godt avkjølt på rundt 5-6 grader, mens tørre hvitviner fra 8-12 grader.

Hvilken vin passer til creme brulee?

Crème Brûlée, som er en populær dessert i Norge, bør serveres med en Sauternes, en halvtørr champagne, en musserende Prosecco di Valdobbiadene eller en Alsace Pinot Gris Selection de Grains Nobles. passer best sammen med en Riesling av sent høstede (vendanges tardives Spätlese på tysk), botrytiserte druer.

Når skal man drikke portvin?

Tradisjonelt drikker man Portvin til desserter og andre søte former for mat. Men en god Portvin gjør seg også utmerket sammen med mange andre typer mat.

Er madeira og portvin det samme?

Madeira er laget som portvin. De er fortifisert – nøytralt druebrennevin er tilsatt vinen for å stoppe gjæringen og bevare noe sukker i vinen, som gir sødme.

Hvor lenge kan man ha en åpnet portvin?

All portvin må oppbevares i vinskap eller kjøleskap etter at flasken er åpnet, helst med korken på plass. Ruby, Late Bottled Vintage og Vintage bør konsumeres innen noen dager etter at flasken er åpnet. Tawny og Colheita tåler noen måneder i kjøleskapet etter at den er åpnet.

Leave a Comment