Hvilken vin passer til raclette?

Riesling, silvaner, grüner veltliner og sauvignon blanc er fire klassikere som i utgangspunktet fungerer fint sammen med de grønne råvarene. Men så har vi den feite ingrediensen som gjerne bringes inn for å balansere en grønn rett. I dette tilfellet er det raclette-ost som gjør den jobben – på utmerket vis.

Hva betyr raclette?

Raclette er den sveitsiske nasjonalretten, som visstnok skal være 400 år gammel. Raclette-tradisjonen stammer fra Val d´Annivieres, der gjeterne oppe i fjellene la ost tett på ilden og skrapte den over på brødskiver når den smeltet. Ordet raclette kommer fra det franske ordet ”racler” som rett og slett betyr å skrape.

Hvilket land kommer raclette fra?

Raclette er en halvfast kumelksost som stammer fra kantonen Valais i Sveits.

Er raclette fransk?

Raclette er en tradisjonsrik rett som stammer fra Val d’Annivieres i Sveits. Man la ost tett på ilden og skrapte den over på brød. Ordet raclette kommer fra det franske ordet ”racler” – å skrape.

Hvilken vin passer til raclette? – Related Questions

Hvordan rengjøre raclette?

Bruk oppvaskmiddel og en oppvaskbørste. Bruk ikke skurende midler, stålull eller ovnsrens. Småpannene og raclette-spaden kan rengjøres i oppvaskmaskinen. Dykk aldri apparatet i vann eller utsett det direkte for vann på annen måte.

Hva er nasjonalretten i Frankriket?

Å utnevne en nasjonalrett for Frankrike er umulig. Her har hver region sin spesialitet, fra hvitløksduftende snegler til gåselever. Den vanligste retten på brasseriet er steak frites, biff med pommes frites rett og slett.

Hva er typisk fransk middag?

Det franske kjøkken er verdensberømt for sin gode smak.
  • Klassisk coq au vin. Over 60 min.
  • Fransk løksuppe med kalkun. 40 – 60 min.
  • Tapenade. Under 20 min.
  • Ratatouille. 20 – 40 min.
  • Ragu parmentier av oksehaler. Over 60 min.
  • Boeuf Bourguignon. Over 60 min.
  • Kylling parmentier med ost. 40 – 60 min.
  • Quiche Lorraine. Over 60 min.

Hvor i Frankrike kommer brie fra?

Brie er en gruppe franske, myke hvitmuggoster fra området Seine-et- Marne.

Kan man spise det hvite på brie?

En kjøreregel er at hvis du er glad i ost med smak, skal du spise skorpen siden den inneholder mange, (ofte litt bitre), smaksstoffer. Skorpen på myke oster som camembert, brie og andre hvitmuggoster, bør spises. Det samme gjelder skorpen på chevré, også de som er dekket med aske.

Er brie veldig usunt?

– Til tross for at oster er en god kilde til viktige næringsstoffer som protein, mineraler og vitaminer, kan de inneholde mye mettet fett som både er fetende og hjertefiendtlig. – Derfor bør du begrense inntaket av fete oster som for eksempel brie, royal blue, ridderost og camembert.

Hva er forskjell på camembert og brie?

Det som skiller ostene fra hverandre er hovedsakelig fettinnholdet, størrelsen og opprinnelsessted. Brien har høyere fettinnhold, er større, og kommer opprinnelig fra Brie. Opprinnelig ble det ikke tilsatt noen syrekultur ved ysting av camembert av upasteurisert melk.

Hvordan spise camembert?

Brukertips i matlagingen

Denne osten passer godt til ostefat, som snacks eller dessert. En fritert eller stekt camembert med bærsaus eller frukt smaker ypperlig. Camembert bør tempereres til stuetemperatur før den nytes – da først kommer den fine smaken til sin fulle rett.

Hva er skorpen på brie?

På en upasteurisert Brie i Frankrike er skorpen den rene bakteriebomben. Den du kjøper i Norge er ikke direkte farlig, fordi det er strenge grenser for bakteriemengden i det som importeres hit. Men det smaker jo nærmest som papp, da.

Hvordan kutte opp brie?

Brie og andre runde oster skal kuttes i store, trekantede biter, som deretter skal skjæres i to. For disse ostetypene kan du bruke en ostekutter eller en ostekniv. Du kan bruke det første trikset for å kutte brie. Hvis du imidlertid vil prøve noe annet, dypp kniven i olje før du skjærer.

Kan man fryse ned brie ost?

Blåmuggoster (Selbu Norzola og Selbu Blå) og hvitmuggoster (Camembert og Brie) kan fryses. Ostene må være passe modne og spises så snart de er tint. Snøfrisk og kremostene blir kornete og mister en del av væsken ved opptining etter frysing. Derfor egner de seg best til bruk i sauser og andre varme retter.

Leave a Comment