Hvilken vin passer til kalkun?

Hva er godt å drikke til kalkun? Fruktig hvitvin med nok fylde og friskhet er godt fordi det slipper gjennom smaken av maten. Vil du ha rødvin er det et poeng å velge en saftig og leskende rødvin med moderat tannin og moden frukt.

Hvor mange gram kalkunfilet per person?

På hel kalkun beregner man ca 500 gram pr. porsjon/person. Har man rent kjøtt, for eksempel filet eller bryst regner man ca. 200 gram pr.

Hvilken vin passer til lutefisk?

En hvitvin vil være det beste alternativet. Og her kan man med hell velge en vin laget på Riesling, for eksempel en Kabinett eller en ikke alt for søt Spätlese. Ønsker man en tørrere vin, kan man fortsatt velge en Riesling, men en vin med god konsentrasjon, som en Grosses Gewächs, Erste Lage eller annen enkeltmarksvin.

Hvilken vin passer til kalkun? – Related Questions

Hva drikker man til torsk?

Trekt torsk og skrei
 • Kvitvin. Ein frisk og slank kvitvin er eit godt alternativ som framhevar det fine fiskekjøtet.
 • Raudvin. Tradisjonelt har nordmenn føretrekt raudvin til skrei.
 • Øl. Dei som ikkje vil ha vin, kan gjerne prøve eit lyst og lett øl til.
 • Alkoholfritt. Unngå for søt drikke til fiskeretten.

Hva drikker man til ribbe?

Sødmefullt tilbehør til juleribba eller svinesteika smaker godt sammen med fruktige smaker i glasset.

Drikketips

 • Riesling fra Tyskland eller Frankrike.
 • Albarinho, Spania.
 • Chenin Blanc, Sør-Afrika eller Loire.

Hva passer til lutefisk?

Flybåren lutefisk fra Lofoten nytes ofte tradisjonelt og serveres ofte med lefse, bacon, ribbefett, ertestuing, poteter, hvit saus, sirup, sennep eller geitost. Akevitt og øl er også tradisjonell drikke til maten. Lutefiskmåltidet er en rik og kompleks smaksopplevelse. Fisken er mager og mild.

Hva serveres lutefisk ofte sammen med?

Lutefisk serveres ofte sammen med bacon eller flesk, poteter og ertestuing.

Hvor sunt er lutefisk?

Lutefisken inneholder en god del selen, Vitamin B12 og litt vitamin D. Nå blir det annerledes når man tilsetter bacon og fett og alt tilbehøret, men lutefisk som sådan er helt ok fra et ernæringsmessig perspektiv, sier Fedon Lindberg til Side2.

Kan man varme opp igjen lutefisk?

Både rester og «fersk» lutefisk varmes opp i ovn. Bacon stekes til det blir sprøtt og gyllent. Ertene skal bare ha et lite oppkok med bitte litt vann og en klatt smør.

Hvilken mat skal ikke varmes opp igjen?

Du bør ikke gjenoppvarme disse 7 matvarene
 • Mange matvarer slipper ut giftstoffer når de varmes opp. Det er bedre å bruke dem i salater eller kalde retter for å unngå risiko for helsen.
 • Kylling.
 • Sopp.
 • Poteter.
 • Spinat.
 • Rødbete.
 • Selleri.
 • Egg.

Hvem spiser lutefisk?

Lutefisk spises over hele Norge, i Sverige og deler av Finland, men danskene spiser ikke lutefisk. I den skandinaviske delen av USA har lutefisk vært populært de siste 160 år på grunn av skandinavisk innvandring.

Er lutefisk torsk?

Utgangspunktet for lutefisk er tørrfisk, som regel av torsk. Torsken sløyes, behandles og henges til tørk. Deretter bløtes og lutes fisken slik at den får sin karakteristiske konsistens og smak.

Er torsk og skrei det samme?

Skrei og kysttorsk

Den største forskjellen mellom disse er at skreien er en «vandrer» og hver vinter svømmer den lange distansen fra Barentshavet ned til norskekysten for å gyte. Kysttorsken derimot, holder seg stasjonært i kystområdene der den lever og gyter i samme områder gjennom hele året.

Hvorfor er noe lutefisk gul?

Selve tørkingen tar halvannen måned, noe som jo er vesentlig kortere enn for vanlig tørrfisk. Selve fiskekjøttet blir mørkere siden det blir mer eksponert for luft og sol under tørkingen. Resultatet for den endelige lutefisken er en kraftig gul farge, ganske uttalt smak og en fast konsistens.

Er skrei en fisk?

Skrei er en rovfisk som spiser sild, lodde og brisling. DNA har avdekket at skrei og kysttorsk er genetisk forskjellige populasjoner.

Hvilken fisk har mest omega 3 laks eller torsk?

Magrere fisk, som sei og torsk, inneholder langt mindre omega3 enn fete fisker, som laks og makrell. Frøyland mener allikevel ikke at man bør bytte ut torskemiddagen med fet fisk. Den bør heller komme i tillegg. – Magre fisker er rike på en rekke innholdsstoffer som er gunstige for kroppen, som jod og D-vitamin.

Hva er forskjellen på torsk og sei?

Sammenligner du seien med torsken som den slekter på, er kjøttet litt fastere og smaker litt mer. Siden den er «fast i fisken» passer den godt til flere typer varmebehandling – både steking, koking, baking i ovnen og grilling.

Leave a Comment