Hvilken rødvin passer til pizza?

Hva passer Barbera vin til?

Barberas aromatiske duft av kirsebær, mandler, nøtter og modne bringebær, samt syrestruktur og lette tanniner gjør den til en perfekt matvin. Den passer godt til lettere typer kjøtt, grillet kjøtt, pastaretter og sopp.

Hvordan skal vin serveres?

En søt og halvtørr hvitvin gjør seg best godt avkjølt på rundt 5-6 grader, mens tørre hvitviner fra 8-12 grader. En ung og lett rødvin servers gjerne på rundt 11-13 grader, mens en mer fyldig og tyngre rødvin anbefales servert på 16-18 grader. Musserende viner er best servert på rundt 5-6 grader.

Hvilken vin til hvilken mat?

Jo søtere mat, desto søtere vin. Generelt kan vi si at vinen skal være minst like søt som maten. Her bør man unngå tørre viner, ettersom de kan oppleves svært syrlige sammen med søt mat. Til salt mat bør man velge en vin med mye stramhet og syre, ettersom disse da oppleves som mindre fremtredende.

Hvilken rødvin passer til pizza? – Related Questions

Hva passer Barolo til?

Barolo passer godt med sort pepper, oster, sopp, polenta, ovnsbakte grønnsaker og høstgrønnsaker som gresskar og kastanjer.

Hva passer Bordeaux vin til?

Ikke bare går den til de fleste typer lammekjøtt, men den går også til ellers litt vanskelige ostetyper. Den går også til stekt kylling, and, gås. Et litt frekkere valg er moden Bordeaux til vilt.

Blir man kåtere av vin?

Sexologen mener at vinen gjør at lysten dirigeres fra hjernen, som sender signaler til blodkar i skjeden. Blodkarene utvider seg og skiller ut en væske, som er tegn på erotisk opphisselse. Det er ikke bare rødvin som skal påvirke vår lyst.

Hva kjennetegner Bordeaux vin?

Bordeauxvinens kvalitet og særpreg skyldes dels jordsmonnet, særlig den grusaktige jorden i Médoc og Graves, og de druesorter som dyrkes. Av druesortene ansees den røde cabernet sauvignon som den viktigste. Denne gir fylde og bouquet, mens den tidligere modne og mer dyrkede merlot gir vinen en smidig og rund smak.

Hva er Bordeaux mest kjent for?

Bordeaux er et vindistrikt i Frankrike med en årlig produksjon av rundt 700 millioner flasker vin, derav 90% rødvin og 10% hvitvin. Karakteristisk for rødvinene fra Bordeaux er deres mørke røde farge: derav bordeauxrød.

Hva slags vin passer til biff?

Det klassiske valget er mørk, fyldig og sødmefull vin på druen syrah – enten fra Rhône, Sør-Afrika eller Australia.

Hvilken rødvin passer til spekemat?

Vin til spekematen

Salt er hovedsmaken i spekemat uansett om råvarene kommer fra Norge, Spania eller Italia. Salt mat demper friskheten i vinen og fremhever vinens fruktsødme. De fleste hvitviner har mye syre og klarer dette fint. Det samme gjør rødvin laget på druer som Pinot Noir, Barbera, Gamay og Sangiovese.

Hva passer Valpolicella Ripasso til?

Den italienske betegnelsen ripasso betyr at noen av druene i vinen har vært tørket. Det skaper en fyldig og mykere stil som passer perfekt til rødt kjøtt, som lam, okse og vilt.

Hvilken rødvin til entrecôte?

Argentinsk rødvin egner seg godt til krydret mat, kraftfulle supper og til saftig biff eller entrecote. Argentina har i lange tider produsert verdens møreste og beste biffer. Den beste ledsager til saftig kjøtt er kraftig og blodrød argentinsk rødvin.

Hva er en Ripasso vin?

Ripasso er en metode i vinproduksjonen, som brukes til valpolicellavin fra Veneto i Italia. En vanlig valpolicella får da en andre gangs gjæring sammen med gjæringsrestene fra produksjon av recioto eller amarone. Ripassometoden gir vinen mindre syre, men mer alkohol, tørrstoff og tannin.

Hva slags rødvin til ribbe?

En rødvin med moderate tanniner vil være et godt alternativ, da den renser opp munnhulen og tilfører friskhet. Mat med høyt proteininnhold, spesielt rødt kjøtt, reduserer effekten av tanninene. Dermed passer tanninrike druer godt til ribbe og pinnekjøtt.

Hvilken rødvin til lasagne?

Rødvin: Skal du ha rødvin, tar du en med tydelig fruktighet og moderat snerp. Rødvin på druen Aglianico fra Basilicata eller Campania eller Sangiovese fra Chianti i Toscana passer godt. Andre friske viner, for eksempel en siciliansk vin laget på Frappato-druen, eller en barbera uten for mye fatpreg går også godt til.

Hva slags vin er best til pasta?

Drikke til pasta Bolognese
  • Hvitvin: Det enkleste er å velge en hvitvin som har tydelig fruktighet.
  • Rødvin: Skal du ha rødvin, tar du en med tydelig fruktighet og moderat snerp, som for eksempel en siciliansk vin laget på Frappato-druen, eller en barbera uten for mye fatpreg.

Hvilken vin er best til pasta?

Fruktige og rene rødvin passer best til kjøttbaserte pasta retter, mens friske og syrlige hvitviner harmonerer ypperlig til pastaretter bestående av havets delikatesser.

Leave a Comment