Hvilken mørk sjokolade er sunnest?

For å kunne nyttiggjøre seg best av de helsebringende stoffene kan det være lurt å velge en mørk sjokolade med minst 70 prosent kakao, anbefaler Standal. Det finnes mange mørke sjokolader på markedet, og det beste er altså å lese på emballasjen hvor mye kakao den inneholder.

Finnes det sjokolade uten sukker?

Sukrin Milk chocolate er tre nydelige melkesjokolader med lavt kaloriinnhold. Sjokoladene har en fløyelsmyk konsistens, og er søtet med Sukrin og stevia, som begge er naturlige og kalorifrie søtstoffer. En plate på 40 gram inneholder kun 4 g netto karbohydrater og 160/170 kalorier.

Kan man spise mørk sjokolade på lavkarbo?

Nøtter, frø, mørk sjokolade, oliven, lavkarbobarer, proteinkjeks og grønnsaker med dipp er godt og smakfullt snacks du kan spise.

Er det sukker i mørk sjokolade?

Til tross for den mørke sjokoladens høye innhold av flavonoider, advareres det mot å spise mye av den. Mørk sjokolade inneholder mye sukker, mye mettet fett og kalorier. Noe som lett kan føre til vektøkning og ha en negativ innvirkning på hjerte og blodårer.

Hvilken mørk sjokolade er sunnest? – Related Questions

Hva er den sunneste sjokoladen?

Skal du spise sjokolade som kan sies å være sunnere, må du over til de mørke sjokoladene med minst 70 prosent kakaoinnhold. Sjokoladene i denne testen har alle et lavt kakaoinnhold.

Hvor mye mørk sjokolade kan man spise?

Enkelte ernæringsfysiologer sier at du ikke skal spise mer enn ni gram om dagen. Det blir mellom én og to ruter med sjokolade. Andre anbefaler opp mot 20 til 30 gram hver dag. I tillegg finnes det forskning som viser at om du spiser mer enn 6,7 gram sjokolade, så avtar den gode effekten.

Er det sunt med mørk sjokolade?

Den mørke sjokoladens gode rykte skyldes hovedsaklig kakaobønnene som inneholder et stoff kalt flavonoider. Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog, forklarer at flavonoider påvirker elastisiteten i blodårene som kan gi lavere blodtrykk og dermed senke risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Er det mer kalorier i mørk sjokolade?

Her bør du passe litt på, fordi mørk sjokolade inneholder faktisk mer kalorier enn melkesjokolade. – Melkesjokolade inneholder 542 kcal per 100 gram, mørk sjokolade har 598 kcal per 100 gram. Altså har melkesjokoladen 56 kcal mindre, sier klinisk ernæringsfysiolog Randi Vassbotn Norheim.

Er det mye kalorier i mørk sjokolade?

MØRK SJOKOLADE: Sjokolade med mer enn sytti prosent kakao inneholder mye mer antioksidanter enn melkesjokolade, men også mye energi. Den mørkeste sjokoladen inneholder mer fett enn melkesjokolade, som inneholder mer sukker. 100 g mørk sjokolade (70 %) = 590 kalorier. 100 g melkesjokolade = 550 kalorier.

Hva er mørk sjokolade laget av?

Årsaken er innholdet av henholdsvis kakao og melkepulver. I mørk sjokolade med for eksempel 80 prosent kakao, og da er det ikke plass til så mye annet enn kakao i den lyse, som vanligvis har et kakao-innhold på 30-40 prosent er det imidlertid masse plass til melkepulver og sukker.

Er nonstop mørk sjokolade?

Freia Non Stop Original er fargerike linser av mørk sjokolade. Perfekt til is, kakepynt eller når du bare vil ha noe godt.

Er mørk sjokolade sunnere enn lys?

Mørk sjokolade har høyt innhold av kakao, og det er her de sunne antioksidantene finnes. Derfor er det som regel slik at jo mørkere sjokoladen er, desto sunnere er den. Den lyse har lite kakaopulver, og er i stedet proppfull av sukker og andre godbiter. Kalorimessig ligger de to typene stort sett på samme, høye nivå.

Leave a Comment