Hvilken mat har mest vitamin C?

Rød paprika inneholder 200 milligram Cvitaminer per 100 gram, appelsin har 51 milligram. Annen frukt og grønt med mye Cvitamin er kiwi, solbær, jordbær kål og brokkoli. Og slår du til med en guava , får du aller mest C for innsatsen.

Hvordan få nok vitamin C?

Det er anbefalt at voksne bør i seg 75 mg vitamin C hver dag. Fordi det bare er frukt, bær, grønnsaker, juice og mat laget av dette som inneholder vitamin C, er det viktig å inkludere dette i kostholdet. Er du flink til å spise dine 5 om dagen, er du antakelig sikret nok vitamin C, spesielt om du spiser variert!

Hvor mye C-vitamin er det i en kiwi?

Kiwifrukten er spesielt rik på Cvitaminer, og det er kanskje hovedgrunnen til at frukten regnes som så sunn. En liten kiwi kan inneholde 98 mg Cvitamin per 100 g. Til sammenligning inneholder appelsin, som er kjent for sitt Cvitamin innhold, 63 mg per 100 g.

Hvilken mat har mest vitamin C? – Related Questions

Har banan vitamin C?

Når du spiser en passe stor moden banan (118 g) så får du i deg følgende: 3,1 g fiber av anbefalte 25-35 g. 10,3 mg vitamin C av anbefalte 75 mg. 0,4 mg vitamin B6 av anbefalte 1,2 mg.

Hvilken frukt har mest C vitaminer?

Solbær på topp

Av frukt er både jordbær, kiwi og molter bedre kilder. Men aller best er solbæret. 100 gram solbær inneholder mer enn tre ganger så mye cvitamin som 100 gram appelsin! Vi har funnet frem til frukt– og grønnsakstypene som inneholder mest cvitamin per 100 gram.

Hvor mange kiwi kan man spise om dagen?

Det finnes imidlertid flere grunner til at du bør sette kiwi på fruktlisten din. Ny forskning viser nemlig at det å spise kiwi tre ganger om dagen kan senke blodtrykket, skriver FoxNews på sin helsenettside (ekstern lenke). Høyt blodtrykk kan føre til en økt risiko for hjertesykdom, som svært mange dør av.

Hvor mye vitamin C trenger man?

Spedbarn bør få i seg 20 milligram (mg) vitamin C hver dag. Behovet øker gradvis med økende alder. Voksne menn og kvinner, samt ungdom fra 14 år, anbefales 75 mg daglig. Gravide og ammende har noe økt behov, og bør derfor få i seg henholdsvis 85 mg og 100 mg hver dag.

Hvor mye C-vitamin i en klementin?

Klementiner er – i likhet med andre sitrusfrukter – rik på Cvitaminer, som har en rekke helsefordeler. Lise von Krogh, ernæringsbiolog og matblogger, sier til Godt.no at tre klementiner dekker 130 prosent av dagsbehovet for Cvitamin.

Hvor mye vitamin C er det i 100 g paprika?

Hvis du er glad i paprika så får du i deg masse vitamin C. Rød paprika inneholder nemlig så mye som 200 mg vitamin C per 100 g, og er en av de matvarene med høyest Cvitamin innhold per 100 g. Vi elsker brokkoli til både middag, i salat eller som snacks.

Er det mye C-vitamin i brokkoli?

Brokkoli er en av grønnsakene som inneholder aller mest Cvitamin. Tre små buketter med brokkoli inneholder mer vitamin C enn en appelsin, og den er i tillegg rik på A-, E- K-vitamin og folsyre. Brokkoli er også en god kilde til mineralene jern, kalsium og kalium og ulike typer antioksidanter.

Er det mye C-vitamin i tomat?

Men visste du at det er de grønne tomatene som har høyest innhold av vitamin C? En grønn tomat inneholder hele 20 milligram vitamin C per 100 gram, mens den røde inneholder cirka 17 milligram. Den gule kan på sin side kun skryte av 9 milligram per 100 gram.

Er det C-vitamin i potet?

Potet er en naturlig kilde til vitamin C, kalium og kostfiber som er viktige næringsstoffer for kroppen. Kalium bidrar til normal muskelfunksjon og vitamin C bidrar til et normalt immunforsvar. Mye av fibrene befinner seg i skallet, så spis gjerne poteter med skall.

Hva er sunnest av pasta og ris?

Poteter er sunnere enn ris og pasta. Poteter inneholder færre kalorier, flere mineraler og mer vitaminer enn vanlig ris og pasta. – Poteten har fått et uriktig dårlig rykte, sier ernæringsprofessor. Ernæringsekspertene anbefaler heller potet enn ris og pasta til middagen.

Hvorfor ikke spise potet?

Når poteten blir grønn utvikles solanin og klorofyll, og solanin er giftig for mennesker og dyr. Det er derfor viktig at du ikke spiser grønne poteter og poteter med grønne flekker.

Kan man spise potet hver dag?

Står valget mellom potet, hvit ris og hvit pasta, er poteten sunnest. Spis gjerne poteter hver dag, og husk å ha grønnsaker til middagen.

Er det sunt å spise pasta?

For å oppsummere, tyder altså studien på at det å spise moderate mengder pasta som en del av et sunt kosthold, ikke fører til vektøkning – det kan heller føre til en beskjeden vektreduksjon. Men å spise pasta i store mengder for å gå ned i vekt, vil ikke være veien å gå.

Er det sunt å spise ris?

Den hvite, polert risen (som f. eks jasminris) inneholder lite næringsstoffer, mens fullkornsris derimot, inneholder langt mer næring og er derfor mye sunnere. Ris kan altså fint inngå som del av et sunt og variert kosthold.

Når skal man ikke spise potet?

Hvis poteten bare har noen få spirer kan du fjerne dem og likevel spise poteten. Men har poteten mange og store spirer er solanin-nivået i selve poteten også blitt ganske høyt, så da bør du kaste den.

Skal poteter ligge i kjøleskapet?

Poteten skal oppbevares mørkt og kjølig. For de fleste betyr dette kjøleskapet, men ikke under 3 °C, fordi enzymer i poteten da vil omdanne deler av stivelsen til sukker og gjøre poteten søt. Ligger poteten for tørt, vil den skrumpe inn. Er det for fuktig, vil den raskere kunne råtne eller mugne.

Leave a Comment