Hva slags vin til blåskjell?

Hva kan man dampe blåskjell i?

Dampe dem gjerne i hvitvin, kokosmelk eller fløte for ekstra god smak. Du kan også legge blåskjell på grillen eller gratinere dem etter at de er dampet.

Hvilken hvitvin til matlaging?

Som hovedregel er tørre hvitviner (viner som ikke inneholder søthet) foretrukket for matlaging av lettere retter som kylling, svinekjøtt, kalvekjøtt, suppe, sjømat, skalldyr og grønnsaker.

Hva passer til Riesling?

Tyske rieslinger er glimrende til sushi og annen asiatisk-inspirert sjømat. De er også veldig gode til noe så enkelt som reker med loff og majones. Krabbe og riesling er en match som nærmest er laget i himmelen. Og glem ikke erkenorske klassikere som avkokt laks eller makrell med poteter, agurksalat og rømme.

Hva slags vin til blåskjell? – Related Questions

Hva er forskjellen på Riesling og chardonnay?

I tillegg har riesling en mer utpreget syre enn chardonnay. De fremste landene for riesling regnes generelt for å være Tyskland og Østerrike, samt Alsace-distriktet i Frankrike. Tørt eller søtt? Riesling lages, i motsetning til chardonnay (noen få unntak finnes), i hele spekteret fra knusktørt til ekstremt søtt.

Er Riesling hvitvin?

Riesling er en type hvitvinsdrue som benyttes til fremstilling av en rekke av verdens fremste hvite viner. Spesielt utbredt i Tyskland der den også er den mest plantede vindrue siden 1996. Riesling er en aromatisk druesort, blomsteraktig, nesten parfymert og med mye syre.

Hvilken vin passer til hva?

Ta hensyn til tilberedningen

Til lagret ost og spekemat passer vin med lagret preg fra berme (bunnfall av døde gjærceller), fat eller flaske. Det samme gjelder langtids varmebehandlet mat som kjøttgryte, skank eller stek. Ferske viner passer bedre til fersk mat som salat, kylling, fisk eller reker.

Hva passer Gewurztraminer til?

Aromatiske viner. Høy alkohol, svært fyldig og moderat/lav syre og bitterhet i ettersmaken. Passer til kraftig krydret eller søtlig mat fra Østen. I Alsace drikkes den blant annet til diverse røkte slaktervarer.

Hvor lenge kan riesling stå?

Kvalitetsviner av typen Chardonnay, Riesling, Sémillon og Sauvignon Blanc kan holde i 3-4 dager. Virkelig gode viner kan holde i minst 7 dager.

Hva slags vin skal luftes?

Å dekantere betyr å separere partikler fra væske. Det vil si at når man dekanterer en vin er det i utgangspunktet for å helle av vinen og la bunnfallet ligge igjen på flasken.

Skal man dekantere hvitvin?

Både hvitvin og rødvin har godt av dekantering, og til og med champagne kan vinne på en forsiktig runde i egnet karaffel. Lukter vinen av nystrøkne fyrstikker eller kokte egg? Da er den reduktiv og trenger å lufte av seg unotene. Unge viner, som er produsert de siste 2-3 årene, vinner ofte på dekantering.

Skal vin stå i kjøleskapet?

Mange tenker at hvitvin hører hjemme i kjøleskapet, men både rød og hvit vin bør lagres ved en jevn temperatur på rundt 12 °C, og helst ikke under 8 eller over 16 °C. Siden kjøleskapet aldri skal være varmere enn 4 °C, er altså kjøleskapet ikke en ideell lagringsplass for vin.

Kan man drikke vin som har stått åpen?

Vinen smaker kjedeligere noen dager etter at den er åpna, men det er ikke skadelig å drikke vin som har stått i kjøleskapet i to uker. Det som skjer med vin når den står altfor lenge, er at den til slutt blir til eddik.

Hvordan oppbevare åpnet hvitvin?

Åpnet vin bør stå kjølig

De fleste prosesser går langsommere ved lavere temperatur. Akkurat som melken holder seg bedre i kjøleskap enn på benken, vil vinen holde seg lenger i kjøleskapet. Det gjelder all vin, uansett emballasje, forteller hun.

Hvor lenge holder en åpnet hvitvin seg?

Anne Enggrav, varefaglig rådgiver i Vinmonopolet, forteller til KK.no at en vinflaske fint kan holde seg en uke etter åpning. – Spesielt om man oppbevarer vinen i kjøleskap. De fleste prosesser går langsommere ved lavere temperatur. Det gjelder all vin, uansett emballasje, forteller hun.

Hvor lenge kan man oppbevare hvitvin?

De fleste viner som selges i dag er drikkeklare, men de tåler som regel oppbevaring i ett til to år. Når man lagrer vin over lengre tid, er målet å bedre kvaliteten. Vin bør oppbevares mørkt, beskyttet mot ultrafiolett lys. Vin bør oppbevares svalt ved jevn temperatur mellom 7 og 18 grader.

Kan hvitvin bli dårlig?

En vin kan fort bli dårlig dersom den oppbevares feil. Det samme gjelder kraftige temperatursvingninger der flasken oppbevares, eksempelvis på kjøkkenet. Det beste er å plassere vinflaskene kjølig i et mørkt rom.

Er gammel hvitvin farlig?

Overlagret vin

Når vinen har blitt for gammel blir den omtalt som overlagret. Den er ikke farlig å drikke, men duft og aroma er vesentlig redusert, ifølge Vinmonopolet. Vinen vil dessuten virke flat og kjedelig.

Leave a Comment