Hva slags garn til mariusgenser?

Garnalternativ
  • Duo.
  • Alpakka.
  • Smart.
  • Merinoull.

Hvor mange nøster til Marius genser?

Marius er vår mest kjente klassiker gjennom tidene. Hefte selges KUN sammen med garn, minimum 4 nøster.

Hvorfor er Mariusgenser typisk norsk?

Det ble strikket mange gensere inspirert av folkelig tofarget strikk, slik det hadde utviklet seg i bygder som Setesdal, Fana og Selbu og gjort kjent gjennom Annichen Sibbern Bøhns bok Norske strikkemønstre (1929). En av mange som hadde vokst opp med å strikke slike mønstre var Unn Søiland (1926–2002).

Hva slags garn til mariusgenser? – Related Questions

Hvor mye koster en mariusgenser?

Kr 2190,- Mariusgenseren er Norges mest populære strikkegenser. Det tradisjonelle mønsteret ble designet av Unn Søiland Dale i 1953 da hun jobbet med å lage gensere til den kommende skifilmen «Troll i Ord».

Hvem fant opp Marius genser?

Søiland Dale er kanskje mest kjent for designen vi i dag kjenner som mariusgenseren, som ble lansert i 1954 gjennom filmen «Troll i Ord».

Hvor kommer Marius-genseren fra?

Genseren var en av flere gensere tegnet av Søiland Dale som ble brukt av Marius Eriksen og de andre skuespillerne i filmen “Troll i ord” fra 1954, og dette ga en enorm etterspørsel etter mønster, garn og ferdige gensere. Siden Eriksen også var modell for bildet på mønsteret, ble Marius-genseren raskt et begrep.

Hvilket garn er best til islender?

Islender er et tradisjonelt mønster som var en favoritt blant mange arbeidere. Den ble gjerne strikket i godt ullgarn for å holde både skogsarbeideren og fiskeren varm på jobb. I dag er det mange som velger litt tynnere garn, og gjerne moderne ullgarn som kan vaskes i maskinen.

Når ble Marius mønsteret skapt?

Strikkedesigneren Unn Søiland Dale designet Mariusmønsteret i 1953. Fotomodell for håndstrikkeoppskriften var skiløperen og krigshelten Marius Eriksen, som hadde en birolle i den norske komedien «Troll i ord» i 1954, hvor alle skuespillerne var iført Søiland Dales strikkegensere.

Hvorfor heter det Marius genser?

Personen som gjorde Mariusgenseren kjent, om som er opphavet til navnet er ingen ringere enn alpinisten og krigshelten Marius Eriksen. I følge bladet Forsvarets Forum NR9 | 09 så flyktet navneopphavet til mariusgenseren til Skotland i 1940.

Hva betyr mønsteret?

Mønster er et systematisk arrangement og formgivning som har et minimum av gjentakelser og symmetri. Mønster er noe som imiteres eller gjentas, et tema av gjentagende hendelser eller objekter. Disse elementene gjentar seg på en forutsigelig måte.

Hvordan strikke mønster uten at det blir stramt?

Dersom du strikker for stramt, kan du gå opp en eller en halv pinnestørrelse. Dersom du strikker for løst, kan du gå ned en eller en halv pinnestørrelse.

Hvilken vei strikker man mønster?

Du skal lese diagrammet i strikkeretningen, altså fra høyre mot venstre, nedenfra og opp. Du gjentar diagrammet så mange ganger som du trenger for å dekke hele plagget, eller det partiet på plagget som skal ha mønsteret. Hvis ikke annet står oppgitt så begynner du alltid med masken nederst i høyre hjørne.

Skal Mønsterfargen ligge øverst?

Ha alltid samme farge på samme sted, da blir mønsteret jevnest og penest. og mønsterfargen i høyre. Dersom du har begge fargene på venstre pekefinger, må fargene ligge i samme rekkefølge hele tiden. Den fargen som er mest fremtredende i mønsteret, er den dominante fargen.

Hvilken tråd er dominant?

Når man strikker mønster med to farger, vil den ene tråden være dominant. Jeg pleier å holde begge trådene over venstre pekefinger. Her har jeg hatt den lilla tråden til venstre og den grå tråden til høyre på fingeren.

Leave a Comment