Hva slags garn til mariusgenser?

Garnalternativ
  • Duo.
  • Alpakka.
  • Smart.
  • Merinoull.

Hvor mange masker til Mariusgenser?

Garn:
  1. Veiledende pinner: Pinne nr 3, Pinne nr 3½
  2. Tilbehør: 22 masker glattstrikk på pinne nr. 3½ = 10 cm.

Hvor mange nøster til Marius genser?

Marius er vår mest kjente klassiker gjennom tidene. Hefte selges KUN sammen med garn, minimum 4 nøster.

Hva slags garn til mariusgenser? – Related Questions

Hva slags garn kan man bruke til Skappel genser?

Skappelgenseren strikkes egentlig i garntypene Du Store Alpakka Tynn alpakka og Du Store Alpaka Iris Alpakka, mange synes disse kan bli litt dyre, da er det godt at man kan strikke den i alternativt garn.

Hvordan regne ut antall nøster?

Multipliser antall meter på orginalgarnet med antall nøster det er oppgitt i størrelsen du ønsker å strikke. For så å dividere antall totale meter med lengden på det garnet du vil bruke.

Hvor mange nøster til Skappel genser?

Oppskriften er One Size, og vi beregner 7 nøster Suri Alpakka og 7 nøster Mini Alpakka. Pinner: Rundpinne nr 6, lengde 80 cm (Dersom dette er din første genser, eller hvis du strikker litt stramt, anbefaler vi at du benytter rundpinne 7 mm, lengde 80 cm.) Bakstykket: Legg opp 80 masker på rundpinnen.

Hvor mange nøster til et pledd?

For et lite pledd (som passer én voksen) har vi brukt 5-6 nøster. 1 kg garn strekker seg cirka 50 meter.

Hvor mange masker for å strikke genser?

En genser har maskeantall på 140 masker rundt livet, og strikkefasthet 16 masker/10 cm. Hvis du er usikker på om genseren passer: Formel: Maskeantall/strikkefasthet per cm = omkrets i cm. Eksempel: 140m/1,6 = 87,5 cm i omkrets.

Er mariusmønster norsk?

Rettighetene til salg av strikkeoppskrifter med mariusmønster eies av Sandnes Garn A/S og har vært deres største salgssuksess gjennom 65 år. Alle produksjonsrettighetene med bruk av mønsteret eies av MARIUS of Norway AS.

Hvor mye koster en mariusgenser?

Kr 2190,- Mariusgenseren er Norges mest populære strikkegenser. Det tradisjonelle mønsteret ble designet av Unn Søiland Dale i 1953 da hun jobbet med å lage gensere til den kommende skifilmen «Troll i Ord».

Hvorfor heter det Marius genser?

Mariusgenser er en strikket genser som er oppkalt etter alpinisten Marius Eriksen. Mønsteret bygger på tradisjonelle setesdalsgensere.

Hvem fant opp Marius genser?

Søiland Dale er kanskje mest kjent for designen vi i dag kjenner som mariusgenseren, som ble lansert i 1954 gjennom filmen «Troll i Ord».

Hvilket garn er best til islender?

Islender er et tradisjonelt mønster som var en favoritt blant mange arbeidere. Den ble gjerne strikket i godt ullgarn for å holde både skogsarbeideren og fiskeren varm på jobb. I dag er det mange som velger litt tynnere garn, og gjerne moderne ullgarn som kan vaskes i maskinen.

Når ble mariusmønsteret skapt?

Strikkedesigneren Unn Søiland Dale designet Marius-mønsteret i 1953. Fotomodell for håndstrikkeoppskriften var skiløperen og krigshelten Marius Eriksen, som hadde en birolle i den norske komedien «Troll i ord» i 1954, hvor alle skuespillerne var iført Søiland Dales strikkegensere.

Hva er historien bak Marius-genseren?

Genseren var en av flere gensere tegnet av Søiland Dale som ble brukt av Marius Eriksen og de andre skuespillerne i filmen “Troll i ord” fra 1954, og dette ga en enorm etterspørsel etter mønster, garn og ferdige gensere. Siden Eriksen også var modell for bildet på mønsteret, ble Marius-genseren raskt et begrep.

Hvordan få tillatelse til å selge Marius?

I dag er det slik at alle kan håndstrikke «Marius»-gensere til seg og sine, men skal du strikke for å selge – så må du garantere at du selv har håndstrikket genseren og at du bor fast i Norge. Du kan da tilsendt et garantimerke som er godkjent av Marius of Norway.

Er det lov å selge mariusgenser?

eks Interiør produkter med Marius mønster? Det kan du ikkje uten videre selge i den tro at det er helt greit. For å selge noen ting som helst med Marius mønsteret på trenger du for det første en Godkjenning og for det andre må det være håndstrikket og ikkje på strikkemaskin.

Leave a Comment