Hva slags garn til mariusgenser?

Garnalternativ
  • Duo.
  • Alpakka.
  • Smart.
  • Merinoull.

Når ble Marius mønsteret skapt?

Strikkedesigneren Unn Søiland Dale designet Mariusmønsteret i 1953. Fotomodell for håndstrikkeoppskriften var skiløperen og krigshelten Marius Eriksen, som hadde en birolle i den norske komedien «Troll i ord» i 1954, hvor alle skuespillerne var iført Søiland Dales strikkegensere.

Er mariusmønster norsk?

Rettighetene til salg av strikkeoppskrifter med mariusmønster eies av Sandnes Garn A/S og har vært deres største salgssuksess gjennom 65 år. Alle produksjonsrettighetene med bruk av mønsteret eies av MARIUS of Norway AS.

Hva slags garn til mariusgenser? – Related Questions

Hvorfor heter det Marius genser?

Personen som gjorde Mariusgenseren kjent, om som er opphavet til navnet er ingen ringere enn alpinisten og krigshelten Marius Eriksen. I følge bladet Forsvarets Forum NR9 | 09 så flyktet navneopphavet til mariusgenseren til Skotland i 1940.

Hva betyr mønsteret?

Mønster er et systematisk arrangement og formgivning som har et minimum av gjentakelser og symmetri. Mønster er noe som imiteres eller gjentas, et tema av gjentagende hendelser eller objekter. Disse elementene gjentar seg på en forutsigelig måte.

Hvem er Marius genseren oppkalt etter?

Mariusgenser er en strikket genser som er oppkalt etter alpinisten Marius Eriksen. Mønsteret bygger på tradisjonelle setesdalsgensere.

Hvor mye koster en Marius genser?

Kr 2190,- Mariusgenseren er Norges mest populære strikkegenser. Det tradisjonelle mønsteret ble designet av Unn Søiland Dale i 1953 da hun jobbet med å lage gensere til den kommende skifilmen «Troll i Ord».

Hvor mange nøster til Marius genser?

Marius er vår mest kjente klassiker gjennom tidene. Hefte selges KUN sammen med garn, minimum 4 nøster.

Hvem fant opp Marius genser?

Søiland Dale er kanskje mest kjent for designen vi i dag kjenner som mariusgenseren, som ble lansert i 1954 gjennom filmen «Troll i Ord».

Hvilket garn er best til islender?

Islender er et tradisjonelt mønster som var en favoritt blant mange arbeidere. Den ble gjerne strikket i godt ullgarn for å holde både skogsarbeideren og fiskeren varm på jobb. I dag er det mange som velger litt tynnere garn, og gjerne moderne ullgarn som kan vaskes i maskinen.

Hvor mange garn trenger man til en genser?

Et tettstrikket plagg krever flere meter garn enn et plagg i samme størrelse strikket med luft mellom maskene. En genser i strl M kan veie 200g i en tråd silk mohair, strikket på litt store pinner, mens en annen genser med samme mål kan veie 800g strikket tett med masse mønsterstruktur i glatt alpakka.

Hva slags garn kan man bruke til Skappel genser?

Skappelgenseren strikkes egentlig i garntypene Du Store Alpakka Tynn alpakka og Du Store Alpaka Iris Alpakka, mange synes disse kan bli litt dyre, da er det godt at man kan strikke den i alternativt garn.

Hvor mye koster det å strikke en genser?

Hva koster det? Prisen varierer med størrelse og kompleksitet på oppdraget. Våre strikkere tar mellom 800 og 2000 kr for å strikke en genser, garn og frakt kommer i tillegg. Den endelige prisen avtaler du direkte med strikkeren.

Hva er Overvidde i strikkeoppskrift?

Overvidden i plagget er beregnet ut fra masketallet/strikkefasthet, og inkluderer det du skal ha med av bevegelsesvidde. Din overvidde måles rundt det bredeste punktet på overkroppen; som oftest bysten eller magen.

Leave a Comment