Hva skal jeg spise når jeg har diabetes 2?

Personer med diabetes type 2 som ikke bruker insulin, bør spise sunn mat som gir langsom blodsukkerstigning.
  • Søtpoteter. Søtpoteter har lavere glykemisk indeks (GI) enn hvite poteter.
  • Grønnsaker i korsblomstfamilien og grønne bladgrønnsaker.
  • Belgfrukter.
  • Nøtter.
  • Bær.
  • Fet fisk.

Er havregryn bra for blodsukkeret?

Havre er også det kornslaget som inneholder mest fett av alle kornslagene, noe som er positivt for blodsukkeret. Det samme gjelder med havregryn. Du får altså bra grove brød med bruk av havremel, tilsett gjerne også litt havrekli for ekstra fiber, eller hakkede nøtter og frø.

Er egg bra for diabetes 2?

Egg. Egg er både velsmakende og allsidig, og egner seg utmerket som frokostmat for personer med diabetes. De inneholder cirka 6 gram protein og 70 kalorier per egg. De inneholder også lite karbohydrater.

Hva skal jeg spise når jeg har diabetes 2? – Related Questions

Kan man spise ost med diabetes?

De som har diabetes kan med fordel både drikke melk og spise meieriprodukter som yoghurt og ost. Dette gjelder både for dem med diabetes type 1 og 2. Helsedirektoratet anbefaler at magre meieriprodukter er en del av det daglige kostholdet, også for dem med diabetes type 1 og 2.

Er kaffe bra for diabetikere?

En stor studie fra 2009 viser at kaffe og te nedsetter risikoen for å få diabetes type 2. Flere studier har tidligere vist at et par kopper kaffe om dagen kan redusere risikoen for å utvikle denne typen diabetes. Nå har en stor australsk meta-studie bekreftet resultatet, og også funnet den samme sammenhengen med te.

Når skal man ikke spise egg?

Det kan godt være at du tåler å spise egg daglig, men det kan også være at du bør være forsiktig med inntaket. Dersom høyt kolesterol ligger til familien eller du allerede har høyt kolesterol er det god grunn til å være forsiktig med inntaket av egg.

Hvilken frukt kan man spise når man har diabetes 2?

Man tåler som regel en porsjon på 10 gram fruktsukker om gangen når man har diabetes eller nedsatt glukosetoleranse, som for eksempel utgjør en halv banan, et eple, 10 druer eller 12 jordbær.

Er banan bra for diabetikere?

Personer med diabetes bør spise like mye – gjerne mer. Men en større andel bør være grønt og bær. – Begrens inntak av banan, mango og (grønne) druer – samt poteter. Bær er som hovedregel bedre enn frukt, da bær har et lavere innehold av karbohydrater.

Er gulrot bra for diabetikere?

Diabetesforbundet tilføyer: Gulrot har et noe høyere karbohydratnivå enn en del andre grønnsaker. Mange med diabetes kan derfor oppleve at gulrot påvirker blodsukkeret i større grad enn andre grønnsaker. Gulrot inneholder derimot mye fiber, som bidrar til en jevnere blodsukkerstigning.

Kan diabetikere spise knekkebrød?

Grovt knekkebrød med et proteinrikt pålegg som egg eller makrell – og gjerne med en skive paprika, tomat eller agurk regnes som sunn mat. En del knekkebrød inneholder betydelig færre raske karbohydrater (KH) enn brød.

Hvilket brød er best for diabetikere?

Brød er en av basismatvarene i kostholdet vårt. Ved å velge et grovt brød med et høyt fiberinnhold fra sammalt mel og dermed et lavere innhold av siktet mel, vil du oppnå mindre blodsukkerstigning og bedre kontroll på blodsukkeret.

Kan man drikke vin når man har diabetes?

Unngå å drikke store mengder alkohol. Et fornuftig råd er at menn med diabetes ikke bør drikke mer enn to drinker (eller to småflasker øl eller to glass vin), mens kvinner kanskje ikke bør drikke mer enn tilsvarende en drink. Drikk langsomt. Unngå svært søte drinker eller søte viner.

Kan diabetikere drikke melk?

Meieriprodukter bidrar med over 70 % av kalsiuminntaket i et vanlig norsk kosthold. Mange med diabetes tror at de ikke kan drikke melk, men det kan fint inngå i et balansert kosthold. Melk inneholder melkesukker, noe som vil påvirke blodsukkeret, så derfor er ett glass mager melk til måltidet nok.

Hvor farlig er diabetes 2?

Diabetes type 2 er en kronisk sykdom som utvikler seg over tid og kan føre til alvorlige komplikasjoner som hjerte-kar sykdom og skader på øyne, føtter og nyrer. Når du har diabetes type 2 frigjør kroppen din for lite insulin, samtidig som den også er mindre følsom for insulinet.

Leave a Comment