Hva skal jeg servere på jentekveld?

 • Det er hyggelig å invitere til jentekvelder, men det er ikke alltid like lett å vite hva du skal servere. Gjerne skal det være litt lettvint også.
 • Boblevafler fylt med is, bær og krem.
 • Ost og kjeks.
 • Pestosalat.
 • Moussaka.
 • Oppkuttet grønnsaker.
 • Pavlova i glass.
 • Is.

Er tapas fingermat?

Tapas er i spansk kjøkken småretter og fingermat. Begrepet kan inkludere alt fra små, uformelle, enkle retter og snacks til avansert kokkekunst som serveres hos verdensberømte restauranter med Michelin-stjerner.

Hva kan jeg servere til Prosecco?

Prosecco forbereder rett og slett munnen på mat, så hvorfor ikke gjøre som italienerne å servere litt antipasti til den boblende aperitivoen. I Italia er det vanlig å servere musserende som aperitivo til litt god ost, oliven og spekemat før måltidet.

Hva skal jeg servere på jentekveld? – Related Questions

Hva betyr tapas på norsk?

Navnet kommer av det spanske ordet tapar, som betyr «å dekke over»/«å dekke til», med det tilhørende substantivet una tapa som betyr «et lokk». Opprinnelig plasserte man en liten brødskive over sherryglassene for å forhindre fluer, men senere ble det også plassert småretter oppå brødskivene.

Hvorfor er tapas en tradisjon i Spania?

Legenden forteller at bønder og arbeidere hadde et glass vin og snacks som mellommåltid. Opprinnelsen til tapas var en liten plate med mat som ble lagt på toppen av vinglasset for å beskytte mot fluer og støv, som stammer fra verbet tapar, som betyr å dekke til.

Hva betyr kul på Spansk?

Oversettelse av “kul ” til Spansk:

bollo.

Hva heter tapas i San Sebastian?

Overalt ellers i Spania ville de kalt det tapas. Men ikke her. I San Sebastián, Bilbao og de baskiske provinsene kalles det pintxos.

Hva gjør man i San Sebastian?

10 ting å gjøre i San Sebastián
 1. Ta en gåtur langs promenaden ved La Concha-stranden.
 2. Besøk Monte Igueldo.
 3. Spis ute på restaurant.
 4. Besøk Castillo de la Mota fra 1100-tallet.
 5. Besøk enestående Basílica de Santa María del Coro.
 6. Slapp av på Playa de la Concha.
 7. Ta en ferge til Isla de Santa Clara.

Når stenger kjøkkenet på San Sebastian?

Åpningstider. 20-års aldersgrense etter kl 21:00. Gjelder alle dager. Kjøkkenet stenger 21:00 søndag til torsdag, og 22:00 fredag og lørdag.

Hva er San Sebastian kjent for?

San Sebastián er en av Nord-Spanias aller mest populære turist-destinasjoner. En sterkt medvirkende årsak til det, er de to flotte badestrendene som følger den store bukten som byen ligger ved. San Sebastián er også berømt for sine mange utsøkte restauranter og Pintxo-barer – gourmetfaktoren her er skyhøy.

Hvordan beregne tapas?

Det er lett å lage alt, alt for mye når det kommer til tapas. Regn omtrent 500 g – 600 g mat per hode, og topp heller opp med rikelig med godt brød eller foccacia om du skulle være redd for å lage for lite mat. Velg en overvekt av retter som kan lages klar tidlig på dagen eller noen dager i forveien.

Hva er pels på engelsk?

fur {subst.}

Hva er iglo på engelsk?

igloo {subst.}

Hva heter solur på engelsk?

solur {intetkjønn}

sundial {subst.}

Hva er stolleken på engelsk?

Stolleken på andre språk

Engelsk: Musical Chairs («musikkstoler»)

Hva er baby på engelsk?

infant {subst.}

Hva Betyr Mean på engelsk?

mean {adjektiv}

gjennomsnittlig {adj.} middel- {adj.}

Leave a Comment