Hva skal du drikke til kalkun?

Hva er godt å drikke til kalkun? Fruktig hvitvin med nok fylde og friskhet er godt fordi det slipper gjennom smaken av maten. Vil du ha rødvin er det et poeng å velge en saftig og leskende rødvin med moderat tannin og moden frukt.

Hvilken vin passer til hva?

Ta hensyn til tilberedningen

Til lagret ost og spekemat passer vin med lagret preg fra berme (bunnfall av døde gjærceller), fat eller flaske. Det samme gjelder langtids varmebehandlet mat som kjøttgryte, skank eller stek. Ferske viner passer bedre til fersk mat som salat, kylling, fisk eller reker.

Hvilken vin passer til coq au vin?

Dei fleste bruker raudvin til coq au vin. Vinen kan godt vere samansett og utvikla, litt sånn som gryta. I Frankrike blir coq au vin laga over heile landet, og ein bruker gjerne lokale vinar. Klassikarar er vin frå Burgund eller Rhône, men det finst mange rimelegare alternativ som smaker bra.

Hva passer rose vin til?

Rosévin er ferske viner, laget for raskt konsum. De er som regel ikke komplekse, og passer derfor godt til «rene» råvarer og fersk mat uten for mye bearbeiding. Generelt kan vi si at mat som passer til hvitvin også passer til rosévin. For eksempel lyst kjøtt, fisk, grønnsaker, salater og skalldyr.

Hva skal du drikke til kalkun? – Related Questions

Hva passer til Riesling?

Tyske rieslinger er glimrende til sushi og annen asiatisk-inspirert sjømat. De er også veldig gode til noe så enkelt som reker med loff og majones. Krabbe og riesling er en match som nærmest er laget i himmelen. Og glem ikke erkenorske klassikere som avkokt laks eller makrell med poteter, agurksalat og rømme.

Skal rosé vin være kald?

Bør ligge på 10-12 ºC. Rosévinene serveres som de lette og tørre hvite vinene. Om vinen ikke er kald nok, sett den i en kjøler med vann og isbiter i vel 30 minutter og temperaturen blir perfekt. Det er mange ulike typer rødvin som krever sin temperatur men tommelfingerregelen er å ikke ha den for varm.

Skal prosecco stå i kjøleskapet?

– De er ferske og fruktige og vi anbefaler å ikke lagre prosecco. I åpnet tilstand holder de seg antakeligvis to-tre døgn i kjøleskapet, kanskje mer, men de vil jo miste noen av boblene. CO2-en i vinen beskytter i en viss grad mot oksidering.

Skal vin i kjøleskap?

Mange tenker at hvitvin hører hjemme i kjøleskapet, men både rød og hvit vin bør lagres ved en jevn temperatur på rundt 12 °C, og helst ikke under 8 eller over 16 °C. Siden kjøleskapet aldri skal være varmere enn 4 °C, er altså kjøleskapet ikke en ideell lagringsplass for vin.

Skal man lufte vin?

Å lufte vinen handler om å utsette vinen for såpass mye oksygen at den endres i større eller mindre grad. Luft frigjør aroma i vin slik at vi lukter mer av den. Derfor kan det være et poeng å anbefale litt tid på karaffel hvis vinen er veldig lukket, eller har lite aromaintensitet.

Hvordan skal rosévin serveres?

Lett, frisk hvitvin og rosévin serveres typisk ved kjøleskapstemperatur. Så er det greit at den bikker opp mot 8-9 grader før det blir påfyll av kald vin. Fyldigere hvitvin kan serveres ved 8-10 grader. Lette, friske røde viner gjør seg best på 14-16 grader, kraftigere vin fra 16-18 grader.

Hvor lenge holder rose vin?

– Uavhengig av om den er i pappkartong eller flaske – og uansett om den er rød, hvit eller rosa, holder den i hvert fall et par uker, sier Skramstad. Noen naturviner kan holde seg ekstra lenge, og musserende har den minste holdbarheten.

Hva smaker rosévin?

Dagens roséviner er oftest ganske tørre med frisk og høy fruktsyre, og smaken ligger gjerne mellom fyldige hvite viner og lette røde viner. Det gjør at rosévin passer godt til lette kjøtt- og fiskeretter, salater og buffet.

Hva smaker rose vin?

Smaker av røde bær, nesle, rabarbra, stikkelsbær og andre grønne, friske ting.

Hvilken rosévin er best?

Vinnerne blant de rimeligste vinene er den franske Domaine de L’Horgelus La Vie en Rosé 2021 og Matua Rosé 2021 fra New Zealand. Testens kvalitetsmessig aller beste viner er Mastroberardino Lacrimarosa Irpina Rosato 2021 fra Campania i Italia og Château Minuty Rose et Or 2021 fra Provence i Frankrike.

Hva smaker Riesling?

Smak Riesling gir ofte i sin ungdom syrlige, friske og leskende viner. Den kan smake stålaktig, mineralsk, jordaktig og blomsterpreget. Grønne epler, sitrus, syrlig blomsterduft og fersken er vanlige beskrivelser. Modne viner fra sørligere områder kan smake som av aprikos og ananas.

Hva er forskjellen på hvitvin og rosévin?

Fargen på rosévin kommer av drueskallet på de blå druene. Med en skånsom og kort kontakt med drueskallet, får vinen den rosa fargen. Vinen fremstilles ofte som hvitvin, med noen unntak. Det er nemlig mulig å lage vinen ved å tilsette most av blå druer straks etter gjæringen har begynt.

Hva er sunnest av hvitvin og rødvin?

Det er ikke nødvendigvis stor forskjell på røde og hvite viner når det kommer til kalorier, men det kan være lettere å finne en hvitvin med lav alkoholprosent enn rød, og dermed kan hvitvinen være mer kalorifattig. Aller magrest er tørr hvitvin som gir cirka 100 kcal per glass (125 ml).

Leave a Comment