Hva passer sammen med spekemat?

Kan man lage eggerøre dagen i forveien?

Man kan fint lage eggerøre på kvelden i forveien som serveres til froskost eller lunsj neste dag. Den vil stort sett ha like god smak, og være helt trygg å spise. Man blir i alle fall ikke syk av å spise eggerøre som har stått i kjøleskapet i et par-tre dager uansett om man har brukt fløte og melk, eller ikke.

Hvorfor ikke melk i eggerøre?

Nei, du skal faktisk ikke ha melk, fløte eller vann i eggerøren. Den blir aller best uten, for væsken skiller røren, og gjør den ferdige eggerøren altfor bløt. Salt og pepper gir eggerøren smak.

Hvilken ost passer til spekemat?

Ost og spekemat

Server gjerne også spekefat og ostefat sammen. Harde oster som Manchego, Alpeost og cheddar fra Thorbjørnrud smaker godt til. Det samme gjør mildere oster som brie og camembert. Siden spekeskinke er salt fra før av, bør man styre unna skarpe blåmuggoster – da kan saltsmaken bli litt overveldende.

Hva passer sammen med spekemat? – Related Questions

Hvor mye potetsalat til spekemat?

Har du tyngre tilbehør som potetsalat og eggerøre, eller at spekematen er en del av en rett, kan du beregne mindre.

Sosialt.

10 pers.40 pers.
Spekeskinke uten ben750 g3 kg
Fenalår uten ben250 g1 kg
Salami250 g1 kg
Morrpølse250 g1 kg

Hvor mye spekemat til 20 personer?

Beregn ca. 150 g per person når du har enkelt tilbehør som salat, flatbrød og rømme. Har du tyngre tilbehør som potetsalat og eggerøre, eller at spekematen er en del av en rett, kan du beregne mindre. Som regel går det mest spekeskinke, så det kan være lurt å beregne halvparten av denne.

Hva serveres av drikke til spekemat?

Vin til spekematen

Salt er hovedsmaken i spekemat uansett om råvarene kommer fra Norge, Spania eller Italia. Salt mat demper friskheten i vinen og fremhever vinens fruktsødme. De fleste hvitviner har mye syre og klarer dette fint. Det samme gjør rødvin laget på druer som Pinot Noir, Barbera, Gamay og Sangiovese.

Hvor mye spekemat til 30 personer?

mye trenger du

Om du bare skal servere spekemat bør du beregne omtrent 150 gram spekemat per person. Skal du servere potetsalat, lefseruller eller annet tilbehør som metter godt, kan du beregne litt mindre, mellom 100-130 gram per person.

Hvordan oppbevare oppskåret spekemat?

Oppbevaring. Hel spekemat skal helst henge tørt, kjølig og mørkt i spekepose eller ligge i kjøleskapet, men ikke i tett plast. Uåpnet og vakuumpakket hel spekemat kan fortsatt ligge i plasten sin. Oppdelt spekemat skal oppbevares under 4 °C.

Hvor mange gram spekemat per person?

Dersom spekematen / ferskvarene serveres som hovedrett, eller alene, beregn ca 150 g pr person. Dersom spekematen / ferskvarene serveres som hovedrett, eller alene, beregn ca 150 g pr person.

Er spekemat sunt?

Spekemat inneholder en del salt og mettet fett, men også både proteiner og jern som kroppen trenger. Hvor sunt et spekematmåltid blir, kommer derfor an på tilbehøret, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Er salami spekemat?

Dette er flere sorter spekemat samlet på et brett. De vanligste sortene er spekeskinke, salami, morrpølse, og fårepølse. Brettene fås i ulike størrelser og er praktiske på tur eller til små anledninger. Hele stykker av kjøtt som er saltet og speket.

Hvordan legge opp spekemat på fat?

Når det kommer til anretning kan man gjøre akkurat som du ønsker, men det ser litt “luftigere” og flottere ut hvis du bretter kjøttet og former det litt før du legger det på fatet. Jeg synes det er greit å dele opp så de forskjellige sortene ligger litt fra hverandre.

Hvor mange karbonader pr person?

Mengdeberegning pr. porsjon
Suppe som forrettca.2,5dl
Pølser, Kjøttkaker, Karbonader, farser125-150g
1 gourmetkylling, 1,5-2 kg4-5 pers.
1 and, ca. 2kgca. 4 pers.
Fisk, renset150-200g

Kan spekeskinke gå ut på dato?

Har du en pakke med spekeskinke som har gått over dato kan denne også trygt spises, så lenge den er oppbevart riktig. Bruk gjerne sansene dine, hvis du er usikker. Ifølge Matvett har oppskåret og vakuumpakket spekemat lang holdbarhet så lenge den er uåpnet, ofte mange måneder.

Er spekemat rått?

Blant eksemplene på rått kjøtt er gravet kjøtt og biff tartar, men også spekemat/spekepølse.

Er spekemat kreftfremkallende?

Forskningen er likevel klar nok til å si sikkert at bearbeidet kjøtt er kreftfremkallende, og at rødt kjøtt sannsynligvis også er det. Bearbeidet kjøtt = kjøtt som er saltet, røkt eller tilsatt nitritt, for eksempel bacon, pølser, spekeskinke, salami eller kjøttdeig som er tilsatt salt.

Kan man fryse ned spekemat?

Skal du fryse spekemat er det lurt å dele kjøttet i passe porsjoner, og pakke det godt inn i frysefolie med gråpapir ytterst. Da vil den ha en holdbarhet på ca. 6 måneder.

Leave a Comment