Hva kan man bruke i stedet for Mirin?

Mirin blir brukt som smaksforsterker i japansk kjøkken. Smaken er lett søtlig. Kan erstattes med en blanding av sake og sukker.

Hvor kan jeg kjøpe Mirin?

Mirin fås i forretninger som selger asiatiske matvarer men og i vanlige kolonialbutikker med litt utvalg. Det er flere typer. Den gir smak og fylde til japanske retter. Den blir ofte kombinert med soyasaus, sukker og sake i brune sauser og buljonger.

Hvor lenge holder sake seg?

Holdbarheten til en åpnet håndverkssake er lang. De aller fleste holder seg minimum et halvt år, og ofte mer enn et år etter åpning. Fruktsaker som er blandet med fruktjuice er holdbare i ca. 4-6 uker, mens for plommesake, som er tilsatt syltede plommer i bryggeprosessen, kan holdbarheten være opptil et halvt år.

Hvor får man kjøpt risvin?

Lager du mye asiatisk mat? Da har du kanskje sett at flere av oppskriftene krever Shaoxing Rice Wine, eller risvin. Det er derfor en glede å kunne informere om at du endelig får tak i risvin hos Vinmonopolet!

Hva kan man bruke i stedet for Mirin? – Related Questions

Hva betyr Mirin?

Mirin (味醂 eller みりん) er en søt risvin fra det japanske kjøkken. Den minner om sake, men har en lavere andel av alkohol og høyere andel av sukker.

Hvor mye alkohol er det i sake?

Vanleg sake har ofte 16 prosent alkohol eller meir og kan ha ei noko varm munnkjensle. Musserande sake er friskare og lettare, med lågare alkoholprosent, og her er det ikkje same munnkjensla.

Hvilken sake til sushi?

Sake lages av ris og har noen av de samme smakene som du finner i sushi. Det lavere syrenivået og den umamiaktige smaken av ris kan være uvant for mange. Junmai Ginjo er en fruktig sake-type som passer til sushi.

Er sake vin?

Smaken på sake er helt spesiell. I motsetning til hva mange tror, er sake verken øl, fruktvin, sterkvin eller brennevin. Og hva er det da? Jo, sake er en alkoholholdig drikk laget av polert ris!

Hvordan drikke sake?

Slik drikker du sake som sakemesteren Yogoumon:
  1. Drikk sake kaldt på sommeren og varmt på vinteren. Varm den opp ved sette sakekrukken i vannbad.
  2. Drikk sake til mat. I motsetning til vin er ikke saken ment å matche smakene i maten, men heller rense munnen mellom munnfullene.
  3. Drikk sake mens du ser på noe fint.

Hva betyr sake?

Sake er en japansk, alkoholholdig drikk – og ordet betyr «alkohol» på japansk. For japanesere er sake viktig når det kommer til mat og drikke kultur, og innenfor kategorien sake finner du for eksempel shochu, plomme vin, whisky og nihonshu.

Hva betyr kampai?

Kanpai betyr skål på japansk, og ganske snart skåler vi i godsaker fra drikkekartet. Man har Kirin på fat, og utvalget av vin er hyggelig priset til rundt to til to og en halv ganger polpris.

Hva er sake laget av?

Sake er en japansk, alkoholholdig drikk, laget av ris som dampes og tilsettes muggsoppen Aspergillus oryzae, også kalt koji. Soppen spalter stivelsen til gjærbart sukker. Gjæringen skjer ved en spesiell gjær, og det kan oppnås alkoholstyrker opptil 19 volumprosent. Av utseende er sake nærmest vannklar.

Hva kan man bruke sake til?

Sake er en uvanlig og spennende drikk å bruke til mat. Det er en drikk som får smaken av maten til å bli tydeligere. Sushi og sake er en klassiker, men sake passer også til annen mat. Ost for eksempel.

Kan man drikke rødvin til sushi?

Å velge vin til sushi er på ingen måte komplisert. Rødvin er svartelistet, det er friske og syrlige hvitviner som gjelder. For mange er førstevalget hvitvin fremstilt av Riesling-druen.

Kan man drikke vin til rakfisk?

Hva er godt å drikke til rakfisk? Syrlighet i drikken er spesielt godt til fisken, og det bør være en vin som har nok konsentrasjon til å ikke forsvinne bak all smaken i maten. Litt sødme i drikken kan være godt fordi det demper de kraftige smakene litt. Knusktørre musserende viner fremhever fiskesmaken.

Hva drikker man til thaimat?

Mange drikker øl til thailandsk mat, og da går det gjerne i den lokale, lyse lageren Singha. Et kanskje bedre og mer spennende alternativ er hveteøl. Spesielt til de aller sterkest krydrete rettene, er det ikke annet enn øl som duger.

Leave a Comment