Hva kan man bruke fennikel til?

fennikel kan brukes i salater og som snacks til dip. Skjær gjerne fennikelen fra bunnen av slik at den deler seg i skiver som en løk. Fenikkel kan kokes, wokkes, grilles, gratineres og bakes. Fennikel er deilig til lammekjøtt, til laks og den er et must i fiskesuppa.

Hvordan tilberede fennikel?

Slik tilbereder du fennikel
  1. Vask grønnsaken under kaldt og rent vann.
  2. Fjern stilkene.
  3. Del fennikelen i to på langs.
  4. Fjern rotfeste nederst på grønnsaken.
  5. Fennikel i tynne skiver passer til salat, mens tykke skiver eller båter brukes smørdampet, bakt eller woket.

Er fennikel sunt?

Fennikel er en kalorifattig grønnsak med et høyt innhold av kostfiber. Knollen utmerker seg med et høyt innhold av vitamin K1 og den er en kilde til kalium og vitamin C, samt mindre mengder folat og mangan.

Hvor lang tid skal fennikel koke?

Fennikel kan også kokes, men da bør den deles først i store biter. Den kokes i kun noen minutter, slik at den beholder spensten. Kokt fennikel er deilig til lammekjøtt og fiskeretter og brukes mye i det italienske kjøkken. Fennikel kan også gratineres.

Hva kan man bruke fennikel til? – Related Questions

Hva gjør fennikel med kroppen?

Fennikel er søt og astringent på smak. Frøene er kjølende og har en søt ettersmak. Fennikelfrø balanserer alle tre doshaer vata, pitta og kapha, styrker fordøyelsen og virker lett vanndrivende. Det blir brukt mot ormer i magen, og er veldig effektivt mot luft i magen.

Kan alt på fennikelen brukes?

Rå, lettkokt, wokket eller gratinert – fennikelen er med på alt. Fruktkjøttet beskrives som mykt og saftig – og de grønne skuddene kan brukes som dill.

Kan man koke fennikel?

Prøv den i wok, salater, på ostefatet eller til dipp. Fennikel har en ganske sterk lukt, og en aromatisk smak – som kan minne om anis. Fennikel kan brukes både rå og kokt.

Er fennikel vanndrivende?

Siden fennikel virker vanndrivende og dermed øker utskillingen av væske fra kroppen, kan den brukes i en massasjeblanding til avgiftning av kroppen, for eksempel ved behandling av cellulitt.

Kan jeg fryse fennikel?

Fennikel: Skrelles og deles i 4. Forvelles i 3-5 min. Holder 6 mnd.

Hva inneholder fennikel?

Fennikel næringsinnhold

Både fennikelplanten og frøene er fulle av gode næringsstoffer. Urten inneholder alt fra fiber og kalsium til magnesium, jern og vitamin C. Samtidig har den et lavt innhold av kalorier. Fiber: Bra for tarm og fordøyelse.

Er fennikel farlig?

Fennikel inneholder stoffet estragol som i dyrestudier har vist seg å være kreftfremkallende i store doser. Det er ikke forskning som viser at lave doser er farlig for mennesker. Europeiske legemiddelmyndigheter anbefaler likevel at gravide og ammende i minst mulig grad bør eksponeres for estragol.

Når skal man høste fennikel?

Når er det tid for høsting? Det tar omtrent 2 måneder for fennikelen å utvikle blader, og 4–5 måneder for frøene. Du kan dermed regne med å kunne starte høstingen av bladene om høysommeren, og frøene fra august til september.

Hvordan knuse fennikelfrø?

i en stekepanne på middels varme for deretter å knuse de i en morter.
  1. Antatte helsefordeler. Fennikelfrø har tradisjonelt blitt brukt til å berolige magesekken og fordøyelsessystemet.
  2. Fennikelfrø fun facts.
  3. Næring.

Hvordan tørke fennikel?

Temperaturen bør være over 21 º, og maks 35 ºC. Lufttørking i bunter: Fest buntene med en gummistrikk, som ikke løsner når urtene blir mindre. Heng buntene til tørk på et tørt, mørkt, luftig og varmt sted. Ta buntene ned når de er helt tørre og dra av bladene.

Er fennikel en frukt?

Fennikel på 4 måter. Fennikel har kanskje ikke fått den oppmerksomheten den fortjener. Det er en spennende grønnsak med en smak som er litt utenom det vanlige – men det kan gjøre måltidet litt ekstra spennende. Den mykt og saftig, og de friske skuddene som ofte følger med kan brukes på samme måte som dill.

Leave a Comment