Hva kan man bruke Burrata til?

Burrata er selvfølgelig veldig populært i italiensk matlaging, og ostens rike smak passer utmerket med salater, ferskt brød og prosciutto, med friske tomater og olivenolje, og sammen med spagetti. – Den smelter helt guddommelig på en luksuriøs pizza sammenlignet med mozzarella.

Hva er forskjellen på Burrata og mozzarella?

Burrata er en «trådete» mozzarella, der forskjellen ligger i måten å produsere på. Burrataen strekkes under fremstillingen samt at osten blir lagd med fløte. Burrata betyr smørsmak på italiensk og slik smaker osten også. Konsistensen er som en fløyelsmyk mozzarella.

Hvor kan jeg kjøpe Burrata?

Bertozzi Burrata 125g | Coop.no.

Hvordan smaker Burrata?

Burrata smaker mildt og lett syrlig, og passer særs godt i friske retter som caprese. Den passer også godt som forrett til varmt, nystekt brød.

Hva kan man bruke Burrata til? – Related Questions

Hva betyr Burrata?

Burrata er en italiensk ost av typen mozzarella (pasta filata), som ystes av ku- eller bøffelmelk og med flytende kjerne av fløte blandet med hakket mozzarella. Osten er rund med en diameter på 10 til 12 cm og veier 300 til 400 gram, men størrelse på 250 gram er også vanlig.

Hvilken mozzarella til pizza?

Fior di Latte – fastere mozzarella til pizzaen

Den aller beste mozzarellatypen for napolitansk pizza, er en type med lavere vanninnhold og fastere konsistens. Blant den mest brukte er Fior di Latte, en fersk og litt tørrere mozzarella produsert på kumelk, med en originaloppskrift helt tilbake til år 1880.

Kan man spise rå mozzarella?

Fersk mozzarella trenger ikke varmebehandles på noe vis – den kan spises som den er. Den har en kyllingkjøtt-liknende struktur som gjør den spesielt god i salater og på brødskiven.

Hva betyr caprese?

Caprese er en italiensk klassiker som består av mozzarella, tomat og basilikum – fargene i det italienske flagget. En enkel og rask salat som kan nytes alene eller til grillmat, pasta og som en del av buffeten.

Hvordan tørke mozzarella?

Kjøp den ferske varianten, den som ligger i vann, men tørk den før bruk. – Et triks vi ofte bruker er å legge mozzarellaen i en sil, da vil ikke bare vannet sile av, den vil tørke litt ut før du legger den på pizzaen. Den bør ligge der i en til to timer, forklarer kokken. Du kan også presse vannet ut fra mozzarellaen.

Kan jeg fryse mozzarella?

Ja, det kan den! Du kan fryse mozzarella med eller uten laken den ligger i. Osten kan bli kornete etter tining og egner seg da best til bruk i retter som trenger oppvarming, som grateng, omeletter eller pizza.

Er skrella mozzarella sunt?

Synnøve Finden

Skrella Mozzarella er rik på protein og kalsium. Putt noe sunt, godt og lekent i matpakken.

Kan man varme mozzarella?

Osten kan serveres både varm og kald. Revet Mozzarella: Revet Mozzarella er en fin til gratinering for ovnsretter. Brukes som oftes til pizza, taco og pastaretter. Smelter godt.

Hvor lenge holder mozzarella seg etter åpning?

Oppbevaring
Temperatur, min2 grader (C)
Holdbarhet, total14 dager
Holdbarhet, min. antall dager fra levering til sluttbruker/kjøkken9 dager
Lagringsgrad
Holdbarhet etter åpning (kjøl og frysevarer)Ikke oppgitt

Kan man bruke cheddar på pizza?

Cheddar egner seg godt til pizza. Der mozzarella gir strekk og bruning, vil cheddar bidra med mer smak og ekstra fargespill. For de som foretrekker at det ikke er for mye ost på pizzaen, kan cheddar fungere som en erstatning for deler av osten, fordi den bidrar med mye smak.

Hvor lenge skal en mozzarella pizza steke?

Skjær så opp mozzarella og tomat i tynne skiver som fordeles ut over pizzaen. Stekes midt i ovnen på 210°C i 13- 17 min. følg med på når den ser gyllen og feridg ut.

Leave a Comment