Hva kan jeg spise på 5 2 dietten?

Du spiser som normalt fem dager i uken. Det innebærer omtrent 2000 kalorier for kvinner og 2200 kalorier for menn. Du faster to dager i uken, og da er det kun lov å innta maksimalt 500 kalorier for kvinner og 600 kalorier for menn. Fastedagene skal ikke komme etter hverandre.

Hvor mye går man ned i vekt med 5 2?

De to dagene med faste får hun bare 500 kalorier (= et daglig kaloriunderskudd på 1700 kalorier), altså et ukentlig underskudd på 3400 kalorier. For å gå ned en kilo fett må man forbrenne 7000 kalorier – så underskuddet på de 3400 kaloriene som følger av 5:2-kuren, tilsvarer et vekttap på rundt en halv kilo per uke.

Er 500 kalorier mye?

Uansett hvilken vekt, høyde, kjønn eller alder man har, så er 500 kalorier alt for lite mat. Du trenger nok nærmere det firedobbelt så mange kalorier. Litt avhengig av hvor fysisk aktiv du er, så trenger du rundt 1800-2500 kalorier hver dag. Man trenger ikke å telle kalorier for å få i seg riktig mengde mat.

Hva kan jeg spise på 5 2 dietten? – Related Questions

Hva forbrenner flest kalorier pr minutt?

Løping. Løping eller jogging er den treningsaktiviteten som gir absolutt best utslag på kalori– og fettforbrenningen din.

Hvor mange kcal for å gå ned 1 kg?

7000 kalorier per kilo

Én kilo kroppsfett inneholder 7000 kilokalorier (kcal), eller kalorier som vi gjerne kaller det. Skal du gå ned en halvkilo i uken, må du fjerne 3500 kalorier hver uke. Skal du trene vekk halvkiloen, må du trene med forholdsvis høy intensitet i ca. en time hver dag.

Hvor mange kilo er 500 kalorier?

«Spiser du 500 kalorier mindre per dag, vil du gå ned en halv kilo hver uke».

Er 800 kalorier mye?

800 kalorier er alt for lite mat.

Uansett hvor mye man veier eller hvor gammel man er, så vil 800 kalorier være for lite. Ei jente på din alder trenger rundt 2000-2500 kalorier om dagen.

Hvor mange kalorier er for lite?

En person som skal ned i vekt kan spise ca 500 kalorier under dagsbehovet hver dag uten at det er farlig. Da mister man litt fett og noe muskler (avhengig av om man trener styrke og spiser nok proteiner).

Hvor lite kalorier er skadelig?

En gjennomsnittlig jente i tenårene trenger mellom 2000-2500 kalorier om dagen, mens en gutt trenger mellom 2500-3000 kalorier. Det er ikke nødvendigvis farlig å spise noen hundre kalorier for lite i en kort periode, men hvis du begynner å spise veldig lite, kan det være farlig.

Hvor mister man vekt først?

Magefettet forsvinner først

For mange av oss vil vektøkningen legge seg på magen. – Fettet på magen er mest aktivt i forhold til at det er på magen overskuddsenergien først vil lagre seg som fett, men også der det forsvinner først, forklarer professoren.

Når begynner kroppen å forbrenne fett?

Kroppen bruker først av energilagrene den har lett tilgjengelig. Hvis du holder på med trening som varer mer enn 40 minutter, så begynner gradvis kroppen å bruke av fettreservene også for å skape energi til muskelarbeid.

Hvor lang tid tar det å gå ned 10 kilo?

Hvis du følger det som anbefales, å ha et underskudd på 500 kalorier om dagen, slik at du spiser 1500 kalorier, vil du gå ned omtrent 0,5 kg i uka. Det gir et vekttap på 10 kg i løpet av omtrent 5 måneder. Det er mer realistisk.

Hvordan å miste magefett?

Bekjempe magefettet
  1. Spis sunt. Legg vekt på plantebasert mat, som frukt, grønnsaker og helkorn, og velg magre proteinkilder og meieriprodukter med lite fett.
  2. Begrens porsjonene. Selv når du gjør sunne matvalg, er også dette kalorier.
  3. Vær fysisk aktiv hver dag.

Er det mulig å gå ned 1 kg i uka?

For å gå ned i vekt må du ligge i kalori underskudd. 1 kilo på en uke tilsvarer et kaloriunderskudd på ca. 1000 kalorier om dagen eller 7000 kalorier i uka. For å klare å trene bort en kilo fett må du altså trene 1,5-2 timer 7 ganger i uka.

Leave a Comment