Hva kan jeg servere på jentekveld?

En jentekveld skal ikke være et etegilde, men det er godt med noe enkelt å spise. Miks sammen en gryterett, kyllingsalat, ost og kjeks eller noe annet lettvint. Chips, godteri, grønnsaker og dip eller annet snacks kan gjerne stå fremme hele kvelden.

Hva skal serveres først?

Send kjøttet sist!

Med en omvendt rekkefølge kommer grønnsakene først, etterfulgt av poteter, saus og kjøtt. På den måten er det mindre plass til kjøttet og mer plass til tilbehøret.

Hvem skal serveres først?

· I bryllup er det vanlig at brudeparet serveres først, og serveringen fortsetter da i hver sin retning rundt bordet. · Alt som tas ut fra bordet skal ut fra høyre. · All mat tas først ut. Dekketallerkener skal fjernes før desserten serveres.

Hva kan jeg servere på jentekveld? – Related Questions

Hva kan man gjør på fest?

Gjerne snakker man med kjente og ukjente, synger, danser, en kan møte folk en er interessert i og kanskje flørte litt, drikke alkohol om man ønsker det og ellers bare kose seg og være sosial. På fester er det gjerne flere som har med seg alkohol. Det er også mange som ikke har med seg noe, og som dermed ikke drikker.

Hvordan planlegge en fest?

Slik blir festen din den alle snakker om
 1. Planlegg på forhånd.
 2. Budsjett kan være smart.
 3. Skap den riktige stemningen.
 4. Velg en smart meny.
 5. Sjekk om gjestene har spesielle behov.
 6. Gjør klart så mye du kan på forhånd.
 7. Velg musikk med omhu.
 8. Ikke glem lyssetningen.

Hva serverer man på Oktoberfest?

Oktoberfest, lokalt også kalt Wiesn, er en stor ølfestival som holdes over 16 dager sist i september og først i oktober hvert år. Dekk langbordet, bruk benker som sitteplass, server mørk øl og masse god mat – og da gjerne tysk tradisjonsmat som svineknoke, sauerkraut og pretzel.

Når bestille catering?

Normalt holder det å bestille en uke i forveien. I høysesong, for eksempel til konfirmasjon eller jul, kan vi bli fullbooket på et tidligere tidspunkt. Er du usikker kan du gjøre en foreløpig reservasjon. Antall personer vil vi gjerne ha en uke før levering, små endringer i antall kan gjøres inntil 3 dager før.

Hva skal man ha på koldtbordet?

Eggerøre, spekemat, potetsalat, kyllingvinger og godt brød er selvskrevne gjester til et vellykket koldtbord. Prøv også ulike varianter av pai, poteter og salat. Dipper, sauser og marinader bør og være med.

Hvor mye koster snitter?

Prisliste på snitter fra Grimstad Vertshus
SnitterPris pr stk
Karbonade m/løk – Reker – Roastbiff – Laks m/eggerøre SvinestekKr32,-
Snitter på spiralloff (store)
Pålegg som snitterKr39-

Hvor mange gjester per servitør?

1 servitør per 6-7 gjester.

Hvor mye tjener servitør per time?

Fra nyttår skal alle* ansatte innen overnatting, servering og catering som er over 20 år minst betales 157,18 kroner i timelønn. Også personer over 18 år med minst 4 måneders praksis har også dette som absolutt minstelønna.

Hva kjennetegner en god servitør?

En dyktig servitør
 • er blid og vennlig.
 • liker å arbeide med og for mennesker.
 • viser omsorg.
 • viser interesse og er glad i jobben sin.
 • har som mål å gi gjesten en god opplevelse.
 • har gode fagkunnskaper.
 • kan kommunisere godt med kolleger.
 • kan salgskunsten – vet hva som er lønnsomt, hva som gir fortjeneste.

Hva er viktig for en servitør?

Servitøren tar imot bestillinger, serverer mat og gjør sitt beste for at hver enkelt gjest skal trives.
 1. ta imot bestillinger og gi bestillingene videre til kjøkkenet.
 2. servere gjestene.
 3. svare på spørsmål om menyen, om drikkevarer og andre ting gjestene lurer på
 4. rydding og oppdekking av serveringslokalet.

Hva er minstelønn for servitører?

Fra og med 1. juni 2019 er minstelønn for ansatte på 20 år eller eldre i denne bransjen satt opp til 167,90 kroner/time .

Er kelner og servitør det samme?

Kelner er en tidligere betegnelse for servitør, det vil si en person som betjener gjester i en restaurant eller kafé.

Hvordan tipse på restaurant?

Det er ingen regler for tipsing i Norge. Det regnes som frivillig om man som gjest ønsker å gi tips her til lands. I Norge er det ikke slik at servitørene er avhengig av tips for å ha en grei inntekt, slik som det er i en del andre land.

Hvor mye er normalt å tipse?

– I Norge er det frivillig å gi tips. Det kan være en hyggelig gest om man er ekstra fornøyd, og da bør 10-15 prosent av beløpet være en grei retningslinje, sier Sviland. Nettopp fordi det er frivillig, anbefaler han å ikke gi tips om eksempelvis maten eller servicen ikke er som forventet.

Hvor mye er vanlig å tipse?

Servitør: Alle servitører forventer tips. Om du gir 10 prosent, så betyr det at du ikke er fornøyd. 15 betyr ok service og 20 til 25 betyr at du er veldig fornøyd. I storbyer er det vanlig å gi 20 prosent om du er fornøyd.

Hva er vanlig tips i Italia?

Sjekk med restauranten hvordan det fungerer hos dem før du bestemmer deg for å ikke legge igjen ekstra driks, sier han. I Italia er det vanlig at restauranten legger til to-tre euro på regningen, men det er ikke det samme som inkludert driks.

Leave a Comment