Hva kan jeg gjøre med sellerirot?

Selleriroten er uunnværlig i norske klassikere som ferskt kjøtt og suppe, lapskaus og frikassé. Men har du forsøkt sellerirotpuré. Roten kan stekes eller kokes, rives rå til salat, brukes i supper, mos og pureer, og til grønnsakchips. Den knudrete knollen har et sprøtt og hvitt fruktkjøtt som er rikt på eteriske oljer.

Kan man fryse Sellerirotpure?

Et deilig og raffinert tilbehør til middagen som du også kan servere sammen med lettkokte grønnsaker som en egen rett egentlig. Hjemme hos oss erstatter den potetmosen der vi ville brukt den. Egner seg fint å fryse ned til travle dager.

Er sellerirot roten til stangselleri?

Sellerirot og stangselleri er to helt forskjellige planter. Selleriroten er med andre ord ikke roten til stangselleri. 2. Selv om selleriroten virker erkenorsk, kommer den opprinnelig fra Middelhavsområdet, og dyrkes over hele Europa.

Hva kan jeg gjøre med sellerirot? – Related Questions

Skal man skrelle sellerirot?

Slik tilbereder du sellerirot

Skjær av toppen og skrell selleriroten med en rotskreller. Den grønne toppen gir god smak i kraft, og bladene kan hakkes til en gryterett eller suppe. Deretter, avhengig av hva du skal bruke selleriroten til, skjærer du den i skiver eller terninger som passer ditt bruk.

Hvorfor er sellerirot sunt?

Sellerirot har lavt energi – og fettinnhold og høyt innhold av folat og kostfiber. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Sellerirot har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

Hva er forskjell på sellerirot og selleristang?

Stangsellerien, som også kalles for stilkselleri eller bladselleri, dyrkes for bladene og stilken. Selleriroten på sin side, dyrkes som en rotgrønnsak, og den kinesiske sellerien har sterkere og mørkere smak enn stangselleri.

Er selleri og sellerirot det samme?

Rotselleri, sellerirot eller knollselleri (latinsk navn: Apium graveolens var. rapaceum) har en stor, knollformet, knudret og grønn til lysebrun rot med sprøtt, hvitt fruktkjøtt. Den brukes særlig i supper, men kan også stekes, kokes eller rives rå til salat.

Hva kan man bruke istedenfor stangselleri?

Stangselleri: Kan for eksempel byttes med en annen aromatisk råvare, som fennikel. Ønsker du en mildere smak kan den også erstattes av finstrimlet hodekål.

Hvor sunt er stangselleri?

I tillegg til å være rik på C-vitamin er selleri en god kilde til kostfiber, kalium, folsyre, Mo molybden, mangan og vitamin B6. Den er også en god kilde til kalsium, vitamin B1, vitamin B2, magnesium, vitamin A, fosfor og jern.

Er stangselleri slankende?

Stangselleri er så fattig på energi at det nesten koster mer kalorier å fordøye den enn det følger med grønnsaken. Det er både det enormt lave kaloriinnholdet og selleriens ufordøyelige kostfiber som ”stjeler” litt kalorier på sin vei gjennom mage- og tarm- systemet, som er årsaken til stangselleriens slankende effekt.

Hvor lenge holder stangselleri i kjøleskap?

Innen den tid rekker den som regel å bli nesten ugjenkjennelig trist. Men det kan skje, særlig om den ligger tett og varmt. Da trives sopp og bakterier best, og faren er stor for at den råtner eller mugner nokså fort i løpet av et par uker. Oppbevart kaldt og tett, holder den minst en måned.

Er selleri vanndrivende?

Den er en naturlig vanndrivende

Det høye vanninnholdet og eteriske oljer gjør selleri til en kraftig vanndrivende matvare. Dette betyr at denne grønnsaken er et godt alternativ for folk som har nyreproblemer eller tilbakeholdt væske i kroppens vev.

Er selleri bra for huden?

Selleri-juice har vist å ha god effekt på blodgjennomstrømming, regulering av stoffskifte (metabolisme), fordøyelse, forebygging av migrene, uren hud, Rosacea, – en virkelig potent Detoxer! Den er full av gode mineraler og salter som renser kroppen for toxiner og slaggstoffer.

Hvordan spise selleri?

Bruk stangselleri naturell i salater, på ostefatet eller som snacks. Den er også god i sauser og wok. Prøv den kokt, smørdampet eller stekt. Stangselleri brukes gjerne som tilbehør til kjøtt.

Leave a Comment