Hva inneholder Crispo sjokolade?

Sukker, TØRRMELK, kakaosmør, kakaomasse, rismel, HVETEMALT, maismel, HVETEGLUTEN, druesukker, emulgator (SOYALECITIN), salt og naturlig vaniljeekstrakt.

Når kom Crispo?

Crispo er en sjokolade som ble lansert av Nidar i 1958.

Er Nidar norsk?

Nidar ble etablert i 1912 som en trøndersk bedrift. I 2012 feiret Nidar sitt 100-årsjubileum, og året etter ble Nidar en del av Orkla Confectionery & Snacks Norge. Fortsatt er Nidar et av Norges største sjokolade- og godterimerker.

Hva inneholder Crispo sjokolade? – Related Questions

Hva het smash før?

Smash! er laga av salte, kjegleforma maiskjerner som er dekte med mjølkesjokolade. I ein bolk på 1990-talet vart namnet Smash! bytt ut med «Maize Snacks», men det vart bytt tilbake i 1998.

Hvilken sjokolade selges det mest av i Norge?

For Freia Melkesjokolade er (ja, du gjettet det) Norges mest solgte sjokolade og har vært det helt siden 1961. For mange er dette den første sjokoladen vi blir introdusert til som barn.

Hvilken sjokolade er eldst?

I 1895 ble Norges eldste sjokolade introdusert, Selskapssjokolade, og i 1906 kom sjokoladen som med tiden skulle få en viktig betydning for det norske folk, nemlig Freias melkesjokolade.

Er Smash norsk?

Siden Smash! kom til verden på fabrikken vår i Trondheim i 1988 har hele Norge vært hekta. Den uimotståelige kombinasjonen av søtt, salt og sprøtt, gjør det rett og slett umulig å spise bare en!

Er det Smash i Sverige?

I Sverige markedsføres Smash av snacksprodusenten OLW.

Hvem eier Smash?

Orkla er dagligvaregiganten som står bak mange av Norges aller mest kjente merkevarer, inkludert Nidar og sjokoladefavoritten Smash!.

Er det peanøtter i Smash?

Smash Storplate 155 g

Sukker, tørrmelk, kakaosmør, kakaomasse, maismel, solsikkeolje, fullherdet kokosolje, fullherdet rapsolje, tapiokastivelse, emulgator (soyalecitin), hevemiddel (natriumbikarbonat), salt og aroma. Kan inneholde spor av gluten, nøtter.

Hva er sunnest av mandler og peanøtter?

Det er ikke mulig å si hvilken nøtt som er sunnest av hasselnøtt, peanøtt og mandler, fordi de inneholder litt ulikt av vitaminer og mineraler. For eksempel har hasselnøtter mest vitamin E, mens mandler er den eneste med mye vitamin B2, peanøtter har mest folat.

Er Smash veldig usunt?

Per 100 gram smash sjokolade får du i deg hele 529 kcal. Det er mer enn en Big Mac på McDonalds, som gir deg 495 kcal. Til sammenligning er det bare 37 kcal per 100 gram i en appelsin. De fleste av oss vil spise den sjokoladen vi liker best uansett om den inneholder noen kalorier mer enn nabosjokoladen i butikkhyllen.

Er det sunt å spise peanøtter?

Peanøtter inneholder sink og magnesium, og i tillegg til fett av den sunne typen er de rike på Niacin (B3), som er viktig for stoffskiftet, og B-vitaminen Folat. Peanøtter er også en god kilde til jern, som blant annet bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Hva inneholder Smash?

Ingredienser. Sukker, tørrmelk, maismel, kakaosmør, kakaomasse, solsikkeolje, sheaolje, tapiokastivelse, kokosolje, emulgator (soyalecitin), hevemiddel(natriumbikarbonat), salt og aroma.

Er det hasselnøtter i Smash?

Salt Karamell er en søt, salt og sprø smash! bar toppet med salt karamell og dekket i melkesjokolade. OBS! Produktet inneholder hasselnøtter.

Hvor vokser peanøtter?

Peanøtter kommer opprinnerlig fra Syd-Amerika, i området rundt Paraguay. Den dyrkes i dag i tropiske og subtropiske strøk som for eksempel Kina og India. Det finnes beviser på peanøttproduksjon som kan dateres så mye som 3500 år tilbake i tid, og nøttene har blitt funnet i Inkaindianernes graver.

Hva kan man erstatte peanøtter med?

Erstatning av nøtter er forholdvis enkelt, ettersom du fint kan utelate nøtter fra oppskriften, eller bytte dem ut med for eksempel kjerner eller frø:
  • Gresskarkjerner.
  • Solsikkefrø
  • Pinjekjerner.
  • Linfrø
  • Ristet frø, havregryn eller brødsmuler kan brukes som knasende topping.

Er peanøtter sunnere enn potetgull?

5 Er peanøtter sunnere enn potetgull? Ja! I hvert fall totalt sett. Riktignok inneholder 100 gram potetgull mindre fett og færre kalorier enn 100 gram peanøtter, men peanøtter inneholder langt flere vitaminer og mineraler, dobbelt så mye fiber og over fire ganger så mye protein som potetgull.

Leave a Comment