Hva er vanlig å spise på nyttårsaften?

Hva spiser nordmenn på nyttårsaften? Kalkun er den mest populære nyttårsmiddagen for oss nordmenn, og 33 % sier de spiste kalkun på nyttårsaften i fjor. Pinnekjøtt kommer på andreplass med 17 %, og på tredjeplass kommer ribbe med 8 %.

Hvorfor er det nyttår?

Nyttår betegner feiringen av starten på et nytt år og er en gammel tradisjon. Ulike kulturer, religioner, land og folkeslag har sin egen kalender, og feiringen av inngangen til det nye året har vært viktig for de stammen, gruppen eller de troendes religiøse identitet.

Hva skjer i Oslo på nyttårsaften?

I Norge er det mest vanlig å feire nyttårsaften hjemme med store eller mindre vennefester – god mat og champagne. Mange utesteder i Oslo arrangerer nyttårsfester på nyttårsaften. Her gjelder det å bestille bord i tide, de fleste restauranter er stengt, men noen holder altså åpent og tilbyr spesielle nyttårsfester.

Hva er vanlig å spise på nyttårsaften? – Related Questions

Har man fri på nyttårsaften?

Arbeid på nyttårsaften regnes i utgangspunktet som en ordinær arbeidsdag. Som følge av at nyttårsaften faller på en lørdag i år, vil mange likevel ha fri denne nyttårsaftenen. Første nyttårsdag er en helligdag, jf. § 2 i Lov om helligdager og helligdagsfred.

Hvordan fri på nyttårsaften?

I dag er det relativt vanlig at det praktiseres fri på julaften og nyttårsaften. En slik rett kan for eksempel følge av arbeidsavtale, personalhåndbok eller tariffavtale. Dersom arbeidstakeren ikke har en slik avtalt rett, må vedkommende enten jobbe disse dagene eller benytte seg av feriedager eller avspasering.

Er hele nyttårsaften rød dag?

Nyttårsaften er ikke en rød dag, men de fleste av Fagforbundets medlemmer får likevel tillegg for arbeid etter klokken 12:00 denne dagen. Men dagen etter, 1. nyttårsdag, er rød.

Er nyttårsaften vanlig arbeidsdag?

Arbeid på nyttårsaften regnes i utgangspunktet som en ordinær arbeidsdag. Første nyttårsdag er imidlertid helligdag, jf. § 2 i Lov om helligdager og helligdagsfred.

Er det jobb på nyttårsaften?

Arbeidsmiljøloven fastslår at ansatte som utgangspunkt skal ha fri fra klokken 18.00 på nyttårsaften. Arbeid etter klokken 18.00 er lovlig hvis det er «nødvendig».

Hva gjør spanjoler på nyttårsaften?

nyttårsaften samles spanjoler på rådhusplassene eller andre møtepunkter rundt omkring i Spania for sammen å spise de 12 lykkedruene. De som ikke tar turen til rådhusplassene samler seg foran tv-skjermen og følger den nasjonale tv-sendingen fra Puerta del Sol i Madrid.

Hvor er det best å se fyrverkeri i Oslo?

Oslo. Tradisjonen tro står Oslo kommune for fyrverkeri to steder når klokken slår 12: I havnebassenget utenfor Rådhuskaia og på Furuset idrettspark ved IKEA. Fyrverkeriet ser flottest ut på avstand. Et bra utkikkspunkt for det i havnen er Ekebergåsen, for eksempel ved Utsikten kafé eller Ekebergrestauranten.

Hvor er det best å feire nyttårsaften?

10 fantastiske steder å feire nyttår
 • New York, USA. Kanskje et opplagt valg, men man kommer ikke utenom New York når tema er nyttårsfeiring.
 • Valparaíso, Chile.
 • Bangkok, Thailand.
 • Edinburgh, Skottland.
 • Las Vegas, USA.
 • Cape Town, Sør-Afrika.
 • Berlin, Tyskland.
 • Hong Kong, Kina.

Hva skjer i Oslo fest?

Arrangementskalender
lørdag 7. januar 2023
søndag 08 jan. 19:00Hangover med Galvan Mehidi og venner Nieu Scene
søndag 08 jan. 19:45Gongmester Anne Siri – Sacred Sound Emanuel Vigeland Museum
søndag 08 jan. 20:00Kåre Kolve Fusion Quintet Herr Nilsen
søndag 08 jan. 20:00Bert Kreischer (En.) Folketeateret

Hvilke artister kommer til Norge 2022?

 • Rammstein (Bjerke Travbane, Oslo) 14%
 • Iron Maiden (Tons Of Rock, Oslo)
 • Guns N`Roses (Forus Travbane, Stavanger)
 • Queen + Adam Lambert (Telenor Arena, Oslo)
 • Bryan Adams (Oslo Spektrum, Oslo)
 • Volbeat (Bergenhus Festning, Bergen)
 • Alice Cooper & Airbourne (Oslo Spektrum, Oslo)
 • Whitesnake & Europe (Tjuvholmen Arena, Hamar)

Hvor lenge varer over Oslo?

OverOslo arrangeres for 11. gang 14. -17. juni 2023.

Leave a Comment