Hva er sodd laget av?

Sodd består av klaret kjøttkraft (sø, søet) med og fåre- og storfekjøtt eller elgkjøtt. Til soddet serveres det også poteter, gulrøtter eller andre rotfrukter, og soddboller eller melboller. I enkelte varianter serveres det løksaus som tilbehør. Potetene (og helst gulrøttene) kokes separat før de blandes i soddet.

Hvilket sodd er best?

Adresseavisen har tatt i bruk to av sine beste reportasjesider på lørdag på en smakstest av den trønderske spesialiteten sodd. Og testens vinner ble Inderøyssodd fra Inderøy Slakteri i Nord-Trøndelag. På delt annen plass kom Innherredssodd (Terina) fra Meråker Kjøtt og Trøndersodd fra Bjørnør Produkter.

Hvordan serveres innherredsodd?

Sodd serveres med poteter, gulrot og skjenning; dette spesielle, tynne fest-flatbrødet som er penslet med melk- og sukkerlake. Skjenning produseres av Røra Bakeri.

Hvor mye sodd per person?

I en kuvert inngår 750 gr sodd, 250 gr potet og 75 gr gulrot. Dette er vår standard selskapsnorm og rekker til to serveringer.

Hva er sodd laget av? – Related Questions

Hvor lenge kan sodd stå i kjøleskapet?

Frysevare -18 grader eller kaldere. Oppbevaring i dypfryser. I kjøleskap: høyst 2 døgn.

Hvor lang tid tar det å lage sodd?

Sodd: Ha lammekjøttet i en kjele og dekk det med vann. Ha i salt og muskat og kok opp. La lammekjøttet koke i ca. 2 timer til kjøttet er helt mørt.

Hvor mange personer pr Soddspann?

En bøtte med slikt holder til 4 personer. I tillegg trenger du kokte gulerotskiver, råskrelte, kokte poteter og flatbrød. Det vil si, egentlig skal det være «skjenning» til. Skjenning er et søtt, tynt flatbrød fra Innherred.

Hvor mye kalorier i sodd?

Trondhjems
Energi195 kJ / 47 kcal
hvorav sukkerarter1,10 g
Kostfiber0 g
Protein2,10 g
Salt0,95 g

Hvilken drikke til sodd?

Til Inderøysodd er det vanlig med skjenning. Som drikke til Inderøysodd anbefaler vi øl. Her kan du velge mellom ingefærøl, pilsnerøl, eller du kan by på hjemmebrygget øl. Tradisjonelt serveres det sviskekompott med fløte til dessert.

Hvor mye flatbrød pr person?

Beregn ca. 150 g per person når du har enkelt tilbehør som salat, flatbrød og rømme.

Hvilken ost passer til spekemat?

Ost og spekemat

Server gjerne også spekefat og ostefat sammen. Harde oster som Manchego, Alpeost og cheddar fra Thorbjørnrud smaker godt til. Det samme gjør mildere oster som brie og camembert. Siden spekeskinke er salt fra før av, bør man styre unna skarpe blåmuggoster – da kan saltsmaken bli litt overveldende.

Hvor sunt er flatbrød?

Flatbrød laget av grovt mel og skummet melk inneholder ikke spesielt mange kalorier og kan fint inngå som en del av et sunt og variert kosthold som alternativ til annen brødmat. Er du flink til å variere pålegget og også inkludere litt grønnsaker gjør du måltidet ekstra sunt.

Kan man legge opp spekemat dagen før?

Du kan legge opp og pynte spekefatet, lage potetsalat og waldorfsalat en dag før. Eggerøre, grønn salat, friske frukter og rømmegrøt bør lages/kuttes samme dag, men dette er raske, enkle retter som ikke tar for lang tid. Mesteparten av et spekematbord får du kjøpt ferdig i butikken.

Er spekemat kreftfremkallende?

Forskningen er likevel klar nok til å si sikkert at bearbeidet kjøtt er kreftfremkallende, og at rødt kjøtt sannsynligvis også er det. Bearbeidet kjøtt = kjøtt som er saltet, røkt eller tilsatt nitritt, for eksempel bacon, pølser, spekeskinke, salami eller kjøttdeig som er tilsatt salt.

Hva slags øl til spekemat?

Øl til spekemat har lange tradisjoner. Pilsner er mye brukt, og av god grunn, men et spennende alternativ er norsk kveik-øl. Dette er en urgammel ølsort med mye smak og god friskhet. Kveik er gjær på gamlemåten.

Leave a Comment