Hva er nasjonalretten til Vietnam?

De fleste som liker og har lest endel om vietnamesisk mat kjenner til Pho bo – den betraktes som landets nasjonalrett men som oftest er det biffvarianten mange har smakt. Dette er kyllingvarianten Pho ga.

Er vietnamesisk mat sterk?

Vietnam har et av Asias sunneste kjøkken. Fresht og fargerikt med smaker av chili, lime, fiskesaus, urter og grønnsaker er kjennetegn. Til forskjell fra Thailand er ikke matensterk, så du kan trygt smake deg gjennom de lokale markedene og menyene – uten å være bekymret for å brenne av deg smaksløkene.

Hvor snakker de vietnamesisk?

Vietnamesisk
Vietnam / Offisielt språk

Vietnamesisk er et austroasiatisk språk som er offisielt språk i Vietnam, og snakkes av over 67 millioner mennesker.
Mens Vietnam var en del av de franske koloniveldet var språket kjent som annamitisk.

Wikipedia

Hva er nasjonalretten til Vietnam? – Related Questions

Hva er Vietnam mest kjent for?

Vietnam har et betydelig antall høyere utdanningsinstitusjoner, blant annet høyskoler og universiteter. Vietnamesisk byggekunst, maleri og skulptur er preget av kinesisk og indisk innflytelse. Keramikk og lakkarbeider er mest kjent.

Hva het Vietnam før?

Dette riket ble kalt Viet Nam eller Dai Nam. Fra 1860-årene ble Vietnam gradvis mer kontrollert av franskmenn og utgjorde sammen med Laos og Kambodsja kolonistaten Fransk Indokina fra 1887 til 1954.

Hvilket land snakker javanesisk?

Javanesisk er et språk som hører til den indonesiske språkgruppen i den austronesiske språkfamilien. Blir talt av ca. 100 mill. mennesker på Sentral- og Øst-Java, Indonesia.

Hvor snakker man arameisk?

I dag snakkar rundt ein halv million menneske arameiske språk. Dei høyrer tradisjonelt til i Sørvest-Asia: i Tyrkia, Syria, Iran, Irak, Libanon, Israel og Palestina.

Hvor snakker folk mandarin?

Standard kinesisk, som bygger på mandarin-dialektene, er offisielt språk i Kina og Taiwan og ett av fire offisielle språk i Singapore. Det er også i utstrakt bruk blant kinesere i andre land, især i Sørøst-Asia, men også i USA, Australia og Europa.

Hvilke Dialektområder har vi?

Det norske dialektområdet kan deles i fire hovedgrupper: østnorsk, trøndersk, vestnorsk og nordnorsk.

Hvor i Norge sier man ikke?

Vi kaller dem dialektområder. De fire dialektområdene er nordnorsk, trøndersk, østnorsk og vestnorsk. Nordnorsk I Nord-Norge sier de fleste e, eg, æ eller æg. Mange sier “ikkje”, men i byene og i Finnmark sier de fleste “ikke“.

Hva er den fineste dialekten?

19 norske dialekter fra hele landet – en fra hvert fylke – ble plukket ut. Gjennom sommeren har P4s lyttere kåret den vakreste, eller mest populære om du vil. Det ble en svært jevn kåring, og etter mange tusen stemmer sto til slutt Telemark-dialekten igjen som vinneren.

Hvor i Norge sier man æ?

person eintal varierer først og fremst mellom æ, æg, e og eg i nordnorsk, og ifølge Jahr og Skare (1996: 36, 58) er den geografiske fordelinga tradisjonelt slik: e: Vefsn, Brønnøy, Salten, Værøy, Røst. eg: Ranamål, dialektar i Lofoten, Sør-Troms unntatt kysten, Nord-Troms.

Hva er tjukk l?

Tjukk l er en variant av språklyden l som finnes hovedsakelig i østnorske og nordnorske dialekter. Det er en retrofleks lyd, som dannes ved at tungespissen blir bøyd oppover mot munntaket (men uten å komme i kontakt med det) for så å gjøre et raskt slag mot munntaket rett bak alveolene framme i munnen.

Hva betyr ordet apokope?

Apokope er det at en vokal eller stavelse faller bort i slutten av et ord.

Hva er en tynn l?

Apikal L, også kalt tungespiss-L, tynn L, lys L, Østfold-L, Halden-L og annet, er en uttalevariant av L-lyden.

Hvordan uttaler man tjukk l?

Tjukk l er en retrofleks, det vil si en lyd som artikuleres med tungespissen mot bakre del av tannryggen. Tjukk l uttales ved at man skyver tungespissen fort fram. Strengt tatt er det ikke en l, men en såkalt apiko-postalveolar flapp.

Hvem har tjukk l?

Tjukk l er en språklyd som finnes i en rekke norske dialekter på Østlandet, i Romsdal og på Nordmøre, i Trøndelag, på Helgeland opp til Nord-Salten og enkelte andre steder. Den regnes som et av hovedskillene mellom øst- og vestnorske dialekter.

Hvordan sier man en tjukk l?

Mange dialekter har (i midten og slutten av mange ord) såkalt tjukk l [ɽ] som på fagspråket kalles en flapp, fordi den slår (flapper) mot ganen og høres ut som en r-lyd. Den ligner på den spesielle r-lyden man har i indiske språk og i noen spanske dialekter. Eksempel: gul, glad.

Har Oslo tynn l?

I Oslo-dialekten(e) har man tradisjonelt hatt såkalt laminal /l/ (lamina, ‘tungeblad’) etter de bakre vokalene a og å, i ord som kalle, sal og bolle, bål.

Leave a Comment