Hva er lurt å spise til middag?

Forsøk å variere kostholdet og spis rikelig av grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter, bønner, linser, erter og fisk. Begrens inntaket av rødt kjøtt, bearbeidet kjøtt, salt og sukker. Velg magre meieri- og kjøttprodukter framfor fete.

Hva er typisk norsk middag?

Middag i Norge

Ved middager utgjør kjøtt slik som okse, gris og kylling, så vel som fisk slik som torsk og laks, store deler av rettene. Ofte blir disse akkompagnert av grønnsaker slik som poteter, gulrøtter og erter. Et klassisk måltid her er kjøttkaker med poteter i brun saus.

Hva er en middag?

Middag er et måltid som regnes som dagens hovedmåltid. Tidligere ble middag servert midt på dagen – derav navnet – men i dag spiser de fleste dette måltidet sent på ettermiddagen eller litt utpå kvelden, etter skole og arbeid.

Hva skal jeg servere gjestene?

Hva skal vi servere gjestene?

Når du skal beregne mat å servere:

Suppe til forrett2 dl
Suppe til hovedrett4 dl
Salat150 g
Kokte grønnsaker150 g
Erter og bønner (tørkede)60 g

Hva er lurt å spise til middag? – Related Questions

Hva kan man lage til jentekveld?

En jentekveld skal ikke være et etegilde, men det er godt med noe enkelt å spise. Miks sammen en gryterett, kyllingsalat, ost og kjeks eller noe annet lettvint. Chips, godteri, grønnsaker og dip eller annet snacks kan gjerne stå fremme hele kvelden.

Kan man lage saus dagen før?

99 prosent av alle sauser kan lages på forhånd og settes kaldt eller til og med fryses. Eventuelt kan man også lage deler av sausen og blande inn resten når du varmer opp før servering, forklarer Medhus. På samme måte kan grønnsakene kuttes opp og forkokes tidligere på dagen.

Hvor mange gjester per servitør?

1 servitør per 6-7 gjester.

Hva skal serveres først?

Send kjøttet sist!

Med en omvendt rekkefølge kommer grønnsakene først, etterfulgt av poteter, saus og kjøtt. På den måten er det mindre plass til kjøttet og mer plass til tilbehøret.

Hvordan servere riktig?

Når maten serveres på tallerkenen, gjøres det alltid fra høyre side. Det skyldes at den som sitter ved bordet, trolig er høyrehendt. Men mat fra fat skal serveres til den sittende på venstre side, slik at vedkommende enkelt kan forsyne seg med høyre hånd.

Hva er skikk og bruk regler?

Skikk og bruk er et vanlig uttrykk for hvordan folk steller seg i hverdag og til mere festlige anledninger i en sosial sammenheng. Et annet ord er etikette. Selv om mye er uskrevet og tildels preget av sedvaner, er det også gitt ut flere bøker om emnet.

Hvilken hånd skal man ha kniven i?

– Hovedregelen er at man skal bruke både kniv og gaffel, med kniven i høyre hånd og gaffelen i venstre.

Hvilken side skal servietten ligge på?

Servietten legges til venstre i kuverten, eller på kuvertasjetten.

Hvilken side skal kaffekoppen stå på?

Kaffekoppen plasseres til høyre for tallerkenen og glasset over tallerkenen på høyre side. Ulike drikker serveres i ulike glass, og reglene er at de skal stå i den rekkefølgen det drikkes, fra venstre mot høyre, forklarer han.

Kan kniv og gaffel ligge på samme side?

Kniver til høyre og gaffel til venstre. Dersom du ikke har eget bestikk til forretten kan kniv og gaffel ligge på samme side. Begge bestikkene legges da til høyre for tallerken, med gaffel innerst og kniv ytterst med knivblad vendt inn mot tallerken. Dessertskjeen plasseres over tallerkenen med skaftet til høyre.

Hvor skal vin og vannglass stå?

Samme som bestikk – glassene settes opp i den rekkefølgen som vinen skal drikkes, fra høyre til venstre. Vannglass står alltid lengst til høyre, dessertglasset innerst. Pass på at glassene er pusset og rene.

Leave a Comment