Hva er kardemomme godt for?

Nyere forskning viser at kardemomme inneholder mange interessante bioaktive stoffer, er rik på antioksidanter og hindrer oppvekst av sopp og bakterier. I rotteforsøk er det vist at kardemomme kan ha en gunstig effekt på blodlipider og antioksidantforsvaret.

Hva er kardemomme laget av?

Kardemomme er en flereårig urt i ingefærfamilien. Med kardemomme menes som regel grønn kardemomme (Elettaria cardamomum), et kraftfullt aromatisk krydder som botanisk hører hjemme i artsfamilien Zingiberaceae. Planten kan bli fra to til fire meter høy. I India kalles krydderet også «elaikai».

Er det kalorier i kardemomme?

100 gr/ml inneholder.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Kardemomme, malt.

DataMengdeEnhet
KJ1343kilojoule
Kcal321kalorier
Protein10.8gram
Karbo40.5gram

Hva er kardemomme godt for? – Related Questions

Er kardemomme vanndrivende?

Kardemomme har også en vanndrivende effekt, og om overflødig væske i kroppen er en av dine vekt problemer kan dette gjøre underverker for deg. Det igjen kan virke lindrende og kan senke høyt blodtrykk.

Hva heter eselet i kardemomme by som ikke ville gå?

Dessuten: Jerry, Bobby, King og hunden til barberer Sørensen, den talende kamel, eselet Silius, hesten Hippokrates, eselet Pontius og andre bra folk i Kardemomme by.

Hva blir røverne i Kardemommeby?

Neste gang går de ut for å røve brød og kaker, men røverne blir arrestert, og da kommer de i fengsel. Man kan også møte tante Sofie. Tante Sofie er litt streng.

Hva blir Kasper Jesper og Jonatan?

Den er meget flink til løve å være, men ikke helt til å stole på.» Og som alle vet, ender historien lykkelig med at Kasper blir brannmester, Jonathan blir baker og Jesper blir sirkusdirektør i Kardemommeby.

Hvem er røverne i Kardemomme by?

Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian som aldri har lyst til å arrestere noen. Rett utenfor byen bor det tre røvere som heter Kasper, Jesper og Jonatan. De har også lyst til å være med.

Hva heter løven til Kasper Jesper og Jonatan?

Hovedpersonene i den handlingstråden som handler om sosialisering er de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan (med ei løve), og politimester Bastian og hans fru Bastian.

Hvem spiller Politimester Bastian?

Anders Baasmo gir stemme til Politimester Bastian, mens Ine Marie Wilmann gir vokal til fru Bastian.

Hvem har skrevet Kardemommeloven?

Om Kardemommeloven

Folk og røvere i Kardemommeby er en eventyrfortelling for barn skrevet av Torbjørn Egner. Den handler om de tre røverene Kasper, Jesper og Jonathan som forstyrrer freden i Kardemommeby.

Hva sier kardemommeloven?

Denne loven sier at “Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill. Og for øvrig kan man gjøre som man vil.”

Når åpnet Kardemommeby?

Byen, som ble åpnet i 8. juni 1991, er laget nøyaktig etter tegningene i boken. Thorbjørn Egner fikk se byen under bygging, men levde ikke lenge nok til å se den fullført. Byen består av 33 hus, hvorav åtte er utleieboliger.

Når kommer Kardemommeby på kino?

25. august 1988 (Norge)
Folk og røvere i Kardemomme by / Lanseringsdato

Hvor gammel er man barn på kino?

Aldersgrensene er juridisk bindende og må følges av kinoene og andre som viser filmen. Hvis barn er i følge med voksne, må ledsagerregelen følges (se over). Barnebillett gjelder fra 1,5 år tom fylte 14 år – dvs. frem til man fyller 15 år.

Leave a Comment