Hva er godt å blande med whisky?

De mest populære drinkoppskriftene
NavnPoengKarbo(gr)
Elias´s kaffedrink4.56.7
Irish Coffee 74.23.9
Eggetoddi med whisky434.2
Scotch & Soda4

Hvilken whiskey til Old Fashioned?

Dynk en hvit sukkerbit i Angostura. Rør den ut i 2–3 cl sodavann i et rocks- eller kjøkkenglass. Fyll glasset med isbiter. Hell i ønskelig mengde bourbon eller annen amerikansk whiskey.

Hva kan man kalle en bar som serverer eksotiske drinker særlig drinker basert på rom?

Tiki-barer

En tradisjonell tiki-drink inneholder rom, eksotisk fruktjuice, sirup og krydder – gjerne overdådig presentert med frukt, paraplyer, plastdyr og blomster.

Hva er godt å blande med whisky? – Related Questions

Hvor mye alkohol er det lov å servere?

Det er bare lov til å skjenke brennevin i mengder på 2 og 4 cl. Det vil si at vi ikke kan skjenke en dobbel drink (mer enn 4 cl) til en gjest som ber om det. Unntaket er internasjonale cocktailer som inneholder flere typer brennevin. Disse kan overstige 4 cl for én drink.

Hva er lys rom?

Rom er opprinnelig fra Karibia, og er et av verdens vanligste brennevin. Forenklet kan man si at det finnes to forskjellige typer rom: en lys som ikke lagres og en mørk som lagres. Mens lys rom har sin rettmessige plass i friske fruktdrinker, gir mørk rom i stedet drinker med styrke, smak og karakter.

Er det alkohol i rom?

Rom er et brennevin som for det meste fremstilles ved destillasjon av gjæret sukkerrørmelasse og andre biprodukter fra produksjon av rørsukker. Alkoholstyrken er på 35–45 volumprosent.

Hva er lurt å ha i barskapet?

Som en grunnstamme trengs det 1 flaske av hver av disse: Rom (helst blank), Gin, Vodka, Tequila og Cointreau (likør). Dette er ikke den store utgiften og husk at i riktig miksede drinker går det ikke så mye alkohol. Har man dette utvalget kan man mikse ett stort utvalg av drinker som; Margaritas, Daiquiri, Collins mm.

Er det lov å drikke som bartender?

Det finnes ingen generelle, skrevne regler som forbyr arbeidstakere i alminnelighet å drikke alkohol eller ruse seg.

Når kan man bestille drinker?

Aldersgrensen for salg og skjenking av alkoholholdig drikk med lavere alkoholinnhold enn 22 volumprosent er 18 år. Aldersgrensen for salg og skjenking av alkoholholdig drikk med 22 volumprosent alkohol eller mer er 20 år.

Kan 18 åringer drikke 40?

Kan 18 åringer drikke 40? Hvis du skal kjøpe drikke som inneholder mindre enn 22 volumprosent alkohol, som øl og vin, må du ha fylt 18 år. Salg, skjenking eller utlevering av alkoholholdig drikk med høyere alkoholinnhold enn 22 volumprosent må ikke skje til noen som er under 18 år.

Er det lov å prise ned lettøl?

Både kvantumsrabatter og spesielle tilbud på alkoholholdig drikk er forbudt.

Er det lov å drikke alkohol i taxi?

En taxi er et offentlig transportmiddel, derfor kan man bli både bøtelagt og anmeldt dersom man tar med seg alkohol inn i bilen. — Man ønsker å begrense alkoholforbruket og hindre at folk som drikker er til sjenanse, sier politiadvokat Kai Spurkland i Oslo politidistrikt.

Er det lov til å drikke alkohol på tog?

Selger dere alkohol på toget? Ja, alkohol kan kjøpes og nytes i vår kafé om bord. Alkohol kan ikke medbringes eller nytes andre steder i toget.

Kan en 18 åring ta med alkohol fra Sverige?

Men man må være 18 år for å ta med vin og øl fra Sverige til Norge. – Vi i tollvesenet forholder oss ikke til annet enn at vedkommende har kjøpt alkoholen i beskattet stand, sier Asle Farberg, avdelingssjef for grensekontrollen i Tollregion Øst-Norge.

Er det lov å drikke mens man kjører?

I Norge er det ulovlig å kjøre bil med over 0,2 i promille. Etter norsk lov kan man heller ikke drikke alkohol eller bruke bedøvende eller berusende midler før 6 timer etter at kjøreturen er avsluttet, dersom det blir politietterforskning på grunn av kjøringen, eksempelvis hvis man har vært involvert i et trafikkuhell.

Leave a Comment