Hva er forskjellen på moussaka og lasagne?

Moussaka er grekernes svar på lasagne. De to rettene ligner ganske mye, forskjellen er at det egentlig skal brukes lammekjøtt i moussaka i tillegg til aubergine istedenfor lasagneplater. Men du kan også bruke kjøttdeig og bytte ut auberginen med poteter slik som vi har gjort her.

Hvilket land kommer moussaka fra?

Moussaka er opprinnelig fra Midtøsten, men er mest kjent fra Tyrkia og Hellas.

Hva heter denne frukten 🍆?

Aubergine kom fra Asia til Europa på 700-tallet og har siden vært en viktig del av det sør-europeiske kjøkken. Aubergine er frukten av en plante som tilhører samme familie som potet og tomat, søtviefamilien. Aubergine blir også kalt eggfrukt. Årsaken er at den opprinnelig var som et egg i form og farge.

Hva er forskjellen på moussaka og lasagne? – Related Questions

Skal man skrelle aubergine?

Å skrelle eller ikke skrelle? Både fruktkjøtt, frø og skinn er spiselig. Skinnet er imidlertid bittert og kan i de fleste tilfeller med fordel skrelles av helt eller delvis. Jeg pleier å gjøre som tyrkerne og skreller auberginene i zebramønster, så jeg beholder omtrent halvparten av skinnet på.

Hva betyr moussaka?

Det norske og engelske ordet «moussaka» kommer fra det greske «mousakas» (μουσακάς). Det greske navnet kommer igjen fra tyrkiske «musakka». Samme navn er funnet i land som tidligere var en det av Det osmanske riket. Det tyrkiske navnet kommer i sin tur fra arabiske (مسقعة) «musaqaa», som direkte oversatt betyr avkjølt.

Hva er Hellas sin nasjonalrett?

Moussaka – Hellas nasjonalrett. Kjøttdeig, auberginer, poteter og bechamelsaus. Ochtapódi – Blekksprut, grillet eller kokt i saus. Pastitsio – Som moussaka, men med makaroni i stedet for poteter og auberginer.

Når er aubergine i sesong?

Aubergine tilhører søtvierfamilien sammen med tomat, paprika og potet. August til oktober er auberginesesong selv om grønnsaken er tilgjengelig året rundt.

Hva smaker aubergine?

Smaken er mild, men en anelse bitter. Konsistensen er svampaktig, tørr og myk, med hvitt fruktkjøtt. Den må spises tilberedt, ikke rå. Vask og skjær aubergine i skiver, på langs eller tvers.

Hvorfor salt på aubergine?

Det er fordi steinene som befinner seg i det hvite, nesten svampaktige kjøttet er litt bitre på smak. Det er forøvrig også derfor du skal salte auberginen før bruk, for saltet fjerner den bitre smaken. Saltet trekker nemlig ut overflødig væske, og også den bitre væsken fra frøene.

Kan man spise skallet på aubergine?

Skallet i aubergine inneholder mye vannoppløselig fiber, som styrker tarmfloraen.

Kan man spise aubergine som er brun inni?

Hvis du er i tvil om auberginen er for gammel, skjær den i to og vurder kjøttet. Det skal være kremaktig hvitt og svampaktig. Hvis kjøttet er mørkt, mykt og seigt, har det begynt å råtne. Disse flekkene kan du skjære bort med god margin og bruke resten.

Hva heter aubergine på engelsk?

aubergine {hankjønn}

aubergine {subst.} melongene {subst.}

Hvordan lykkes med aubergine?

Aubergine liker mye varme, og den trives ekstra godt i drivhus eller i et varmt og beskyttet hjørne. Plantes i humusrik og næringsrik grønnsaksjord. Beskytt planten mot frost. Vann plantene regelmessig og løsne jorden rundt dem.

Hvorfor skrelle aubergine?

Aubergine har et ganske tykt skall. Det er bittert, og kan gi ubehagelig tyggemotstand. Samtidig tilfører det både smak og tekstur til det myke og milde auberginekjøttet. Ved å skrelle bort omtrent halvparten av skallet får du det beste av to verdener.

Leave a Comment