Hva er den mest kjøpte sjokoladen i Norge?

For Freia Melkesjokolade er (ja, du gjettet det) Norges mest solgte sjokolade og har vært det helt siden 1961. For mange er dette den første sjokoladen vi blir introdusert til som barn.

Hva er den beste sjokoladen?

Dette er de mest solgte storplate-sjokoladene (siste seks mnd.):
Nr.ProduktProsentandel
1.Freia Melkesjokolade, 200 gr.22,74
2.Nidar Stratos, 150 gr.9,10
3.Freia Firkløver, 200 gr.8,98
4.Freia Kvikklunsj, 200 gr.7,8

Hvem produserer sjokolade i Norge?

Freia ble grunnlagt i 1889 av Fredrik Christensen og Olaf Larsen på Rodeløkka i Oslo. Fra 1993 eies Freia av Mondelēz-konsernet, som i Norge produserer sjokolade, snacks og husholdningsvarer under merkevarenavnene Freia, med produksjon i Oslo, og Maarud, med produksjon i Sør-Odal.

Hva er den mest kjøpte sjokoladen i Norge? – Related Questions

Er Freia og Marabou det samme?

I 1990 fusjonerte Freia og Marabou til Freia Marabou, som i 1993 ble overtatt av det amerikanske næringsmiddelkonsernet Kraft Foods. Marabou ble en del av Kraft Foods Sverige, men ble bevart som et varemerke for sjokolade. I 1995 ble Marabou sin virksomhet flyttet til Upplands Väsby.

Hvilket land i Europa spiser mest sjokolade?

Men helt øverst troner, ikke overraskende, Sveits.

Det tilsvarer altså 240 porsjoner a 50 gram, skriver AFP Relaxnews. Tallene som er hentet inn av Leatherhead Food Research viser at vi nordmenn i gjennomsnitt spiste 8 kilo sjokolade hver i fjor.

Hvor blir sjokoladen produsert?

Dyrking Kakaofrukt dyrkes i tropiske strøk over hele verden. Landene i Vest-Afrika står for størstedelen av produksjonen. Frukten vokser direkte på stammen og de tykkeste grenene av kakaotreet.

Hvor var Minde sjokolade fabrikk?

Den 1. januar 1995 overtok Rieber & Søn aksjene fra Friele. Minde sjokoladefabrikk ble kjøpt opp av Brynhildsen i 2000. Produksjonen blir nå i år flyttet til Fredrikstad.

Hvor er Freia sjokolade produsert?

Åtte år senere, i 1906, ble Freia Melkesjokolade lansert, og i løpet det påfølgende århundret har Freia stått bak flere av Norges mest kjente og elskede merkevarer – som Japp, Kong Haakon konfekt, filmsjokoladen M og Kvikk Lunsj. Sjokoladeproduksjonen foregår fremdeles på fabrikken på Rodeløkka i Oslo.

Hvor lages sjokolade?

Sjokolade som du spiser består av kakaomasse, kakaosmør, sukker og melkepulver eller kondensert melk. Dette varmes opp, blandes sammen og presses til slutt til sjokoladeplater som du kan kjøpe i butikken. Kakaoen i norsk sjokolade dyrkes hovedsakelig av småbønder i de afrikanske landene Ghana og Elfenbenskysten.

Hvilket land har verdens beste sjokolade?

De fleste er ikke klar over det, men det er ikke Belgia eller Sveits eller for den saks skyld Norge som lager verdens beste sjokolade, det er Syria som gjør. Syrisk sjokolade er ettertraktet og har vunnet mange utmerkeler hvor sjokoladekjennere kårer hvilken sjokolade som er best.

Er det sunt å spise sjokolade?

Sjokolade inneholder kakao som er stappfull av flavonoider, en type antioksidanter som blant annet har vist seg å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Jo mørkere sjokoladen er, desto mer kakao og antioksidanter inneholder den. Derfor er det sunnere å spise mørk sjokolade enn lys.

Hvor kommer Lindt sjokolade fra?

Lindt & Sprüngli, bedre kjent som Lindt, er en sveitsisk produsent av sjokolade og konfekt. Selskapet ble stiftet i 1845 av David Sprüngli-Schwarz og sønnen Rudolf Sprüngli-Ammann.

Hvem eier mars sjokolade?

Mars, Incorporated er et amerikansk selskap som produserer sjokolade og andre søtsaker. Selskapet ble grunnlagt i Tacoma, Washington i 1911 av Frank C. Mars, og er fortsatt heleid av Mars-familien, noe som gjør selskapet til et av de største familieeide selskapene i USA.

Hvor kommer sjokoladen Toblerone fra?

Toblerone er ein sjokolade laga av Kraft Foods i Sveits. Den er best kjend for sine triangelforma bitar, som skal representere Matterhorn i dei sveitsiske alpane, og den særprega pakninga.

Hvem lager mars sjokolade?

Mars blir produsert av Mars Incorporated og finnes også som iskrem.

Er Daim norsk?

Japp er slett ikke norsk, den er svensk. Toblerone er fra Sveits, Daim er også fra Sverige. Eksemplene er mange. Andre produkter, som vingummi og Oreo-kjeks, har funnet veien inn i sjokoladene etter at Mondelez overtok.

Er Kvikk Lunsj norsk?

Kvikk Lunsj (47 g) Kvikk Lunsj er mer enn en sjokolade, den er en del av den norske folkesjela. Hva folk spiste på tur før 1937, vites ikke – men i dag er det utenkelig å si ”ut på tur, aldri sur” hvis man har glemt Kvikk Lunsjen hjemme.

Hva het sjokoladen Lion før?

Lion: Sjokolade som tidligere het Big Cat og er en sånn litt for søt utenlandsk luftaktig krispsjokolade som er perfekt til å finne ut hvilke tenner du har hull i. Snickers: En kubbe (særlig de ekstra bigge) fylt med peanøtter.

Hvem fant opp Kvikk Lunsj?

Historien bak Kvikk Lunsj

Det sies at Freias grunnlegger, Johan Throne Holst, rotet seg bort i marka sammen med en forretningsforbindelse. Turkameraten klaget over at Throne Holst ikke hadde tatt med sjokolade på turen. Dette var noe Throne Holst tydeligvis aldri glemte, for noen tiår senere kom Kvikk Lunsj til verden.

Leave a Comment