Hva drikker man til tomatsuppe?

Tomatsuppe. Hvis suppen er laget på ferske tomater og er lett i smak og struktur kan du gå for en litt skarp Sauvignon Blanc eller en Albraino (gjerne en Albarino fra området Rias Baixsas i Spania). Eventuelt kan du også prøve deg på en kjølig Manzanilla Sherry.

Hvor mange timer må gule erter ligge i vann?

Husk å bløtlegge ertene 6-8 timer før koking.

Hvor lenge holder ertesuppe seg?

Suppen holder seg i kjøleskap et par dager og kan fryses ned i porsjoner. Lettsaltet svineknoke, erter, rotgrønnsaker og litt krydder er utgangspunktet for en kraftig og mettende suppe.

Hva drikker man til tomatsuppe? – Related Questions

Hvor mye ertesuppe pr person?

Suppe som hovedrett. Ertesuppe 6-8 dl pr pers. Ca 750 gr pr pers.

Kan man fryse ned ertesuppe?

Ertesuppe er utrolig godt og med litt ekstra rotgrønnsaker blir det bare enda bedre. Bruk gjerne kokekraften fra svineknoken i suppen, men pass på at det ikke blir for salt. Har du plass i fryseren er det bare å lage en stor porsjon og fryse ned til senere, det kommer du ikke til å angre på.

Hvor lenge varer posesuppe?

Posesupper holder svært lenge, minst fem år. Mellom tre og fem år kan smakskvaliteten reduseres, og om det er mye fett i pulveret, kan det også begynne å harskne. Dette vil du i så fall lett oppdage med nesa. Sannsynligvis vil posens innhold kunne brukes i mange år etter utløpsdatoen.

Hvor lenge kan erter ligge i vann?

Gule og grønne splitt-erter trenger noe kortere bløtleggingstid, 6 timer, med tilsvarende kortere koketid, omtrent en halv time. Linser – grønne og hvite, store altså – bløtlegges i en til 5 timer, men linser behøver ikke bløtlegging.

Hvor lenge kan suppe stå ute?

Varm mat bør kun stå på benken til temperaturen har sunket til 60 grader, og ikke lenger enn to timer, før det settes i kjøleskapet. Ofte blir det rester igjen etter middagen. Da er det viktig å behandle maten riktig for ikke å bli dårlig.

Hvordan oppbevare erter?

Oppbevaring. 0 til 4 °C i kjøleskapet, helst i plast.

Har glemt å legge erter i bløt?

Tips: har du glemt å legge ertene i bløt, kok de med en teskje natron i 2-3 timer. Kok opp frosne erter i lettsaltet vann, hell av kokevannet. Bruk en stavmikser og mos ertene. Smak til med smør, salt og pepper.

Hva gjør erter med kroppen?

Erter er dessuten topp mat for å holde blodsukkeret stabilt. I tillegg til dette er erter en svært god kilde til vitamin A, C, K og B1, folat og mangan. Du får også i deg en god del fosfor, sink og jern om du spiser erter.

Kan man spise rå erter?

Den førstnevnte spise ofte i salater eller som tilbehør etter et raskt oppkok, mens gule erter ikke kan spises .

Er det mye jern i erter?

Rett og slett fordi vi spiser mye brød! Kornvarer bidrar med over 35 prosent av jernet i kosten. Grønnsaker og belgvekster (bønner, linser og erter) er også rike på jern, spesielt grønne grønnsaker som spinat, kruspersille og brokkoli.

Er hermetiske erter sunt?

Bønner/ linser og erter, både tørkede og hermetiske, er næringsrik mat som med fordel kan inngå i et sunt kosthold.

Kan erter fryses?

Kokte erter, bønner og linser kan også fryses, gjerne i porsjonsposer.

Hvorfor legge erter i bløt?

Bløtlegging er viktig av to grunner: Koketiden forkortes betydelig. Ved bløtlegging brytes ned noe som kalles fytinsyre, et stoff som er helsefremmende men som samtidig beskytter belgvekster (likeså korn, nøtter og kjerner) mot å bli fordøyd.

Hvor mye vann trenger erter?

Erter og åkerbønner trenger mye fuktighet for å spire. De spirer først ved et vanninnhold på 50 % i motsetning til korn, som spirer ved 35 % vann.

Leave a Comment