Hva drikker man til andebryst?

Drikke til (and i) appelsinsaus
  • Hvitvin. Hvitvin er det beste valget for å framheve sausen.
  • Rødvin. Rødvin, og kanskje spesielt av Pinot Noir, er godt til andebryst, men velger du det, må du også akseptere at sausen kommer i andre rekke.
  • Alkoholfritt. En blanding av ingefærøl og limonade er både leskende og spennende.

Hvilken vin passer til indrefilet?

Det klassiske valget er mørk, fyldig og sødmefull vin på druen syrah – enten fra Rhône, Sør-Afrika eller Australia. Har du lyst til å overraske? Prøv en Late Bottled Vintage portvin (LBV).

Hvilken vin til Confit de Canard?

– Siden dette er en ganske fettrik og aromatisk matrett så krever den en vin med saftig og gjerne litt sødmefull frukt samt frisk syre for å skjære gjennom fettet. En vin fra Piemonte laget på barbera-druen utmerker seg dermed som en god match.

Hva drikker man til andebryst? – Related Questions

Hva betyr confit?

Confitering eller konfitering er en gammel konserverings- og matlagingsmetode som innebærer at man først salter og deretter langsomt koker kjøtt, fugl eller fisk i fett. Hensikten er å gjøre kjøttet mørt og smakfullt. En vanlig fettype til confitering er andefett.

Hva drikker man til panna cotta?

Hvite recioto-viner fra Italia, god Sauternes og Barsac fra Bordeaux, Beerenauslese fra Tyskland og Østerrike – valgene er mange!

Hvordan matche vin og mat?

Hva slags vin passer til maten

🍋 Syrlig mat gjør vinen fruktigere, søtere og mindre frisk, slik salt mat gjør. Svært syrlig mat kan også virke motsatt og dempe fruktigheten i vinen. Syrlig mat trenger en syrlig vin for å matche syren. Råvarer som sitron, lime og vinaigrette kan fort få en vin med lite syre til å falme.

Hva er andeconfit?

Andeconfit, eller Confit de Canard som det heter på fransk, er lår som er krydret og kokt i andefett. Confitering er en gammeldags konserveringsmetode som gir nydelig mørt kjøtt. Andeconfit er supergod mat. Crispy skinn, rosa kjøtt og delikat smak.

Hva drikker man til raspeballer?

Noen drikker vanlig melk, andre vann, og noen synes faktisk det smaker best med øl. For mange er det likevel bare én ting som duger, og det er surmelk! Enten du velger den lettere versjonen skummet kulturmelk, vanlig kulturmelk eller kefir, så smaker det godt til raspeballene.

Hva drikker man til coq au vin?

Drikke til coq au vin
  • Raudvin. Dei fleste bruker raudvin til coq au vin.
  • Kvitvin. Stadig fleire føretrekkjer det lette og lyse når det gjeld både mat og drikke.
  • Øl. Sjølv om det er vin i gryta, kan du drikke øl til.
  • Alkoholfritt. Mellommørkt alkoholfritt øl eller eplemost med kirsebær, blåbær eller aronia passar flott til.

Hvilken vin blir man fullest av?

Hvitvin gir høyere promille enn rødvin, selv om alkoholinnholdet er det samme, viser ny dansk undersøkelse. Og jo mer sukker det er i en drink, jo raskere nedbrytes alkoholen i kroppen.

Skal man drikke vin eller øl først?

Det er feil å hevde at «øl og vin blir fin, mens vin og øl blir krøll». Det er mengden alkohol som er avgjørende for graden fyllesyke, ikke rekkefølgen på inntaket.

Hva passer Bordeaux vin til?

Ikke bare går den til de fleste typer lammekjøtt, men den går også til ellers litt vanskelige ostetyper. Den går også til stekt kylling, and, gås. Et litt frekkere valg er moden Bordeaux til vilt.

Hva passer til Chardonnay?

Vinene er lette og friske med typeriktig karakter. Vinene kan lagres både på eikefat og ståltank. Bourgogne Chardonnay passer godt som aperitiff, til fisk samt til skalldyr eller salater.

Skal vin stå opp eller ligge ned?

Vin bør oppbevares svalt ved jevn temperatur mellom 7 og 18 grader. 10 – 13 grader regnes som ideelt. Luftfuktigheten bør ligge mellom 60 og 70 prosent. Flasker med naturkork bør lagres liggende.

Hva passer merlot til?

Den egner seg utmerket til krydrete retter av så vel kjøtt som fisk. Prøv den gjerne til vinterens torskemiddager. Som peiskos passer den også godt, for tanninene er bløte og behagelige.

Hva lukter Pinot Noir?

Pinot noir fra Bourgogne er kjent for sin friskhet og aroma av mørke bær.

Er Chardonnay tørr vin?

Chardonnay lager noen av verdens beste tørre viner, har fin fylde og rikhet, bløt, rund karakter med høyt alkoholinnhold. Smaks aspekteret ligger på eple, sitrus, nøtter og mineraler. Vin av Chardonnay tåler lang lagring, spesielt viner fra Chablis og Bourgogne.

Leave a Comment