Hva brukes traktkantarell til?

Traktkantarell er en meget god matsopp, på linje med kantarell og gul trompetsopp. Den er god til steking, i soppsauser til pasta, i stuinger, gratenger og pai. Den brukes også i supper sammen med grønnsaksbuljong, sjalottløk, créme fraîche og tomatpuré. Soppen egner seg meget godt til tørking.

Hvordan lagre traktkantarell?

Hvis den ikke skal tilberedes med en gang, kan den oppbevares kjølig et par dager hvis den legges utover på absorberende papir eller i en papirpose. Sopp er tungt fordøyelig mat, spis derfor ikke store mengder av gangen.

Hva kan forveksles med traktkantarell?

Norges farligste sopp er spiss giftslørsopp. Den er dessverre lett å forveksle med traktkantarell. Ikke fordi de er spesielt like, men fordi de ofte har lignende farge og voksested. Noen ganger vokser de også tett sammen, gjerne i barskog med mose og blåbærlyng.

Hva brukes traktkantarell til? – Related Questions

Hva er best av kantarell og traktkantarell?

– De beste soppene er steinsopp og kantarell. Og traktkantarell. Gul og svart trompetsopp er helt fantastiske, sier Martinsen og ler. – Men all spiselig sopp er jo godt.

Hva er forskjellen på traktkantarell og gul trompetsopp?

Gul trompetsopp er snarlik traktkantarell, men mens gul trompetsopp har glatte, nesten utviskede ribber har traktkantarellen mer markerte ribber på undersiden, og stilken er ikke like guloransje. Både traktkantarell og gul trompetsopp er spiselige og gode matsopper.

Hva smaker traktkantarell?

Traktkantarell er en liten traktformet sopp som finnes i to varianter: Gul og grå. Undersiden har gule til grå forgrenede skiver som går nedover stilken. Stilken er lang og tynn, grågul og hul inni og kjøttet er hvitaktig med en krydderaktig duft og mild smak.

Er traktkantarell sunt?

100 gram, men kantarell og traktkantarell er to gode kilder. Vitamin D er et ganske stabilt vitamin og tåler både oppbevaring og tilberedning godt. Kantarell, traktkantarell og steinsopp er rike på kostfiber, vitamin D, B2, niacin, kobber og selen, samt en kilde til folat jern og kalium.

Hva er forskjell på kantarell og falsk kantarell?

Den falske kantarellen har skiver, mens en ekte kantarell har ribber. Soppen har også en spinklere hatt enn en ekte kantarell. Stilken er rødere eller mer blek gul i fargen, mens ekte kantarell er eggegule.

Hvor fort vokser traktkantarell?

Kantarell vokser ikke så fort, det kan ta uker før den blir store, mens feks en steinsopp vokser mye på noen dager.

Er traktkantarell spiselig?

Vi har rundt 60 giftige sopper i Norge, og noen av de aller giftigste kan lett forveksles med de såkalt trygge matsoppene. To av soppene som forveksles, er matsoppen traktkantarell og norges giftigste sopp, spiss giftslørsopp.

Hvordan fryse traktkantarell?

Kok soppen i biter i vann i noen minutter. Slå vekk vannet og frys soppen i tette beholdere. Skjær soppen i biter og ha rett i fryseren i en tett beholder. Når du skal bruke den – ha den frosne soppen rett i pannen eller gryten.

Hvordan tørke traktkantarell?

Traktkantarell egner seg spesielt godt for tørking siden den tørker så raskt. Rens soppen, del den i mindre biter eller skiver og legg den utover et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen på varmluft ved omtrent 50–60 grader. Soppen skal bare tørke, ikke ta farge.

Hvor lenge tørke traktkantarell?

Sett inn soppen og la den tørke i ca 12-18 timer til den er helt knusktørr.

Hvordan forvelle traktkantarell?

Med forvelling: Kok opp vann og legg soppen opp i det kokende vannet. Forvell soppen i 30 sekunder, ta den opp fra vannet og stopp kokeprosessen ved å skylle den i kaldt vann. Ha soppen over i frysebeger og frys ned.

Leave a Comment