Er hjemmelaget fiskegrateng sunt?

De fleste fiskegratenger inneholder minimalt med grønnsaker, men ved å servere sammen med en eller flere typer grønnsaker, vil måltidet ikke bare løftes smaksmessig, det vil også være langt sunnere. Dessuten vil en fiskegrateng kunne holde til flere personer enn om du serverer fiskegrateng uten tilbehør til.

Hvor mange kalorier er det i en fiskegrateng?

Næringsinnhold
Energi KJ566
Energi kcal135
Fett5.8
Mettet fett0.58
Karbohydrater14

Hvor mange kalorier i Findus fiskegrateng?

Findus
Energi560 kJ / 130 kcal
Karbohydrater13 g
hvorav sukkerarter2 g
Kostfiber1 g
Protein9 g

Er hjemmelaget fiskegrateng sunt? – Related Questions

Hvilken fiskegrateng er sunnest?

De to fiskegratengene som kom på topp i deres test var Jippi Fiskegrateng med torsk, med 50 prosent fisk og lite salt og mettet fett, og Findus Fransk fiskegrateng med hele 75 prosent fisk og et «greit» saltinnhold.

Hvor usunt er saltstenger?

3. Saltstenger Hvor mange ganger har du ikke tygget tørre saltstenger på fest, for å holde deg unna fett, mens de andre hiver seg over chipsbollen? Da har du vært klok, for saltstenger inneholder svært lite fett. Men du har også fått i deg anselige mengder med salt, og salt er heller ikke sunt.

Hva er sunt med fiskegrateng?

Det er ikke dermed sagt at det ikke er sunt å spise fiskegrateng, selv de som inneholder lite fisk kan være et greit middagsalternativ hvis du serverer med grønnsaker ved siden av. Men skal du få i deg nok fisk er det lurt å spise annen fisk i tillegg til fiskegrateng.

Hvor mye fisk er det i Findus fiskegrateng?

– Kystens fiskegrateng fra Findus inneholder kun 20 % fisk, og mer makaroni enn fisk. Dette vil jeg nesten kalle en fiske– og makaronigrateng, sier ernæringsfysiologen og fortsetter: – For meg blir vinneren helt klart Fransk Fiskegrateng fra Findus. Denne inneholder 75 % fisk og skiller seg dermed tydelig fra de andre.

Hvor mange kalorier er det i et middagsmåltid?

Middag er for de fleste det mest kaloririke måltidet. Om man ønsker å gå ned i vekt, eller unngå vektoppgang, og spiser fire til fem måltider om dagen (mellommåltid inkludert), er det vanlig at middagen utgjør omtrent 400–500 kcal.

Hvor mange kalorier i en Konfektbit?

De verste søtsakene
HVAGRAMKALORIER
Bananchips100519
Seigmenn, 2 stk1240
En bit Melkesjokolade1060
En bit konfekt1570

Hvilken snacks har minst kalorier?

Både frukt, grønnsaker og bær er ingredienser helsemyndighetene anbefaler oss å spise mer av. Er du mest glad i chips og salte snacks så kan saltstenger, salt popkorn og oliven være gode alternativer. En liten neve nøtter vil også være et mye bedre og sunnere valg fremfor å hive i seg en pose potetgull.

Hva er det mest usunne godteriet?

Blant godteriet som er verst for kroppen trekker hun fram melkesjokolade, og lys sjokolade generelt. – Det har både masse fett, sukker og kalorier. Det er det mest usunne godteriet jeg kan komme på, sier hun. Mørk sjokolade blir gjerne ansett som bedre for helsen enn lys.

Hva er det sunneste godteriet?

Styr unna sjokoladen – lakris og vingummi er «bedre»

– Mørk sjokolade bidrar med antioksidanter og mindre sukker. Likevel vil kalorimengden forbli den samme som hos lys sjokolade på grunn av det høye kakaoinnholdet. Kakaobønner inneholder nemlig mye fett og energi, sier hun.

Er ostepop veldig usunt?

– I likhet med annen snacks som for eksempel potetgull og tortillachips, har også ostepopen et høyt kalori- og saltinnhold, noe som gjør det svært usunt. – Denne typen snacks er både energitett og næringsfattig.

Er det lurt å spise godteri hver dag?

Det er ikke direkte farlig å spise litt godteri eller en is av og til. Men hvis det blir en vane å spise det daglig, så kan det fort bli sånn at mengden og inntaket gradvis øker, og over tid kan det bli farlig enten fordi man får mangel på næringsstoffer, eller fordi man utvikler overvekt.

Leave a Comment