Er det sunt å ta tran?

Det er en av få naturlige kilder til vitamin D, som blant annet er viktig for å opprettholde skjelettet. I tillegg er tran rik på vitamin A som bidrar til et godt immunforsvar og omega-3-fettsyrer som reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og bidrar til å opprettholde et normalt syn og hjernefunksjon.

Hvor mange kalorier er det i Møllers tran?

Kalorier og viktig næringsinnhold i Tran, Møllers
DataMengdeEnhet
Kcal900kalorier
Proteingram
Karbogram
Sukkergram

Hvilken vitaminer har tran?

Tran, Vitamin-D, A og E

Möller’s Tran er ikke bare rik på omega-3 og vitamin-D, men inneholder også A og E vitamin, der Vitamin-A er spesielt viktig for synet og bidrar i kroppens forsvar mot infeksjoner – mens noen av Vitamin-E sine viktigste oppgaver er å beskytte cellene mot oksadivt stress.

Er det sunt å ta tran? – Related Questions

Når på døgnet skal man ta tran?

Det er noe vi anbefaler. I praksis kan man ta tran når som helst på døgnet, det som er enklest å huske er ofte lurt! Tar man tran rett før et måltid, så er det mindre sannsynlig at man blir plaget med ‘oppgulp’-smak av tran etterpå, fordi da spiser man mat som blander seg med tranen i magen.

Kan jeg ta tran og vitamin D?

Tran og andre kosttilskudd som inneholder anbefalt daglig dose av vitamin D er tilgjengelig på apoteket eller i matbutikken. – Å ta tran eller annet tilskudd som inneholder vitamin D i anbefalt daglig dose i vinterhalvåret er trygt, sier Holvik.

Er det nok D vitamin i tran?

De viktigste vitamin D-kildene er fet fisk, rogn og fiskelever. I tillegg er margarin og ekstra lett melk (grønn kartong) tilsatt vitamin D. Dagsbehovet dekkes med en porsjon laks, sild eller makrell til middag. En barneskje tran dekker også dagsbehovet.

Er tran multivitamin?

I tran er det både vitamin A og D, det samme gjelder multivitaminer.

Hvor mye D vitamin er det i Møllers tran?

Dvitamin i tran

En skje som rommer 5 ml Möller’s Tran inneholder 10 mikrogram Dvitamin, og dekker dermed hele det anbefalte dagsinntaket for de mellom 2 og 75 år. For de som er over 75 år anbefales et daglig inntak på 20 mikrogram.

Hvor mye A vitamin er det i tran?

Møllers tran inneholder 250 mikrogram vitamin A per 5 ml (6).

Er tran og omega-3 det samme?

Kort fortalt, så er omega3 en fellesbetegnelse på en gruppe flerumettet fettsyrer. Tran derimot, er navnet på et fiskeoljeprodukt som utvinnes fra torskeleveren, som igjen er veldig rik på omega3.

Kan tran erstatte fisk?

Tran eller omega-3-tilskudd er viktig for de som er allergisk mot fisk eller ikke spiser fisk av andre årsaker. Det kan selvsagt også brukes som et supplement, men det kan aldri erstatte fisk i kostholdet.

Hvor mye tran er bra?

I gamle dager var rådet å ta en barneskje (10 mL) eller spiseskje (15 mL) tran daglig, men den anbefalte mengden tran synes nå å være regulert av behovet for vitamin D. For barn og voksne er anbefalt daglig inntak av vitamin D 10 μg/dag, mens eldre anbefales 20 μg/dag.

Er det farlig og ta for mye tran?

Tran inneholder blant annet vitamin A og D. Vitaminene er fettløselige og kan i store doser føre til forgiftninger. Det skal imidlertid drikkes en stor mengde tran før det kan gi forgiftning.

Hva skjer om man tar for mye tran?

Tran kan være farlig i alt for store doser, men da gjerne for store doser over tid. Dette fordi det inneholder vitaminer som kroppen ikke bare klarer å tisse ut når det er for mye av dem, disse kalles fettløselige vitaminer. Så man kan bli “vitaminforgiftet”, da skal det store mengder til.

Hvorfor anbefales tran?

Tran er en god kilde til D-vitamin, A-vitamin, E-vitamin og omega-3-fettysyrene EPA og DHA. Studier tyder på at DHA-fettsyrene er delaktig i utviklingen av hjernen til foster, og bidrar til normal funksjon av synet og hjernen hele livet. EPA-fettsyrene er spesielt viktige for hjertet.

Leave a Comment